• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    JOPS
    JOPS --- ---
    LEDOFREDO: hele, uplne me to chladnym nenechava :)

ja mam Fenix 5x

a docela o nich uvazuju. Ale jeste porad cekam, az se mi ukaze, jak vypadaji notifikace, zda je na displeji videt fotka z whatsapp/FB/whatever a jak to celkove funguje s mobilem. Jak dobre je citelna zprava atd...

Ja resim to, zda si koupit zase Garmina, nebo zda si koupit nejake smartwatch. Ja jsem primarne jezdec na kole, mam tachometr od Garmina a vlastne ted hodinky pouzivam maximalne na beh s hrudnim pasem. Ale po pravde receno bych radeji zustal u Garmina, ale ta cena, skoro 30k, to je proste masakr...

MTHU: premejslim, proc bych si porizoval hodinky s MIP displejem. 34 dni vydrz baterky hodinek s AMOLED displejem v rezimu smartwatch. Ty vogo, no problema. I kdyby v realu to bylo 20 dni, tak to preziju.

v rezimu GPS to taky vydrzi pres cely den, takze tam me to taky uplne neboli. Zatim nemam aktivitu, ktera by byla delsi nez treba 18 hodin. A ten displej mluvi za vse...

PS: na fotkach se mi hodinky moc nelibily, ale ve videu uz jsem s nima celkem spokojenej a jako jo, umim si to predstavit na ruce. Uvidime, chtel bych si s nima udelat radost k Vanocum :D
    MTHU
    MTHU --- ---
    Mě potěšila akorát zpráva, že furt mají verzi z MIP displejem, takže až se mi vysypou F6, bude ještě furt co koupit (byť solar u Fenixů tolik neadoruju) a nemusím teď shánět F7 ;-) Btw, Amazon.de má F7 asi za nějakých 11 tis.
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    update proti současným Fenix7 není takový, abych musel investovat bez pár korun 30 000 Kč. Mrzí mě, že Fenix E je jen v té střední velikosti. Vybírám hodinky pro manželku a 47 mm je na ní prostě moc. Bylo by fajn, kdyby zlevnili F7, ale to se v blízké době asi čekat nedá.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Koukam ze vcerejsi release day Fenix 8 vas nechava chladnými, coz asi odpovida tomu jakej (alespon za me) letdown to je :)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    Nebyla náhodou na těch rovnejch úsecích dána pauza?
    JOPS
    JOPS --- ---
    WERT: Zkus z wahoo vyexporrovat gpx soubor a nahrát třeba do mapy.cz

Pokud to bude ok, vyexportuj to z mapy.cz a nahraj do Stravy 😀 a uvidíš
    WERT
    WERT --- ---
    Dotaz… Wahoo mi zaznamenalo tohle, mapa je ok ale kilometry nejaky kratsi.

A do stravy se to nahralo uz kratky.
    Viz porovnani z wahoo a ze Stravy.

Jde to nejak zachranit? Nebo rebuildnout? :)
    Ta mapa na wahoo je v poradku.

Vi nekdo?
    Kdyztak dik

JOPS
    JOPS --- ---
    JOPS: diky za minus :)

asi se naslo reseni problemu. Kdyz jsem bezel s hrudnim pasem, tak Garmin bral udaje z hrudniho pasu (podle delky kroku a nevim ceho jeste), nikoliv z GPS z hodinek. Takze to bylo uplne napicu. Nasel jsem hejblatko v nastaveni snimacich u hrudniho pasu, kde to slo vypnout.

Takze ja beham 3 mesice, casy uplne napicu a porad hledal chybu u sebe a ze na beh se mam asi vysrat...

A zaroven mi jeste doporucili, at si zkusim zapnout ve Strave korekci vzdalenosti u tech behu s hrudnim pasem. Plesk a najednou me to behani zacina bavit :) viz dva screeny, ten s tou kratsi vzdalenosti je to, co mi vyhodil Garmin. Ten s tou delsi vzdalenosti je po korekci (ta sama trat). A ty udaje sedi i se vzdalenosti v mapy.cz.

Takze bacha na hrudni pas.

FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FATBOZZ: Hele tak za mě dobrý, zatim tam mam dva runy a dokazu porovnat
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    TWARR: naprosto v pohodě, měnil jsem u vivoactive. Asi bych v nich neplaval, ale kluk je nosí, sprchuje se s nima a žádnej problém.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    BUCCI: nebo koupíš za 3 kilča baterku za kilčo lepidlo a vyměníš si jí sám 😉
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    TWARR: je fakt, že ze taková věda to není
    TWARR
    TWARR --- ---
    BUCCI: No já koupím na ali baterku a vyměním to sám. Sice přijdu třeba o vodotěsnost, ale aspoň to bude fungovat 😂
    TWARR
    TWARR --- ---
    FINSON: Cca 4,5 roku od koupě.
    FINSON
    FINSON --- ---
    TWARR: Jak jsou starý, prosím?
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    TWARR: 1000 sleva, na druhou stranu někde tady byl neofiko servis na garminy, tam by ti baterku vyměnili
    JOPS
    JOPS --- ---
    Hola hej, hodil jsem tenhle dotaz i na FB, treba nekdo budete vedet.

zacal jsem trochu behat. A rikal si, doprdele, to na tom fakt jsem tak blbe? K behu pouzivam Garmin Fenix 5x a hrudni pas od Garminu HRM-PRO Plus (primarne jsem to pouzival na kolo), ale na beh to je uplne bozi.

A ted k tomu memu problemu a mam pocit, ze jsem tady videl reseni, ale ten prispevek nemuzu najit...
    Jedna se o to, ze kdyz "dobehnu", znicenej a vidim svuj cas, tak si rikam, fakt jsem na tom tak blbe? ubehnout 2,5km za 22 minut.... Fakt tezka bida. Coz znamena tempo 9:06/km. (beham s hrudnim pasem)
    A pak jsem zacal chodit do prace pesky a moje tempo do prace je kolem 9:11/km chuze, prijdu do prace a nechcije ze me, jsem v pohode, no stress. (chodim bez hrudniho pasu)

A tak to ve me hlodalo, vzal jsem ze STRAVA.com gpx soubor (platim si premium kvuli kolu) a ten soubor jsem jebnul do mapy.cz.
    a to prekvapeni pro me. To co mi garmin ukazuje jako 2,54km vzdalenost, tak podle mapy.cz ve skutecnosti je 3,5km.

Problem je, kdyz mam ten hrudni pas. A existuje nastaveni, ktere nejakym zpusobem preferuje hrudni pas pred GPS souradnicema...
    TWARR
    TWARR --- ---
    říkal jsem si, ze dam starý fr245 ženě. jen tam umřela baterka, tak jsem psal na ceskej garmin, jestli mi vymění baterku 😂

JOPS
    JOPS --- ---
    Když segmenty, tak jedině STRAVA. U Garminu mi to přijde jako takový chudý příbuzný. A Garmin jde se Stravou v pohodě propojit, takže co se nahraje do Garmina automatická to skočí i do Stravy.
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    ty segmenty... zkusim nějaký taky udělat. Až mi sroste noha a budu moct zase něco dělat. To ja vlastně docela dobrej tip, kterej jsem doteď ignoroval.
    Máte někdo tip, jak odlišit elektrokolo od normálního? :) Zatim se ptám jen čistě ze zvědavosti, jestli na to někdo má nějakej tajnej tip... až přijde nějaký velký mrzení, že me někdo strašně sundal :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam