• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    JOPS: No, stačí se dva dny navigovat a baterka na Fenix 8 je pryč. Aspoň podle recenze na dcrainamker vydrží Fenix 8 navigovat úžasných 20 hodin. To je hodně velkej krok zpět. Ale někdo to takhle nevyužívá no. Další problém je, když si je připneš na řidítka pro navigaci, to tam asi pak nic neuvidíš, když to nebudeš moci rozsvítit gestem. :-)
    Dovedu si představit, že to bude někomu vyhovovat, ale pro mě je to no go. Jestli něco koupím, tak Enduro 3.
    MTHU
    MTHU --- ---
    JOPS: Jsem rád, že si pro to Garmin našel cílovku (ostatně loňské Forerunnery byly snad už všechny Amoled), ale že úplně nezapomněl na nás konzervy s MIPS. Já to mám přesně jako kolegové níže. Chci hodinky, co ukazují čas 24/7 bez podsvícení, když už mě donutili nosit to celý den místo mých hloupých digitálek. Kdybych měl větší hnátu, koupím si levnější Enduro 3.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    JOPS: Hele MIP neni jen o uspore, je to spis o celkovem pouzivani toho zařízení.. krome toho ze amoled nema solar, ta ja velmi nemam rad to rozsveceni hodin na otaceni zápěstí, ktere se u amoledu pouziva, chci mit cifernik zobrazeny porad.. kdyz si zapnes always on, tak uz amoled vypalujes a ve tme sviti (a zere baterku).. ja chci hodinky (plus sportstracker), ne smartwatch .. za me jsou smartwatch obecne uplne nesmyslny koncept, protoze mam vzdycky telefon na kterem se vsechny veci (krome zobrazování udaju o probhajici sportovni aktivitě a mapy) delaji lepe nez na hodinkach, takze proto chci jen a pouze MIP a vsechny smartfunkce a notifikace a podobne nesmysly mam vypnute... napr. to nove hlasove ovladani u F8 je za me naprosto slepá cesta a zbytecna funkce, navic z videa DC rainmakera bylo videt jak je to pomale a nepouzitelne... jestli tohle je to co si garmin mysli ze uzivatele chteji tak cajk, ja si to nemyslim, ale ve finale je mi to jedno, dokud zustanou nejaka MIP zarizeni zamerena na sportstracking/mapy a ne na pseudo-konkurovani applewatch
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    JOPS: komunikace s mobilem omezuje spis mobil.. ios uvidíš zprávy, ale neodpovíš na nic.. na forerunner 965 se mi neukáže ani fotka.. android to má pravděpodobně jinak
    B3DA
    B3DA --- ---
    JOPS: 34 dni s vyplym AOD. srovnavej srovnatelny :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    LEDOFREDO: hele, uplne me to chladnym nenechava :)

ja mam Fenix 5x

a docela o nich uvazuju. Ale jeste porad cekam, az se mi ukaze, jak vypadaji notifikace, zda je na displeji videt fotka z whatsapp/FB/whatever a jak to celkove funguje s mobilem. Jak dobre je citelna zprava atd...

Ja resim to, zda si koupit zase Garmina, nebo zda si koupit nejake smartwatch. Ja jsem primarne jezdec na kole, mam tachometr od Garmina a vlastne ted hodinky pouzivam maximalne na beh s hrudnim pasem. Ale po pravde receno bych radeji zustal u Garmina, ale ta cena, skoro 30k, to je proste masakr...

MTHU: premejslim, proc bych si porizoval hodinky s MIP displejem. 34 dni vydrz baterky hodinek s AMOLED displejem v rezimu smartwatch. Ty vogo, no problema. I kdyby v realu to bylo 20 dni, tak to preziju.

v rezimu GPS to taky vydrzi pres cely den, takze tam me to taky uplne neboli. Zatim nemam aktivitu, ktera by byla delsi nez treba 18 hodin. A ten displej mluvi za vse...

PS: na fotkach se mi hodinky moc nelibily, ale ve videu uz jsem s nima celkem spokojenej a jako jo, umim si to predstavit na ruce. Uvidime, chtel bych si s nima udelat radost k Vanocum :D
    MTHU
    MTHU --- ---
    Mě potěšila akorát zpráva, že furt mají verzi z MIP displejem, takže až se mi vysypou F6, bude ještě furt co koupit (byť solar u Fenixů tolik neadoruju) a nemusím teď shánět F7 ;-) Btw, Amazon.de má F7 asi za nějakých 11 tis.
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    update proti současným Fenix7 není takový, abych musel investovat bez pár korun 30 000 Kč. Mrzí mě, že Fenix E je jen v té střední velikosti. Vybírám hodinky pro manželku a 47 mm je na ní prostě moc. Bylo by fajn, kdyby zlevnili F7, ale to se v blízké době asi čekat nedá.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Koukam ze vcerejsi release day Fenix 8 vas nechava chladnými, coz asi odpovida tomu jakej (alespon za me) letdown to je :)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    Nebyla náhodou na těch rovnejch úsecích dána pauza?
    JOPS
    JOPS --- ---
    WERT: Zkus z wahoo vyexporrovat gpx soubor a nahrát třeba do mapy.cz

Pokud to bude ok, vyexportuj to z mapy.cz a nahraj do Stravy 😀 a uvidíš
    WERT
    WERT --- ---
    Dotaz… Wahoo mi zaznamenalo tohle, mapa je ok ale kilometry nejaky kratsi.

A do stravy se to nahralo uz kratky.
    Viz porovnani z wahoo a ze Stravy.

Jde to nejak zachranit? Nebo rebuildnout? :)
    Ta mapa na wahoo je v poradku.

Vi nekdo?
    Kdyztak dik

JOPS
    JOPS --- ---
    JOPS: diky za minus :)

asi se naslo reseni problemu. Kdyz jsem bezel s hrudnim pasem, tak Garmin bral udaje z hrudniho pasu (podle delky kroku a nevim ceho jeste), nikoliv z GPS z hodinek. Takze to bylo uplne napicu. Nasel jsem hejblatko v nastaveni snimacich u hrudniho pasu, kde to slo vypnout.

Takze ja beham 3 mesice, casy uplne napicu a porad hledal chybu u sebe a ze na beh se mam asi vysrat...

A zaroven mi jeste doporucili, at si zkusim zapnout ve Strave korekci vzdalenosti u tech behu s hrudnim pasem. Plesk a najednou me to behani zacina bavit :) viz dva screeny, ten s tou kratsi vzdalenosti je to, co mi vyhodil Garmin. Ten s tou delsi vzdalenosti je po korekci (ta sama trat). A ty udaje sedi i se vzdalenosti v mapy.cz.

Takze bacha na hrudni pas.

FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FATBOZZ: Hele tak za mě dobrý, zatim tam mam dva runy a dokazu porovnat
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    TWARR: naprosto v pohodě, měnil jsem u vivoactive. Asi bych v nich neplaval, ale kluk je nosí, sprchuje se s nima a žádnej problém.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    BUCCI: nebo koupíš za 3 kilča baterku za kilčo lepidlo a vyměníš si jí sám 😉
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    TWARR: je fakt, že ze taková věda to není
    TWARR
    TWARR --- ---
    BUCCI: No já koupím na ali baterku a vyměním to sám. Sice přijdu třeba o vodotěsnost, ale aspoň to bude fungovat 😂
    TWARR
    TWARR --- ---
    FINSON: Cca 4,5 roku od koupě.
    FINSON
    FINSON --- ---
    TWARR: Jak jsou starý, prosím?
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    TWARR: 1000 sleva, na druhou stranu někde tady byl neofiko servis na garminy, tam by ti baterku vyměnili
    JOPS
    JOPS --- ---
    Hola hej, hodil jsem tenhle dotaz i na FB, treba nekdo budete vedet.

zacal jsem trochu behat. A rikal si, doprdele, to na tom fakt jsem tak blbe? K behu pouzivam Garmin Fenix 5x a hrudni pas od Garminu HRM-PRO Plus (primarne jsem to pouzival na kolo), ale na beh to je uplne bozi.

A ted k tomu memu problemu a mam pocit, ze jsem tady videl reseni, ale ten prispevek nemuzu najit...
    Jedna se o to, ze kdyz "dobehnu", znicenej a vidim svuj cas, tak si rikam, fakt jsem na tom tak blbe? ubehnout 2,5km za 22 minut.... Fakt tezka bida. Coz znamena tempo 9:06/km. (beham s hrudnim pasem)
    A pak jsem zacal chodit do prace pesky a moje tempo do prace je kolem 9:11/km chuze, prijdu do prace a nechcije ze me, jsem v pohode, no stress. (chodim bez hrudniho pasu)

A tak to ve me hlodalo, vzal jsem ze STRAVA.com gpx soubor (platim si premium kvuli kolu) a ten soubor jsem jebnul do mapy.cz.
    a to prekvapeni pro me. To co mi garmin ukazuje jako 2,54km vzdalenost, tak podle mapy.cz ve skutecnosti je 3,5km.

Problem je, kdyz mam ten hrudni pas. A existuje nastaveni, ktere nejakym zpusobem preferuje hrudni pas pred GPS souradnicema...
    TWARR
    TWARR --- ---
    říkal jsem si, ze dam starý fr245 ženě. jen tam umřela baterka, tak jsem psal na ceskej garmin, jestli mi vymění baterku 😂

JOPS
    JOPS --- ---
    Když segmenty, tak jedině STRAVA. U Garminu mi to přijde jako takový chudý příbuzný. A Garmin jde se Stravou v pohodě propojit, takže co se nahraje do Garmina automatická to skočí i do Stravy.
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    ty segmenty... zkusim nějaký taky udělat. Až mi sroste noha a budu moct zase něco dělat. To ja vlastně docela dobrej tip, kterej jsem doteď ignoroval.
    Máte někdo tip, jak odlišit elektrokolo od normálního? :) Zatim se ptám jen čistě ze zvědavosti, jestli na to někdo má nějakej tajnej tip... až přijde nějaký velký mrzení, že me někdo strašně sundal :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam