• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    SWAMP_ASS: Starý 7 bez pro jdou ještě sehnat? To se mi moc nezdá
    ADAM
    ADAM --- ---
    SWAMP_ASS: EKG nestojí ani za korunu. Úplně kničemu
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    Chtěl bych upgrade za sve vivoctive 2, pokukuji po fenix 7, chci se zeptat jestli někdo nemá pádnej argument proč brát variantu PRO proti základní Steel, ekg (jestli bude v aktualizaci spuštěno) a měření pokožky nejspíš oželím, intenzivnější svit baterky no ok, ale stojí tyhle fiřury fakt za ty 4k navíc?
    MEJLA82
    MEJLA82 --- ---
    Garmin Connect nesmyslnej zapis tepovky.. hodinky ukazují jiné hodnoty.. ranní aktivita má taky jiné hodnoty než přehled GC ukazuje
    Neví někdo proč?

MEJLA82
    MEJLA82 --- ---
    Garmin Connect nesmyslnej zapis tepovky.. hodinky ukazují jiné hodnoty.. ranní aktivita má taky jiné hodnoty než přehled GC ukazuje
    Neví někdo proč?

AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MAESTRO_007: Půlmaraton od Grega. Ale ještě jsem prošel všechny podstránky a vysvětlení v appce a asi jsem to pomotal, protože ten “pohodlný běh” tam odpovídá zóně 3, jen to maj nazvaný jinak, něco jako snadný, ve dvojce pak je to popsaný tuším jako pomalý běh.
    Běh v zónách tam sice přímo nemaj, ale těm zónám některý tréninky odpovídají. A ten dotaz vyplynul ze zkombinování a popletení několika věcí včetně zone2 tréninku na kole.
    E42
    E42 --- ---
    MTHU: Co jsem si o tom tak četl, tak TF max. je hodně individuální a ani nijak moc nekoreluje s výkonností. 170 je pro někoho TF max. a já na ni mužů běžet půlmaraton. Je to jen číslo.
    Ale jo, na pásu si tam chvíli dáš fakt do těla.
    MTHU
    MTHU --- ---
    E42: Tyjo 200 tep max. To zkoušej opravdu, jestli tam člověk nechcípne? Tolik mám jen když nechám mokrej hruďák někde smotanej a hodinky se k němu náhodou připojí. :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    E42: Ah, ještě spím :-) Díky.
    E42
    E42 --- ---
    FINSON: Koukáš asi na ANaerobní práh. Doptával jsem se na hodnotu aerobního, který tam není (prý cca 130).
    Laktátový práh odebíráním krve tam mchm neměří, ale ten by měl přibližně odpovídat tomu ANaerobnímu.
    FINSON
    FINSON --- ---
    E42: Díky, tak to se můžu těšit. Hodnotu AnP ve zprávě vidím, můžu pro inspiraci vědět, na co ses k němu ptal?
    E42
    E42 --- ---
    FINSON: Palestru můžu doporučit. Před třemi lety to stálo drobný a nečekal jsem ani měsíc, což je nic. Kamila Bulířová velmi příjemná. Čistě pro zajímavost, hlavní výstup z toho testu pak vypadal takhle (plus něco ústně a ještě pak emailem odpověď na dotaz na aerobní práh):

FINSON
    FINSON --- ---
    MAESTRO_007: Aha! Tak tím se všechno vysvětluje i pro mě! Base run = u Garminu Z3 👍
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    AUDIAC: a co to je za konkrétní plán? Garmin po mě chce abych běhal podle rozsahu tepu nebo tempa, ne podle zóny. Běžecký základ (vytrvalost) mám 140 tepu a to je zona3. Na kole naopak mám vytrvalost cca 111tepu a to je Zóna 2. Proto mě zaráží že po tobě chce běhat v zóně 2, měl bych to totiž podobně jak ty. Spíš by to byla rychlá chůze :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    BATY: 😆
    BATY
    BATY --- ---
    FINSON: Můžeš :)

FINSON
    FINSON --- ---
    AUDIAC: Jo, tak to je přesně ono :-) Většina běžců má tu zónu 2 níž, než si myslí. Mně je taky nejpříjemnější a nejpohodlnější běh v zóně 3 :-) Na 150+ tepech několik hodin imho být můžeš, pokud máš anaerobní práh ještě někde nad tím, což asi máš - ale nejsi prostě v zóně 2.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    FINSON: jojo, je to tak na hranici chůze a běhu. zase ze zkušenosti vím, že mi při jakýmkoli sportu rychle vyjede tepovka poměrně vysoko, řekněme na 150+, ale jsem schopnej ji bez problému držet několik hodin. asi se tomu zátěžovýmu testu nevyhnu. asi jsem buďto anomálie, nebo jelito co neumí běhat :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    AUDIAC: Garmin zóna 2 je na tebe moc pomalá, chápu to správně?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MAESTRO_007: Garmin a Garmin :) respektive garmin to označuje jako "pohodlný běh", což by ale měl v zásadě být zone2.
    a já v tý "garminí" zóně 2 nedokážu běhat, respektive to je takovej běh neběh a je mi to dost nepohodlný.
    hruďák používám vždycky, bez něj je tepovka minimálně u mě těžce orientační. tu autodetekci a odhad hodnot tam mám, jen mě překvapilo, že maj ty zony Garmin a Strava dost odlišně vyřešený, respektive Strava spojuje 2+3 v zásadě na BPM přesně a ten "pohodlnej běh" mi v zásadě sedí na tu Stravu, protože si běžím tak nějak na pohodu a nikam se neženu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam