Kdyz tu rozebirate ty zatezove testy…byla jsem ted dvakrat ve Vitalu, v unoru a znovu minuly tyden, protoze napoprve se nepodarilo dobre zmerit laktat v nizkych tepech (spatne zkalibrovany pristroj), tak mi nedali zony tepu, jen laktatovy prah a anaerobni zonu.
Na zadnem testu jsem driv nebyla takze jsem nevedela co to obnasi, cekala jsem neco jako ramptest na FTP na kole, ze to bude “do padnuti” a budu z toho uplne vycerpana, ale bezi se vzdycky ctyri minuty v nejakem tempu, kratka prestavka mezi nimi. Kdyz nameri laktatovy prah tak uz toho clovek neodbehne tolik, posledni tempo si me hlidali jestli jeste muzu, ze to nemusim za kazdou cenu dobihat, protoze uz jsem v hluboko v anaerobni zone.
Sice v tom balicku co jsem byla se nemeri VO2max ale zas mi rozebrali dynamiku behu a dali doporuceni k naprave a obnasi to i zatezove EKG, ke kteremu pak dodaji zpravu od lekare z IKEMu. Zmerili mi samozrejme taky slozeni tela, bazalni metabolismus.
Napodruhe jsme teda zony namerili, uz jsem je nastavila v hodinkach a uprimne bezela jsem pak sviznejsich deset a Garmin mi tvrdi ze jsem ani neprelezla do oranzove a pritom to bylo celkem narocne, takze moje treninky ted asi dostanou uplne novy rozmer.
Jinak Garmin mi trefuje oproti zatezovemu testu velmi presne tempo na laktatovy prah, ale tepy moc ne - pry 173 ale namereno v testu mam 167, resp. 168 pri opakovani.