• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SATAI
    SATAI --- ---
    AUDIAC: ono je to obojí. Čím delší tep, tim delší je stejná relativní odchylka i absolutně.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MAESTRO_007: VST měří pravidelnost mezi úderama, tzn. Jestli při 60bpm osciluje +-5 ms nebo +-15 ms. Čím pravidelnější, tím nižší variabilita a tělo je ve stresu. Jak to píšeš, tak to vypadá spíš jako celková mezera.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MADCAT: obecně a zjednodušeně, kvalitní odpočinek/spánek - nižší tep - větší mezery mezi úderem srdce- vyšší VST, nekvalitní spánek a únava - vyšší tep - menší mezery mezi úderem - nižší VST

VST chce sledovat dlouhodobě v souvislosti s tím jak trénuješ, pracuješ a spíš. Ten nárůst není zas tak velký, následuje po poklesu a může to znamenat, že sis konečně pořádně odpočinul po delší době, obecně ale nadměrné vysoké VST je spíš problém, může to značit arytmií nebo já to třeba měl když se narodil syn a málo jsem spal, tak jsem měl nejdřív VST extrémně nízké a pak jsem začal při spánku upadat až skoro do hibernace a měl jsem VST zas nadměrné vysoké. Nebylo to příjemné úplně :-) Ale chce to sledovat dlouhodobě a hlavně v kontextu s tvým životním stylemm.pak tam uvidíš ten patern a souvislosti s tím co děláš a jak odpočíváš. + samozřejmě případná nemoc a pretrenování jde vidět na klesajícím VST atd.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    DYNK: na internetu nejspíš nějaký test a srovnání bude. Ale třeba základní model Garminu se dá sehnat za tisícovku a udělá úplně stejnou službu jak ten nejlepší (z pohledu měření tepu) Nedává mi úplně smysl kupovat ještě něco levnějšího jenom na zkoušku. Největší problém hodinek je že nedokáží reagovat na rychlé změny tepu a hrudní pás jo. Z toho důvodu je pro mě měření na hodinkách nepoužitelné :-)
    DYNK
    DYNK --- ---
    Platí u hrudních pásů rovnice, že čím novější model, tím líp měří (jako u senzorů hodinek)?

Přemýšlím, se bych na zkoušku hruďák pořídil, ale v takovém případě bych šel do nějakého hodně budgetového řešení, tak nevím jestli mi to pak nebude měřit ve finále hůř, než moderní hodinky. Jde mi fakt jen o tep, který měřím jen při jízdě na kole.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jenom si tu odložím - jak si mám přeložit it tohle? Já teda tyhle údaje moc nesleduju, ale tohodle kolísání jsem si všiml...

BATY
    BATY --- ---
    BADHORSE: Lež jako věž! ;)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    BATY: Urcite sis chtel kouput novej garmin, tak si tomu pomohl! :-)))
    BATY
    BATY --- ---
    SMOKY: Umřela mi stejně. Ale teda asi po pěti letech od koupě... Displej se začal trochu asi odlepovat. A pak jedenou jsem hodně zmoknul a byl konec...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    btw 530 mi odesla dle meho kvuli vlkhosti, ktera tam vnikla po nedoknalem zalepeni (umrelo to po celodenni jizde v desti)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BADHORSE: no tak teda jinak :)

550/850 ma jednoduse uzivatelsky vymenitelnou baterie bez nutnosti rozplepovani a zalepovani zarizeni, jestli to je vyhoda at si kazdej posoudi sam, za mne jo
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    SMOKY: Ja jsem totalni antitalent a zvladl jsem to levou zadni. I prilepit ten display zpet a je to porad vodotesny.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BADHORSE: No, ale rozhodne to nebylo uzivatelsky menitelny - musis odlepit displej (rozhodne neni easy), vyndat komplet desku, odlepit baterku - celkem dost prilezitosti to zkurvit a je potreba mit nejaky zkusenosti. Sam sem to delal a celkem sem pak litoval, ten displej pak prilepit zpet taky neni jednoduchy a bylo to celkem poznat. U 550/850 je to delany jako uzivatelsky menitelnu, lze se dostat k baterce pomoci sroubovaku.

Garmin Edge 550/850's Secret Feature: Complete Walk-Through!
    https://www.youtube.com/watch?v=Hi0ptgFaRdY
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    SMOKY: Pozor vymena baterii uzsla (vlastni zkusenost) i u 530
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    jedna vyhoda, kterou vidim u 550/850 je vymenna bateria
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    FLIPPER: ještě čekám jakou mi dá Garmin slevu na 550 jako výměnu, když to bude nezajímavý tak asi půjdu do 840
    BATY
    BATY --- ---
    FLIPPER: I bez solaru vydrží nesmysl... Ale jinak je to jak píšeš ;)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    Kupte 840 Solar. Má touchscreen, což jsem na začátku nechtěl, ale teď to používám pořád, přesnější GPS, USB-C a vydrží nesmysl.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MAESTRO_007: resim to same, odesel mi 530, tak koukam na 550, ale nejak tam nenachazim nic extra navic, akorat to ma horsi vydrz baterky
    BATY
    BATY --- ---
    Garmin Edge 850 In-Depth Review: What's Actually New?
    https://www.youtube.com/watch?v=Kpp7bQQVoe0
    BATY
    BATY --- ---
    MAESTRO_007: 850 má navíc oproti 840 slabší výdrž baterie, kvůli lepšímu displeji, který ale nepoznáš :)
    Asi mrkni na youtube a uvidíš... Já mám 840, takže mě to nechává chladným. Když bych měl 530, tak nevim...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam