• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    ATTILAH: z toho co jsem pochopil to neni uplne jednostranny. Klient pronajima atelier cizinci, kteryho poslal urednik z ministerstva vnitra s povolenim ke studijnimu pobytu do dupy, protoze objekt neni urcen v bydelni, ač dle OZ bylo ve smlouve ujednano, ze si toho je clovek vedom a presto si toto k ucelu bydleni pronajima. Probral bych s advokatem dalsi pripadna uskali, at pak nemas chatku k nicemu. Ikdyz tam ocekavam spise takovy ten pronajem ala "domluvime se"
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    CORNHOLIO: Pravda, to by nebyl problém vyřešit smlouvou.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    ATTILAH: IMHO jedno z rizik je, že chatku zkolaudovanou jako chatku nemůžeš pronajímat k bydlení. Možná jsem mimo, nevidím do toho, ale i třeba smlouva s nájemcem by asi nesměla být řešená jako nájemní smlouva, ale jako smlouva o užívání chatky, nebo tak něco. Netuším, jaké další problémy z toho pak dál hypoteticky vyplývají.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    A taky mám dotaz, asi atypický. Co myslíte o "investičním" nákupu chatky na vlastním pozemku do 450 tis na někde na zahrádkách na kraji Prahy nebo Brna? I za podmínky vlastního pozemku se čas od času nějaká podobná - aspoń s vodou - najde. Máte zkušenosti jestli je pronajímatelná k bydlení? Představa je taková, že by to bylo za nájem 2-3 tis měsíčně plus energie (případný). Nejde tak o extra výnos, je mi jasný, že takový bydlení by bylo pro lidi, co na tom nejsou ideálně, ale jde o to, zda je poptávka a kde? A jaký jsou možný nevýhody, rizika?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    KROMANON: Pěkný.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    KROMANON: Jé, Tonda:-D
    STOOL
    STOOL --- ---
    WARBABY8: Díky, právě jsme se vrátili z druhý prohlídky, kde jsme se tomuhle právě dost věnovali a vyšlo mi z toho akorát, že záleźí na tom, jak si svj řekně, že chce mít operabilní hotovost... Oni totiž vznikli před dvěma lety po skončení restitucí, tak se v tom učej zjevně chodit.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    STOOL: jde to jak se rozhodnou lidi v svj... je to úplně stejný jako že si někdo na penzijko dává 500 mesíčně někdo 4000

vem si že máš 2 stejný baráky a svj se rozhodnou že je opraví takže si pujčí a jedno svj to chce mít do 10ti let splacený druhý se zadluží na 30 let, takže v prvním měsíčně budeš platit (když to vezmu úplně zjednodušeně bez úroků a pod) 3x větší příspěvek... ber to jako totálně zjednodušenej příklad protože takhle jednoduchý to neni spíš jen pro ilustraci...
    STOOL
    STOOL --- ---
    Mám dotaz. Budeme kupovat byt a počítáme samozřejmě, na kolik nás to měsíčně přijde. Prozatímní favorit má poměrně nízký příspěvky do fondu oprav (asi 30 korun na metr). V domě jsou plány na zateplení a stoupačky, aktuálně má novou střechu. Zajímalo by mě, co může značit nebo jak si vysvětlovat rozdílnou výši (jakože diametrálně rozdílnou) příspěvků do fondu oprav u podobných bytů (jakože v domech v podobným stavu)? Našel jsem tenhle názor http://www.kfp.cz/page.php?page=ostatni-dovednosti&article=579 , kterej vlastně říká, že když se fond zvýší, tak budu platit víc...
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Tady můj newsletter č.1. Komu jest přínosem nechť čte;)

KROMANON
    KROMANON --- ---
    Je to trochu omrd, ale moc to komplikujete.
    1. požádat banku o kvitanci, tedy množství peněz nutných k vyplacení a následně výmazu současný zástavy
    2. požádat SVJ o vyčíslení dluhu ke dni dokončeného převodu vlastnického práva
    3. peníze dej komplet ke schovateli
    4. převeď na sebe byt i se zástavou pokud s tím bude banka na základě předložené smlouvy o úschově peněz souhlasit - tím se kryješ, že ti tam po výmazu zástavy na paní nepadne exekuce (případně dohodni s bankou podmínky převodu úvěru na tebe s tím, že máš zájem o okamžitě po nabytí vlastnických práv vyplatit. Také umím si představit, že by se zřídil účet vnitřní účet v bance pro zajištění pohledávky banky, na který by se poslal doplatek hypo a po převodu vlastnictví by jej banka mohla čerpat v plné výši na úhradu své pohledávky - to už je spíš na úvěráře než na makléře)
    5.v momentě kdy budeš vlastníkem a jediným břemenem bude zástava tak advokát vyplatí banku dle bodu 1 tohoto příspěvku a dluhy SVJ
    6. v momentě kdy SVJ vystaví doklad o bez dlužnosti schovatel vyplatí babě zbytek peněz

krom malých nejasností v bodě 4 v tom nevidím problém. V případě, že by tam padla exe před tvým nabytím katastr řízení zastaví a nebudou plněny podmínky pro výplatu banky do momentu výmazu exe.
    Stav exe vůči babě si můžeš ověřit i na webu za drobný poplatek nebo místně příslušném soudě.

Suma sumárum schovatel vyplácí tvý prachy v momentě kdy už to baba nemůže víc posrat.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WARBABY8: pokud je na byte jenom zastavni pravo na hypoteku, nemas se ceho bat. Ale jak rikam, tohle res s bankou naprimo.

byt neni fyzicka osoba a co neni v katastru, to jde za clovekem ne za nemovitosti (teda az na ty poplatky do SJV nove)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    OTAVA: no já mam spíš strach aby během prodeje tam nenaskočila další exekuce nebo tak něco...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WARBABY8: v tom pripade holt kup byt na hypoteku d baby s SVJ se dohodni na splatkovem kalendari ?
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    OTAVA: no čistě z pohledu bytu je to úplně přesně to co hledam, bohužel to komplikuje tohle...

no to neznáš situaci v plzni, bytů je tu sakra málo a těch slušných ještě o hodně míň... takže realitky se podle toho chovají, mrdky mediální....
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WARBABY8: ono kdyz si spoctes kupni cenu a ty dluhy .. asi to nebude zas takova vyhra. Navic podle vseho tahle pani pritahuje problemy a kdyz te nekde primo nevosere, tak asi nebude moc mit chut resit veci kdyz ty budes potrebovat.

Trpelivost ruze prinasi, bytu je habadej.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    OTAVA: no právě... takhle nějak to je... bohužel... ten byt je parádní a mám o něj fakt velkej zájem, ale kvůli tomuhle se ho asi budu muset vzdát a vim že sehnat v Plzni pěknej byt je nadlidskej úkol...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WARBABY8: hmm tak v tom pripade se lze dohodnout se SVJ aby ti vycilili kolik to je a odecist to od kupni ceny ?

ale pocitam ze pak asi kupni cena nepokryje ani tu hypoteku.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    GHOSTSTALKER: čehož nedosáhnu protože paní je bez peněz a samej problém by asi byl s hypotékou že ano?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    WARBABY8: Trval bych na uhrade vsech dluhu vuci SVJ pred prevodem a na potvrzeni uhrady od SVJ
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    OTAVA: no ale pokud je neuhradí tak můžou jít po mě ne??? upřímně nemam moc velkou důvěru v náš právní systém a snažím se pokud možno k soudu nedostat i když bych měl tisíckrát pravdu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam