• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMOKY: Asi jsem viděl minulej rok rezidenci Vltava, jestli je to to v Karlíně mezi Vltavou a bejvalym slepym ramenem. Když pominu kuriozní nesmysl stavět na místě kde ta povodeň hrozí znovu a dokáže tu nadělat asi největší škody v Praze, Když pominu jinak kancelářskou lokalitu a dost hlučnou lokalitu, tak některý vrchní byty s velkou terasou byly dost zajímavý. Mám pocit, že už ale v té době byly prodaný. Jinak na tu cenu dost mizernej stavební standard, ale to bude asi u všech takovýchto developerů stejný..
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Nemate nejake zkusenosti s developerem Horizon Holding, pripadne nakupem bytu v jeho projektech Rezidence Vltava, Rezidence Modřanka nebo Čámovka ?
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    GEWARO: přečti si tu smlouvu.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    TBC:
    V případě družstevního "čehosi" si sjednáváš nájemní smlouvu s družstvem a stáváš se členem družstva při splnění podmínek. Ujednání, že k obývání bude pronajat jiný než obytný prostor možné je.

Převod do OV možný je (pokud to umožní družstvo) a ty nabudeš zase nebyt.
    TBC
    TBC --- ---
    Jaky je obecne aspekt problematiky zkolaudovani "bytu" jako nebytového prostoru? Pokud porizuji podkrovni byt v druzservnim vlastnictvi a na katastru je jednotka vedena jako "jiný nebytový prostor", pripadne jaky to pak ma vliv pro pripadny prevod do OV? dekuji za info
    GEWARO
    GEWARO --- ---
    Pokud je uzavřena nevýhradní smlouva má RK právo vyžadovat provizi, když uzavřu smlouvu s kupujícím sám jen proto, že kupující ji před tím také kontaktoval, ale nic s ní nepodepsal ani nebyl na prohlídce?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AOTEAROA: Nekolik dni.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GHOSTSTALKER: takže stačí čekat? a jak dlouho to tak může trvat? já jsem to asi někde četla tehdy v listopadu, ale už jsem to dávno zapomněla... že tam vlastně pak je ještě několik dní na ten zápis.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AOTEAROA: Nového vlastníka zapíší i se starou zástavou. Takže teď musíš počkat, až dojde k zápisu kupujícího, a pak dojde k vyplacení banky.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GHOSTSTALKER: hm, tak já tomu nerozumím, co teď máme dělat :( ale vypadá to, že ve smlouvě je to takto napsáno. mně to přijde jako logický nesmysl (logické mi přijde zapsat nového majitele až když bude nemovitost bez té bankovní zástavy), ale dělám něco takového poprvé. právník řekl, že musí postupovat dle smlouvy (nejprve zapsáno na katastru), ale neřekl co tedy máme udělat.
    pomohlo by mi najít k tomu nějaký návod pro blbce...

------
    cituji ze smlouvy o adv. úschově:
    Advokát se zavazuje vyplatit Vázanou částku z Advokátní úschovy takto:

(A) do 5 (pěti) pracovních dnů poté, co kterákoli ze stran Kupní smlouvy předloží Advokátovi originál nebo úředně ověřenou kopii:

výpisu z příslušného listu vlastnictví k Nemovitosti, specifikované v čl. 1 odst. 1 této Dohody, v němž bude v jeho části A Kupující zapsána jako výlučná vlastnice Nemovitosti a současně z části B1 a C takového LV bude patrno, že na Nemovitosti neváznou práva podle ustanovení § 11 odst. 1 písm. b) až s) zákona č. 256/2013 Sb., o katastru nemovitostí (dále jen "Katastrální zákon") a současně v části D takového LV tam nebudou vyznačeny poznámky podle § 23 nebo § 24 Katastrálního zákona, to vše s výjimkou Povoleného věcného břemena a Povolené zástavy a případných zápisů či poznámek evidovaných v důsledku podání, učiněných ze strany a/nebo z důvodu na straně Kupující,

bude z Advokátní úschovy poukázána částka (zde je vypsána první část kupní ceny, která poputuje do Banky)
    -----

pochopila jsem z toho, že prostě máme dodat aktuální výpis z katastru, kde nebudou žádná zástavní práva kromě těch uvedených ve smlouvě (tzn. zástava banky), ale Kupující tam má být zapsaná jako "výlučná vlastnice" – jak tohoto stavu máme dosáhnout? podával se návrh na vklad do katastru spolu s tou kupní smlouvou. tak je teď potřeba dát další papír? jaký?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AOTEAROA: To zalezi jen na tom, jak jsou upraveny podminky vyplaty ve smlouve o uschove. Pokud ma byt banka vyplacena az po zapisu do katastru, tak uplynuti 20denni doby od podani navrhu nestaci.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    poradíte mi prosím někdo? jsem z toho zoufalá, doufala jsem tak nějak že to vyřeší někdo místo mě (jsme dva prodávající, právní stránku řeší právníci kupujících). najdu někde nějaký dobrý a jednoduchý seznam úkonů, které je potřeba postupně udělat, když prodáváme nemovitosti zatíženou hypotékou?

máme kupní smlouvu a smlouvu o advokátní úschově. peníze jsou u advokáta, první část peněz má jít bance, zbylé finance se po zapsání práv na katastru má uvolnit dvěma prodávajícím na poloviny. částka, která se má do banky poslat, se brala z bankou vydaného vyčíslení aktuální výše úvěru k určitému dni, který bude asi za dva týdny. podali jsme návrh na zápis na katastr a tam uběhla 20denní plomba, teď už je po ní. tak říkám právníkovi, že teď má poslat peníze na ten úvěr do banky, a tím pádem můžeme splatit hypotéku a požádat banku o dokument, kterej dáme na katastr, aby se zapsala nová majitelka. a on mi tvrdí, že NEJDŘÍV chce potvrzení na katastru a až pak pošle prachy do banky.
    mohl by mi někdo vysvětlit, co teď máme dělat? je potřeba tam po prvním návrhu, se kterým šla kupní smlouva (jednou nám to po té plombě vrátili kvůli chybě ve smlouvě, řešíme to už od listopadu), dávat na katastr něco dalšího, předtím než se splatí hypotéka?
    CUKI
    CUKI --- ---
    AOTEAROA: Asi tušim, kde jsou ty první nejlevnější. Lokalita je dost odříznutá (v porovnání z okolím)
    dle popisu je to dost kritická stavba, konstrukčně i dispozičně dost nedomyšlená. druhořadé výrobky, je vidět že se šetřilo kde se dá a vše je jen tak "dobré" aby to jen tak tak prošlo normou..

V mých očích je to stavba druhořadého dvojdomku za cenu luxusního domu v lepší lokalitě...

Na druhou stranu většina těchto developerských projektů je na tom podobně. Není se čemu divit, jejich cílem je vyprodukovat co největší zisk s co nejmenší námahou. Tvůj bude ale patrně odlišný, skoro bych se nebál říct, že jsou vzájemně nekompatibilní...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    znáte někoho kdo bydlí v těhle domech? zajímaly by mě zkušenosti, kvalita atd.
    Úvod - Dumzacenubytu.cz - cenově dostupné rodinné domy v blízkosti Prahy.
    http://www.dumzacenubytu.cz/
    CUKI
    CUKI --- ---
    Neřešil tu někdo věcné břemena sítí u pozemku? Mám možnost koupit zajímavý pozemek ale můj potencionální soused tam má na taženy sítě bez toho aby byli zapsány jako věcné břemeno v KN. Dřív byl pozemek patrně jeho a tak je tam natáhnul a nikam nezapsal. Je to nějak vymahatelné aby si ty sítě natáhnul jen skrze svůj pozemek? Předpokládám že pokud dostal v té době povolení od úřadů, tak už s tím nic neudělám, ale kdyby někdo o tom věděl víc budu rád za jakoukoli informaci.
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    AOTEAROA: Ahoj, asi už to není aktuální, ale dávám kontakt na dobrého odhadce, který mi připravoval odhad pro banku na hypotéku - třeba se tobě nebo někomu jinému bude hodit. Je z Prahy a funguje i ve středních Čechách.
    Ing. Karel Vlček
    605708028
    vlcek.karel@seznam.cz
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    AOTEAROA: možná by to elegantně řešila i nějaká rozumně umístěná garáž? Ty kolem 30m2 mívají.
    CUKI
    CUKI --- ---
    AOTEAROA: kouknu jestli najdu vizitku, bylo to někde v malešicích, v nějakym skladu. byl tam celkem vysokej všupní poplatek, za manipulaci asi 5000Kč za kóji a pak jen měsíční poplatky. Nejmenší prostor tam byl asi 15m2 a těch nebylo tolik ale těch větších už jo. Problém byl, že je to nevytápěný a nesměli tam bejt cennosti. Ty se museli dát do trezoru za poplatek.
    CUKI
    CUKI --- ---
    AOTEAROA: A kolik ty firmy chtěl? Když jsem hledal já stálo to na cca rok kolem 15k Kč. Ale nevim jestli je to drahý nebo levný :-(
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    A potřebuješ odhad? Mohlo by ti stačit si doma vyklikat interaktivní DAP a k tomu přiložit formuláře na směrnou hodnotu: http://smernahodnota.financnisprava.cz. Dá se to na webu i zkusit na "nečisto" s tím, že ti web vypočítá orientační odhadní hodnotu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    GHOSTSTALKER: tak to mi prosím vysvětli asi nechápu na co se ptal... :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam