GHOSTSTALKER: hm, tak já tomu nerozumím, co teď máme dělat :( ale vypadá to, že ve smlouvě je to takto napsáno. mně to přijde jako logický nesmysl (logické mi přijde zapsat nového majitele až když bude nemovitost bez té bankovní zástavy), ale dělám něco takového poprvé. právník řekl, že musí postupovat dle smlouvy (nejprve zapsáno na katastru), ale neřekl co tedy máme udělat.
pomohlo by mi najít k tomu nějaký návod pro blbce...
------
cituji ze smlouvy o adv. úschově:
Advokát se zavazuje vyplatit Vázanou částku z Advokátní úschovy takto:
(A) do 5 (pěti) pracovních dnů poté, co kterákoli ze stran Kupní smlouvy předloží Advokátovi originál nebo úředně ověřenou kopii:
výpisu z příslušného listu vlastnictví k Nemovitosti, specifikované v čl. 1 odst. 1 této Dohody, v němž bude v jeho části A
Kupující zapsána jako výlučná vlastnice Nemovitosti a současně z části B1 a C takového LV bude patrno, že na Nemovitosti neváznou práva podle ustanovení § 11 odst. 1 písm. b) až s) zákona č. 256/2013 Sb., o katastru nemovitostí (dále jen "Katastrální zákon") a současně v části D takového LV tam nebudou vyznačeny poznámky podle § 23 nebo § 24 Katastrálního zákona, to vše s výjimkou Povoleného věcného břemena a Povolené zástavy a případných zápisů či poznámek evidovaných v důsledku podání, učiněných ze strany a/nebo z důvodu na straně Kupující,
bude z Advokátní úschovy poukázána částka
(zde je vypsána první část kupní ceny, která poputuje do Banky)
-----
pochopila jsem z toho, že prostě máme dodat aktuální výpis z katastru, kde nebudou žádná zástavní práva kromě těch uvedených ve smlouvě (tzn. zástava banky), ale Kupující tam má být zapsaná jako "výlučná vlastnice" – jak tohoto stavu máme dosáhnout? podával se návrh na vklad do katastru spolu s tou kupní smlouvou.
tak je teď potřeba dát další papír? jaký?