• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Mám dotaz na postup v katastru. Proběhla už 20ti denní lhůta, ta už v zápisu o informaci řízení zmizela a teď je tam už týden Stav řízení: Odeslání informace o vyznačení plomby. To jen znamená, že se k tomu prostě ještě nikdo nedostal, aby se tam objevilo, že se vyřizuje řízení?
    Nejsem schopná to vygooglit. Díky
    TBC
    TBC --- ---
    Můžete někdo doporučit právníka se silnými znalosti v pořízení družstevního bytu, resp. správné vymezení podílu a práva k používání příslušné jednotky a související problematiky atd, pro optimální převod do OV v budoucnu atd. Praha, děkuji
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Muzete doporucit nejakeho pravnika ? Potreboval bych zkontrolovat smlouvy spojene s nakupem bytu.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Prosím máte někdo zkušenost s tímto developerským projektem v Praze-Čakovicích a doporučili byste zde koupi bytu? Je to stavba z roku 2008 (konkrétně ten který mě zajímá) a při prohlídce to působilo OK, ale netušim jaká je kvalita stavby atd...
    Budu ráda za jakékoliv rady a tipy (vzhled baráků co se týče architektury netřeba komentovat, byt se nám líbí a barák se dá přežít). Zajímá mě jestli tam neni nějakej kostlivec :)
    Bydlení U Zámeckého parku - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/bydleni-u-zameckeho-parku-0y4-/stavba.aspx?c=A060526_113952_bydleni_slu
    Sídliště U zámeckého parku? - Bytové domy u čakovického zámku
    http://www.oscakovice.cz/...-znepokojuji/bytove-domy-cakovickeho-zamku/sidliste-zameckeho-parku.html
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMOKY: tak pak máš jasno v tý lokalitě když tam bydlíš, nic víc znát nepotřebuješ. Najdi se někoho kdo s tebou projde ten konkrétní byt a nic víc nepotřebuješ. To jakej je developer charakter ti může bejt jedno, to jestli zkrachuje taky. Jinak mě zaujal ten přízemní byt že má ve vlastnictví i docela pěknou zahrádku. Jen bych se kouknul po něčem co je na jih. Ty byty většinou stojej stejně ale hodnotu maj nepoměrně vyšší.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    CUKI: Jak rikam, jde mi o hodnoceni developera/jeho projektu. Misto vybiram zamerne, v Modranech uz ziju, znam to tam a sem tam spokojeny.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMOKY: Já tam byl jen s kamarádem, kterej po mě chtěl zhodnocení stavu a úprav v jednom konkrétním bytě právě v tom Karlíně. Pár developerskejch bytů jsem před prodejem-předáním viděl a tenhle byt z nich byl nadprůměrnej zhotovením, bohužel použité technologie a materiály podle mě neodpovídají době a už vůbec ne ceně. Například si pamatuju naprosto nekvalitní zasklení. A pamatuju si ten byt s tou luxusní terasou... Bohužel si taky pamatuju i cenu. Když tomu kamarádovi slečna co nás prováděla zdělila cenu za parkovací místo, tak jsem se zeptal jestli je ta cena včetně nějakého vozu... Od té doby se ač se sebevíc snažila tvářit profesionálně se jí to už nedařilo...

Modřany neznám vůbec a ani je nepovažuji za část Prahy. Celej tenhle jih Prahy je v mých očích dost neštastnej. Ani město ani venkov. Od každýho spíše to špatný. Za ty prachy se dá postavit mnohem lepší bydlení v mnohem lepší lokalitě s lepší dopravní dostupností do centra i do přírody.

Pokud hledáš byt na sídlišti a máš nebo plánuješ mít děti, tak bych spíše vybíral podle toho jak je zvládnutá právě ta dopravní dostupnost a fungující vybavenost okolí. Školy, školky, parkování, obchody, restaurace, nejbližší okolí kde se dítě může vyblbnout případně dětské hřiště.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    CUKI: Ja konkretne premyslim o byte v Rezidence Modřanka http://www.rezidencemodranka.cz/ , tak mne spis zajima jak to je s kvalitou hotovych projektu a zkusenosti s developerem
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMOKY: Asi jsem viděl minulej rok rezidenci Vltava, jestli je to to v Karlíně mezi Vltavou a bejvalym slepym ramenem. Když pominu kuriozní nesmysl stavět na místě kde ta povodeň hrozí znovu a dokáže tu nadělat asi největší škody v Praze, Když pominu jinak kancelářskou lokalitu a dost hlučnou lokalitu, tak některý vrchní byty s velkou terasou byly dost zajímavý. Mám pocit, že už ale v té době byly prodaný. Jinak na tu cenu dost mizernej stavební standard, ale to bude asi u všech takovýchto developerů stejný..
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Nemate nejake zkusenosti s developerem Horizon Holding, pripadne nakupem bytu v jeho projektech Rezidence Vltava, Rezidence Modřanka nebo Čámovka ?
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    GEWARO: přečti si tu smlouvu.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    TBC:
    V případě družstevního "čehosi" si sjednáváš nájemní smlouvu s družstvem a stáváš se členem družstva při splnění podmínek. Ujednání, že k obývání bude pronajat jiný než obytný prostor možné je.

Převod do OV možný je (pokud to umožní družstvo) a ty nabudeš zase nebyt.
    TBC
    TBC --- ---
    Jaky je obecne aspekt problematiky zkolaudovani "bytu" jako nebytového prostoru? Pokud porizuji podkrovni byt v druzservnim vlastnictvi a na katastru je jednotka vedena jako "jiný nebytový prostor", pripadne jaky to pak ma vliv pro pripadny prevod do OV? dekuji za info
    GEWARO
    GEWARO --- ---
    Pokud je uzavřena nevýhradní smlouva má RK právo vyžadovat provizi, když uzavřu smlouvu s kupujícím sám jen proto, že kupující ji před tím také kontaktoval, ale nic s ní nepodepsal ani nebyl na prohlídce?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AOTEAROA: Nekolik dni.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GHOSTSTALKER: takže stačí čekat? a jak dlouho to tak může trvat? já jsem to asi někde četla tehdy v listopadu, ale už jsem to dávno zapomněla... že tam vlastně pak je ještě několik dní na ten zápis.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AOTEAROA: Nového vlastníka zapíší i se starou zástavou. Takže teď musíš počkat, až dojde k zápisu kupujícího, a pak dojde k vyplacení banky.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GHOSTSTALKER: hm, tak já tomu nerozumím, co teď máme dělat :( ale vypadá to, že ve smlouvě je to takto napsáno. mně to přijde jako logický nesmysl (logické mi přijde zapsat nového majitele až když bude nemovitost bez té bankovní zástavy), ale dělám něco takového poprvé. právník řekl, že musí postupovat dle smlouvy (nejprve zapsáno na katastru), ale neřekl co tedy máme udělat.
    pomohlo by mi najít k tomu nějaký návod pro blbce...

------
    cituji ze smlouvy o adv. úschově:
    Advokát se zavazuje vyplatit Vázanou částku z Advokátní úschovy takto:

(A) do 5 (pěti) pracovních dnů poté, co kterákoli ze stran Kupní smlouvy předloží Advokátovi originál nebo úředně ověřenou kopii:

výpisu z příslušného listu vlastnictví k Nemovitosti, specifikované v čl. 1 odst. 1 této Dohody, v němž bude v jeho části A Kupující zapsána jako výlučná vlastnice Nemovitosti a současně z části B1 a C takového LV bude patrno, že na Nemovitosti neváznou práva podle ustanovení § 11 odst. 1 písm. b) až s) zákona č. 256/2013 Sb., o katastru nemovitostí (dále jen "Katastrální zákon") a současně v části D takového LV tam nebudou vyznačeny poznámky podle § 23 nebo § 24 Katastrálního zákona, to vše s výjimkou Povoleného věcného břemena a Povolené zástavy a případných zápisů či poznámek evidovaných v důsledku podání, učiněných ze strany a/nebo z důvodu na straně Kupující,

bude z Advokátní úschovy poukázána částka (zde je vypsána první část kupní ceny, která poputuje do Banky)
    -----

pochopila jsem z toho, že prostě máme dodat aktuální výpis z katastru, kde nebudou žádná zástavní práva kromě těch uvedených ve smlouvě (tzn. zástava banky), ale Kupující tam má být zapsaná jako "výlučná vlastnice" – jak tohoto stavu máme dosáhnout? podával se návrh na vklad do katastru spolu s tou kupní smlouvou. tak je teď potřeba dát další papír? jaký?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    AOTEAROA: To zalezi jen na tom, jak jsou upraveny podminky vyplaty ve smlouve o uschove. Pokud ma byt banka vyplacena az po zapisu do katastru, tak uplynuti 20denni doby od podani navrhu nestaci.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    poradíte mi prosím někdo? jsem z toho zoufalá, doufala jsem tak nějak že to vyřeší někdo místo mě (jsme dva prodávající, právní stránku řeší právníci kupujících). najdu někde nějaký dobrý a jednoduchý seznam úkonů, které je potřeba postupně udělat, když prodáváme nemovitosti zatíženou hypotékou?

máme kupní smlouvu a smlouvu o advokátní úschově. peníze jsou u advokáta, první část peněz má jít bance, zbylé finance se po zapsání práv na katastru má uvolnit dvěma prodávajícím na poloviny. částka, která se má do banky poslat, se brala z bankou vydaného vyčíslení aktuální výše úvěru k určitému dni, který bude asi za dva týdny. podali jsme návrh na zápis na katastr a tam uběhla 20denní plomba, teď už je po ní. tak říkám právníkovi, že teď má poslat peníze na ten úvěr do banky, a tím pádem můžeme splatit hypotéku a požádat banku o dokument, kterej dáme na katastr, aby se zapsala nová majitelka. a on mi tvrdí, že NEJDŘÍV chce potvrzení na katastru a až pak pošle prachy do banky.
    mohl by mi někdo vysvětlit, co teď máme dělat? je potřeba tam po prvním návrhu, se kterým šla kupní smlouva (jednou nám to po té plombě vrátili kvůli chybě ve smlouvě, řešíme to už od listopadu), dávat na katastr něco dalšího, předtím než se splatí hypotéka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam