• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    STOOL: imho naopak, jde jen o to, aby souhlasili všichni vlastníci, nejen spoluvlastníci bytu, ale všichni v SVJ páč se jim budou měnit ty podíly (TO může být docela nereálný, to je pravda). Spočítání nových podílů. katastr atd. je pak už jen administrativa.
    Netuším ale, jestli nemůže nastat nějaká bota ve fázi "chci připojt třetinu tohoto bytu k tomuto". Oznámení na katastr stačí? Nebo stavební povolení, rekolaudace, atd?
    TBC
    TBC --- ---
    STOOL: imho skoro nerealny.. musela by byt bezproblemova dohoda se vsemi spoluvlastniky. vsem by se menili podily atd. pak pochopitelne to musi byt katastr. delitelne atd. o neco realnejsi je ovladnout jednotku celou rozdelit a nepotrebne prodat
    CUKI
    CUKI --- ---
    STOOL: ne nefunguje, respektive všechno jde, ale by to bylo tak složitý až nereálný. Museli by s tím souhlasit všichni v SVJ, zněnit několik důležitých dokumentů a pod. Kup to celý a zbytek pronajímej a i to bude právně trochu složitější ošetřit.
    STOOL
    STOOL --- ---
    V našem baráku se prodává sousední bytová jednotka. Pro představu asi stačí, že má teď 6 vlastníků rovnocenných vlastníků. Je to zajímavá příležitost pro rozšíření našeho bytu, ale celý to kupovat nechci, pouze kus, který tvoří asi 1/3 plochy celý jednotky. Jak moc velkej voser je papírový ošetření týhle varianty oproti situaci, kdy by se jednotka prodala jako celek? Funguje o tak, že od každýho z šesti vlastníků odkoupím id část odpovídající kupovaný ploše a následně se na katastr zanesou nový výměry bytovejch jednotek? Ptam se z čistě administrativního hlediska, nemám zatím představu, jak se k tomu vůbec postaví ti vlastníci.
    CUKI
    CUKI --- ---
    UNLEASHEDD: není lepší rovnou postavit? Kolem prahy se daj sehnat stále relativně levné pozemky, ale dům nebo byt který zároveň nebude trojským koněm, málo kdy dokáží makléři sehnat alespoň pro sebe.
    Kvalitní domy se většinou neprodávaj..., byt má zase málo kdy vůbec nějakou zahrádku natož větší...
    UNLEASHEDD
    UNLEASHEDD --- ---
    mame na spadnuti nakup nemovitosti, a furt nejsme sto najit neco idealniho. zaciname slevovat na pozadavcich (byt nebo dum, 3+kk a vetsi, zahradka) takze jenom orientacne: 45000/m zastavene plochy mimo Prahu (rekneme pasmo 1 DPP) je fer, nebo spis predrazeny?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    CUKI: tak už se to zpracovává. Přesto díky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LAMIA: si tam zavolej, přepojej tě na toho kdo to dělá, často tak vyřešíš některé věci které by se museli řešit zdlouhavě písemně
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Mám dotaz na postup v katastru. Proběhla už 20ti denní lhůta, ta už v zápisu o informaci řízení zmizela a teď je tam už týden Stav řízení: Odeslání informace o vyznačení plomby. To jen znamená, že se k tomu prostě ještě nikdo nedostal, aby se tam objevilo, že se vyřizuje řízení?
    Nejsem schopná to vygooglit. Díky
    TBC
    TBC --- ---
    Můžete někdo doporučit právníka se silnými znalosti v pořízení družstevního bytu, resp. správné vymezení podílu a práva k používání příslušné jednotky a související problematiky atd, pro optimální převod do OV v budoucnu atd. Praha, děkuji
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Muzete doporucit nejakeho pravnika ? Potreboval bych zkontrolovat smlouvy spojene s nakupem bytu.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Prosím máte někdo zkušenost s tímto developerským projektem v Praze-Čakovicích a doporučili byste zde koupi bytu? Je to stavba z roku 2008 (konkrétně ten který mě zajímá) a při prohlídce to působilo OK, ale netušim jaká je kvalita stavby atd...
    Budu ráda za jakékoliv rady a tipy (vzhled baráků co se týče architektury netřeba komentovat, byt se nám líbí a barák se dá přežít). Zajímá mě jestli tam neni nějakej kostlivec :)
    Bydlení U Zámeckého parku - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/bydleni-u-zameckeho-parku-0y4-/stavba.aspx?c=A060526_113952_bydleni_slu
    Sídliště U zámeckého parku? - Bytové domy u čakovického zámku
    http://www.oscakovice.cz/...-znepokojuji/bytove-domy-cakovickeho-zamku/sidliste-zameckeho-parku.html
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMOKY: tak pak máš jasno v tý lokalitě když tam bydlíš, nic víc znát nepotřebuješ. Najdi se někoho kdo s tebou projde ten konkrétní byt a nic víc nepotřebuješ. To jakej je developer charakter ti může bejt jedno, to jestli zkrachuje taky. Jinak mě zaujal ten přízemní byt že má ve vlastnictví i docela pěknou zahrádku. Jen bych se kouknul po něčem co je na jih. Ty byty většinou stojej stejně ale hodnotu maj nepoměrně vyšší.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    CUKI: Jak rikam, jde mi o hodnoceni developera/jeho projektu. Misto vybiram zamerne, v Modranech uz ziju, znam to tam a sem tam spokojeny.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMOKY: Já tam byl jen s kamarádem, kterej po mě chtěl zhodnocení stavu a úprav v jednom konkrétním bytě právě v tom Karlíně. Pár developerskejch bytů jsem před prodejem-předáním viděl a tenhle byt z nich byl nadprůměrnej zhotovením, bohužel použité technologie a materiály podle mě neodpovídají době a už vůbec ne ceně. Například si pamatuju naprosto nekvalitní zasklení. A pamatuju si ten byt s tou luxusní terasou... Bohužel si taky pamatuju i cenu. Když tomu kamarádovi slečna co nás prováděla zdělila cenu za parkovací místo, tak jsem se zeptal jestli je ta cena včetně nějakého vozu... Od té doby se ač se sebevíc snažila tvářit profesionálně se jí to už nedařilo...

Modřany neznám vůbec a ani je nepovažuji za část Prahy. Celej tenhle jih Prahy je v mých očích dost neštastnej. Ani město ani venkov. Od každýho spíše to špatný. Za ty prachy se dá postavit mnohem lepší bydlení v mnohem lepší lokalitě s lepší dopravní dostupností do centra i do přírody.

Pokud hledáš byt na sídlišti a máš nebo plánuješ mít děti, tak bych spíše vybíral podle toho jak je zvládnutá právě ta dopravní dostupnost a fungující vybavenost okolí. Školy, školky, parkování, obchody, restaurace, nejbližší okolí kde se dítě může vyblbnout případně dětské hřiště.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    CUKI: Ja konkretne premyslim o byte v Rezidence Modřanka http://www.rezidencemodranka.cz/ , tak mne spis zajima jak to je s kvalitou hotovych projektu a zkusenosti s developerem
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMOKY: Asi jsem viděl minulej rok rezidenci Vltava, jestli je to to v Karlíně mezi Vltavou a bejvalym slepym ramenem. Když pominu kuriozní nesmysl stavět na místě kde ta povodeň hrozí znovu a dokáže tu nadělat asi největší škody v Praze, Když pominu jinak kancelářskou lokalitu a dost hlučnou lokalitu, tak některý vrchní byty s velkou terasou byly dost zajímavý. Mám pocit, že už ale v té době byly prodaný. Jinak na tu cenu dost mizernej stavební standard, ale to bude asi u všech takovýchto developerů stejný..
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Nemate nejake zkusenosti s developerem Horizon Holding, pripadne nakupem bytu v jeho projektech Rezidence Vltava, Rezidence Modřanka nebo Čámovka ?
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    GEWARO: přečti si tu smlouvu.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    TBC:
    V případě družstevního "čehosi" si sjednáváš nájemní smlouvu s družstvem a stáváš se členem družstva při splnění podmínek. Ujednání, že k obývání bude pronajat jiný než obytný prostor možné je.

Převod do OV možný je (pokud to umožní družstvo) a ty nabudeš zase nebyt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam