• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    AOTEAROA: Já si myslím, že pokud máš ověřený opis nemůže s tím být sebemenší problém. Jinak běžně dodávám hypotékáři originál a ten si jen kopíruje.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    čirou náhodou nevíte, zda mi k žádosti o hypotéku vezme mBank i kopii nabývacího titulu, která je z originálu opatřeného razítkem katastru?
    a pokud ne, je nutné pro výtisk nabývacího titulu přímo na katastr jít tam, kde je okresní katastr, nebo mi to dají i v Praze (nemovitost je ve Středočeském kraji)?
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Misto, kde jsem kdysi zacinala u koni, je na prodej, kdyby nahodou nekdo hledal (nikdy nevis .-)
    Krasny statek s penzionem na samote u lesa!
    Prodej rekreačního objektu Ostatní bez realitky, Nechvalice, Středočeský kraj, inzerát č. 440956 - bezrealitky.cz
    http://www.bezrealitky.cz/...ovitosti-byty-domy/440956-nabidka-prodej-rekreacniho-objektu-nechvalice
    STOOL
    STOOL --- ---
    Ve sklepě našeho bytovýho baráku existuje asi 1sqm, kterej není fyzicky ohraničenej, ale dle nákresů a vymezení bytových jednotek v Dohodě o vypořádání podílového spoluvlastnictví, kterou zaniklo družstvo a vzniklo SVJ, je ten metr můj. Přiléhá k mýmu bytu a já bych si tam ten byt rád rozšířil - posunul o těch pár čísel příčku.
    Je třeba v takovým případě požádat o souhlas výbor SVJ/všechny spoluvlastníky v domě? Můžou mi sousedi nějakým způsobem házet právně klacky pod nohy? Nepanujou tu moc dobrý vztahy...
    CUKI
    CUKI --- ---
    UNLEASHEDD: Nevim na co tam potřebuješ odhadce z banky, ale v každym případě bych si tam pozval někoho, kdo dokáže alespoň zběžně zhodnotit stav stavby (pokud to nejsi ty sám), bez toho bych to nekupoval ani náhodou, pokud to nechceš zbourat.
    Dělám poměrně často stavební prohlídky před koupí hlavně pro stavby určené k rekonstrukci a je to většinou dost krize. Prostě nemovitost v pořádku prodává málokdo a pokud tak ne cizímu!
    Trvej na tom že potřebuješ důkladnou prohlídku-ideálně vůči projektu pokud je...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    UNLEASHEDD: Nejsem si jistej jestli takovejhle rychlo odhad podle fotek muze byt podkladem pro udeleni hypoteky a pripadne jeji vyse. To si urcite over. ale ted si matne vzpominam ze kdyz jsem ja kupoval byt, tak to odhadce asi taky nechtel videt, stacila mu dokumentace.

    Je ta nemovitost za pricetnou cenu vzhledem k lokaci a stavu?
    Jako dovedu si predstavit ze chlapik ti chce dat nejakou navnadu a na druhou stranu zas on do toho bude investovat cas, usili a odmitat jine zajemce. Kdyz se mu na to vyseres, chce kompenzaci. Nicmene odhad trva par dni, jako to bude nejrychleji vydelanejch 10 000 (kdyz to neklapne) :-)

    Z tech pesimistickejch myslenek me napada snad jenom to ze ten byt ma nejakou pravni / stavebni vadu ktera se podepise vyrazne na nizsi odhadni cene (treba to ma nizsi stropy nez povoluje norma stropy, nebo neco podobneho) a on te chce podojit.
    UNLEASHEDD
    UNLEASHEDD --- ---
    OTAVA: moje banka prej udela rychlo-odhad za 1000 podle fotek, a to jim staci. tech 10000 co chce prodejce je jako zavazek ze to chcu koupit, ale ja jim rovnou rekl ze se na cene nedomluvime driv nez budu mit odhad
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    UNLEASHEDD: Tvyho - predpokladam ze odhadce tvoji banky ne?
    Jaky udava duvody, to je fakt zajimavy.
    A je nejakej odhadce kterej je zadarmo ? :-)
    UNLEASHEDD
    UNLEASHEDD --- ---
    prodejce nemovitosti chce nevratnou zalohu 10000 za to, ze k sobe pusti myho odhadce - normal, nebo "taktika"?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: a je to, odpověď z finančáku. Posudek nutný kvůli stromům.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LAMIA: bojím se že řeším úplně to samé. Pokud je to pozemek v zastavitelném území obce prý to je automaticky stavební.
    Teď jsem koupil zahradu, kde není ani příjezd, tedy stavět se na tom nedá, ale stejně je to s pohledu finančního úřadu stavební pozemek. Odhad od odhadce vyšel na 28x větší cenu než za kterou jsem to koupil. :-( Kdyby mi to jako odhadce napsal jako zahradu (tak jak je uvedena v KN) tak mu snesu zlatý z nebe... Ale sehnat někoho rozumného...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Prosím o pomoc. Vyplňuji daň z převodu nemovitosti. jde o pozemek určený pro stavbu (v zastavitelném území s odpovídajícíma metrama), který je v katastru veden jako ovocný sad. V příloze číslo dva mi to vyplivlo zda je tam trvalý travní porost a když jsem zaškrtla, že ano, tak to chce znalecký posudek. Někde jsem si ale našla, že sad je to pro tyto účely až od 0,25 hektaru, což nemáme. Z googlení už jsem uplně zmatená

    Je to tedy trvalý porost a musím někde shánět odhad nemovitosti nebo není a můžu použít směrnou hodnotu a vypočítat to finanční úřad dle všech těch formulářů? Díky. Klidně pošta.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KROMANON: zahrada v berouně
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    CUKI: kde?
    CUKI
    CUKI --- ---
    nemáte někdo typ na rozumného odhadce nemovitostí pro daň z prodeje? Teď ji jeden vyměřil 20xc větší částku než je kupní cena... potřebuju to do konce měsíce.
    Beroun, Praha a okolí...
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    STOOL: imho naopak, jde jen o to, aby souhlasili všichni vlastníci, nejen spoluvlastníci bytu, ale všichni v SVJ páč se jim budou měnit ty podíly (TO může být docela nereálný, to je pravda). Spočítání nových podílů. katastr atd. je pak už jen administrativa.
    Netuším ale, jestli nemůže nastat nějaká bota ve fázi "chci připojt třetinu tohoto bytu k tomuto". Oznámení na katastr stačí? Nebo stavební povolení, rekolaudace, atd?
    TBC
    TBC --- ---
    STOOL: imho skoro nerealny.. musela by byt bezproblemova dohoda se vsemi spoluvlastniky. vsem by se menili podily atd. pak pochopitelne to musi byt katastr. delitelne atd. o neco realnejsi je ovladnout jednotku celou rozdelit a nepotrebne prodat
    CUKI
    CUKI --- ---
    STOOL: ne nefunguje, respektive všechno jde, ale by to bylo tak složitý až nereálný. Museli by s tím souhlasit všichni v SVJ, zněnit několik důležitých dokumentů a pod. Kup to celý a zbytek pronajímej a i to bude právně trochu složitější ošetřit.
    STOOL
    STOOL --- ---
    V našem baráku se prodává sousední bytová jednotka. Pro představu asi stačí, že má teď 6 vlastníků rovnocenných vlastníků. Je to zajímavá příležitost pro rozšíření našeho bytu, ale celý to kupovat nechci, pouze kus, který tvoří asi 1/3 plochy celý jednotky. Jak moc velkej voser je papírový ošetření týhle varianty oproti situaci, kdy by se jednotka prodala jako celek? Funguje o tak, že od každýho z šesti vlastníků odkoupím id část odpovídající kupovaný ploše a následně se na katastr zanesou nový výměry bytovejch jednotek? Ptam se z čistě administrativního hlediska, nemám zatím představu, jak se k tomu vůbec postaví ti vlastníci.
    CUKI
    CUKI --- ---
    UNLEASHEDD: není lepší rovnou postavit? Kolem prahy se daj sehnat stále relativně levné pozemky, ale dům nebo byt který zároveň nebude trojským koněm, málo kdy dokáží makléři sehnat alespoň pro sebe.
    Kvalitní domy se většinou neprodávaj..., byt má zase málo kdy vůbec nějakou zahrádku natož větší...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam