• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUIDFREAKPath of Exile
    rozbalit záhlaví
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    EVILMIND: Díky moc za komplexní odpověď. To co jedu se můžeš mrknout na nástěnce. Ale asi to pob nespočítá si myslím .)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    SKUNK23: zalezi na tom, co hrajes. U nekterych skillu dostanes velice presne cislo, jinde musis zohlednit v custom parametrech co POB treba nepocita, a v uplne specialnich pripadech vubec nevis, pokud treba pocitas s nejakou extra mechanikou shotgunu/odrazu apod. U POB je videt cervene, pokud neco nezapocitava, takze casto vis, co si tam mas doplnit. Kazdopadne potrebujes mit pomerne detailni predstavu o tom co jak funguje, abys realne posoudil, co si v Configuration muzes dovolit zapnout, aby to odpovidalo realite.

Například já nosím tohle, což je na POB moc komplexní, takže to ignoruje. Proto si musím ručně dát do Custom okna, že mám 15 procent culling, protoze ho proste fakt mam vzdycky, takze to nezkresluje realitu buildu.

Tim casto i odhalis taky ty bait buildy z youtube, kdyz vidis jak tam ma frajer neco jako "a sem si dame 10000% attack speed, protoze to POB pocita spatne", tak je vetsinou velkej red flag (pokud si to cislo nedokaze obhajit).

Poe.ninja nema smysl resit, ten ukazuje ve vetsine pripadu nesmysly (resp. je mnohem vic omezeny nez POB), viz jak jsem tady nedavno psal, ze tam tyram sveho Cinana (ktery uz to btw vzdal a zacal hrat neco jineho) tim, ze si umyslne nasazuju veci, co mi na ninjovi zvysujou damage abych byl pred nim, prestoze realne mi ho snizujou. Napr pocita ze mas furt flasky, ze mas furt vaal aury apod.
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    Dá se nějak efektivně spočítat jaký mám s charem dmg ? Vím že v PoB to neukazovalo spoustu věcí a Poe.ninja taky vše neukazoval. Máte někdo zkušenost s něčím jiným, nebo už to jde v některé ze zmíněných apek vypočítat lépe než to fungovalo? Díky
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    YORK: To si nemyslim. Nejcastejsi smrt v PoE je imho burst. Slam dostanes fakt malokdy a vzdy svoji chybou.
    A nebo neco, co ti vypne nejakou mitigacku (duchove a nektery rare mobky). Jo a taky disconnect :))))
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    MPEGYNA: Ten build ale neni vubec slozitej. On na sobe nema krome tech 5ti mitigacek a wardu vubec nic :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    MPEGYNA: ma to skvelej streamer efekt, ta helma byla jeste vcera v noci 2 div, dneska je 20.
    Brutal restrain co je o 1 horsi nez jeho (ten jeho je jedinej co ma tolik flask nodu) jsem koupil vcera za 20c, dneska ho prodavam za 30 div - ale koupil jsem si mezitim jinej za 20c co ma o jednu vic nez ten jeho, co se ted prodava za mirror, protoze beru jine nody v tom kruhu... :-) Protoze lidi to proste chteji hrat presne stejne jako on.

Uz jsem se rozhodnul, vyexpil jsem dneska trickstera na 90, a zkusim to udelat jako int stacking HOWA, s jeho defensivou.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    MPEGYNA: jsem to tady chvili zkoumal v POB, a ten jeho build je i takhle jako ho ma rika nehotovej CRAZY expensive :-) Nicmene - ne ty klicove casti. Skoro vsechno drahy tam dela skalovani damage Rolling Magma (wandy s silenym enchantem, amulet +4, nimis 200 div), ale tohle se da hrat s libovolnym skillem. Jsem myslel, ze s ligou uz koncim, ale tohle je fakt motivujici, podle me by tam slo vymyslet jako trickster nebo jugg nejaky reseni na int stackere, klidne i attack based, co nebude stat skoro nic.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    MPEGYNA: to je pekny, premejslel jsem nad tim, ale tech 85% less ward na lahvi me odradilo to vubec zkouset... coz zjevne byl omyl bo to tam elegantne resi itemem, o kterem jsem nemel tuseni... :-)

Je to fakt zajimavy mozna to i zkusim, je tam dost veci co bych mohl pouzit ze sveho, resp. nejaky odlozeny kusy.
    MPEGYNA
    MPEGYNA --- ---
    kez by takovej build byl castejsi, ale nebyl slozitej jak mlaticka. nejbliz k tomu byl RF jugg. ten se mi libil.

12,000+ Ward Trickster Facetanks the Game | Beacon of Destruction Build for 3.25
    https://www.youtube.com/watch?v=2RpqbDLkTNE
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    YORK: jo, to je moje jedina obava, ze ty boje budou takhle pekne vypadat jen v kampani, kde postavy nemaji ani DPS ani defensivu, takze museji odehrat vsechny mechaniky...
    YORK
    YORK --- ---
    EVILMIND: V množství rozdíl je, to jo.

Jinak bossové v d4 maj problém spíš v tom, že je strašně rozlítanej power level postav, takže většinou to buď sfoukneš jak nic a skipneš všechny mechaniky, nebo naopak nemáš damage a je to děsný trápení. Když chtěj udělat challenging bosse, tak mu musej dát hromadu oneshotovacích mechanik a to není zábavný (aspoň pro mě). Plus hráčský postavy se healujou z 0 na 100 za pár vteřin, takže nic jinýho než oneshot mechaniky je vlastně ani pořádně ohrozit nemůže. PoE tím imho trpí taky.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    YORK: tak ten hlavni rozdil je v tom, ze rika tam je 100 bossu, more to come, kazdej jinej, a vypadaji bozsky proste. D4 ma po vic jak roce ji kolik, deset? A kazdou sezonu oslavne pridaji jednoho dalsiho, ktery vypada presne jako ty ostatni.
    YORK
    YORK --- ---
    EVILMIND: Nechci PoE 2 nijak shazovat, ale mě to přijde stejný. Dokonce i grafika je hodně podobná jako v D4.
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    EVILMIND: myslim do toho myho specu, jak sme se bavili. Ralakesky
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Kdybych dělal u Blizzardu, tak už asi jsem na cestě s provazem k lesu, protože tohle jako... to není ani na stejný planetě! :)

Boss Design in Path of Exile 2
    https://www.youtube.com/watch?v=UehsEJCfuns
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    PSA - jsem až včera náhodně zjistil, že "Audience with the King" (která už stojí skoro divine), není uplne random ritual odmena, ale garantovana odmena pro konkrétní druh rituálu. Plus je garantovana pro kazdou nabidku toho ritualu zvlast, tj. pokud muzete pretocit treba 4x, tak dostanete ctyri klice! Resp. musite je pred sebou deferovat, protoze na ctyri asi nebudete mit tribute.

Ze to je ten spravny ritual poznate z nazvu, a taky ze se pri startu ritualu zacne King hlasite hystericky smat... :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    LIQUIDFREAK: tak to jsi v pohode protoze trochu drazsi je ted jen helma, boty nic nestojej - realne z nich potrebujes jen ten suffix "Faster restoration of Ward" nejak rozumnej. Resp. takovej, aby ti spolu se stejnym statem na helme hodil ward restore na 0.9 sekund.
    Jinak nezalezi tolik jak ty boty vypadaji, hodne wardu na nich je totiz ofenzivni, nikoli defensivni vec, tj. naprosto zbytna.

Vlastne i proto doufam, ze to pristi ligu bude super starter, protoze potrebujes jen pasek/helmu aby fungovala defensiva, a rukavice abys dostal z te defensivy konverzi do DPS. Vsechno ostatni se je tam navic. Takze budu pozorne sledovat v changelogu, jestli pasek, co je ted jen z lodek, zustane v core... :)
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    EVILMIND: EVILMIND: Jasny, dikec moc! T17 bose asi nedam, to je vic nez jisty. A nasrany sem dost, umiram extremne hodne.. Ale vesmes z hura akce frostdash do nejakych mega packu a tak podobne. To je moje blbost a starecka demence :D
    Chybej mi do toho specu jen ty boty a neni stesti no, ted uz ani na curency.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    LIQUIDFREAK: jo a reroll na to co hraju ja ti fakt nezaruci vic goldu :) build nema vliv. Naopak bych spis tipnul budes vic nasranej, protoze je to hodne nachylny na smrti z DOTek. Tohle je vlastne uplne prvni video co jsem si s tim buildem nahral, takze jsem az ted mohl zpetne sledovat jak je videt, jak casto vubec nemam ward, protoze jsem dostal treba jen 1 hp ranu.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    LIQUIDFREAK: tak scarabu tam davam celej stack ze jo, abych to nemusel delat furt dokola, vezme si to samozrejme jen jeden. Dokonce kdyz behas treba s jednim scarabem, tak jich tam muzes hodit rovnou 100 po 20, a bude si to postupne brat jeden.

Samozrejme musis mit odemcenej map device, to by me nenapadlo ze nemas! :-) Tuhle ligu se to menilo, tusim je 1 slot na map device za T17 bosse prvniho, a dalsi slot je za prvni desitkovou Maven invitacku.

Laguje mi to jen kdyz nahravam video, proto taky uz v podstate nestreamuju. Bez toho nahravani to bezi v pohode.
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    EVILMIND: a jeste, tech skarabu tam davas osm, 3 atd. ci to jen veme jeden a ukazuje celkovej pocet?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam