• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Nový přírůstek - Parker 45. Na fotce pro srovnání s Parkerem 61 (černozlatý)..

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Pokud není bombička poškozená (prasklá), nepoteče. Vyzkoušeno. :-)
    KLON
    KLON --- ---
    KURE: U Parkera doplňuji leta a stále drží, u liliputa napíšu nejdřív za rok, jak drží.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    LEON_KOWALSKI: možná to časem poteče ale zatím se mi to ještě nestalo. Vetsinou plním a určité deset naplnění bez problému s vytekanim. Cas od času mi dojde inkoust mimo domov tak vrazim novou bombičku a starou vyhodím.
    KURE
    KURE --- ---
    casem to asi poteče, ale parkrat to bude ok.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: No, to taky uvidím, ještě jsem to nezkoušel... :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: nepoteče to pak? Bude to těsnit?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NEVILL: zrovna dneska jsem plnil dlouhou bombičku do běžný ho pera. To množství inkoustu za trochu nepohodli s injekční stříkačkou.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Jo, taky vyplachuju a uchovávám. :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLCACKA: Možná, teď jsem tam teda vrazil bombičku až dojde, tak ji možná recykluju, jak tu někdo radil.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Tak v tom případě je otázkou, jestli i přes nevyužití plné kapacity to má místo měchýře smysl.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLCACKA: Skoro, o kousek. To jsem zjistil když jsem to pero zašrouboval a začal mi téct inkoust, jak ten píst narazil na konec a pak se tím stiskl... :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Jejda, zdálo se mi, že to rozměrově pasuje též...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLCACKA: To je, ale na Liliput je moc dlouhý, leda bych to neplnil celé.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Minipístek je lepší. Aspoň já jsem si na něj zvykla hned...

WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    NEVILL: Tvé pero se připravovalo na dnešní pochod ;-)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Poprvé jsem viděl Liliputa naživo. A je menší než jsem si myslel. Nádherné pero.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    No, vypadá to že ta růžová je zřejmě způsobená inkoustem Diamine. Do jiného pera jsem si doplňoval Diamine Majestic Blue a ukápla mi pěkná kaňka do dřezu (lepší místo na výměnu inkoustu jsem si zatím nevymyslel), tak jsem ji jednoduše splachoval vodou z kohoutku a ono to z modré začlo měnit barvu na fialovou až růžovou. Takže asi se v tom vedru začal ten inkoust trochu vypařovat a tím se tam vytvořila tahleta růžová složka...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Kaweco Liliput Converter – A Review | Slightly unnerved
    https://slightlyunnerved.com/2017/01/08/kaweco-liliput-converter-a-review/

Tak asi se to u tohoto konvertoru stává, tady to má podobnou barvu...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: No skoro! A to jsem tím perem nepsal žádné milostné dopisy, ani nic z čeho by se kdokoliv mohl červenat... :-)

Trocha inkoustu tam zřejmě je, pero stále píše, ale budu to muset zítra nějak vyčistit, tohle se mi fakt nelíbí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam