ZAPPO: taková kategorie podle mě neexistuje, protože publikum se buď takových diskusí účastní, a pak mu to převážně přijde v pohodě, nebo o nich nemá tušení, a škatulkování neprovádí. Takže se bavíme maximálně o pár jednotlivcích s názorem.
Podle mého takovýhle hodnocení vždycky bude záležet na kontextu, taky neni oblek jako oblek. Kdybych měl být v tomhle směru striktní, pokud se nebavíme o nějaký konfekci, kterou člověk nejspíš musí navlíkat jako uniformu do svýho 9 to 5 jobby jobu, tak messenger přes rameno se k tomu nehodí v principu, ať už má YKK zipy a molle, nebo neotřelej univerzitní look s neoprenovými prvky etc.
Abych mluvil čistě za sebe, uvažuju o těchto věcech, pokud už vůbec, jako o součásti stylu daný osoby. Oblečení, boty, vystupování a pod.
No a k tý míň akademický části debaty: v korporaci fasujeme tašky od Dellu, jako rebrandovaná Dicota mi to nepřijde (bohužel — v minulosti jsem nějaký vysloveně laptop tašky od Dicoty používal a alespoň kvalita zpracování byla o třídu výš, než co nám Dell dodává poslední roky), je to taky v kombinaci šedý a černý a kromě toho, že je to hnusný, je to i dost nepraktický. Ze zkušenosti můžu říct, že moje řekněme obchodní partnery vůbec nezajímá, jestli přijdu s touhle hrůzou, nebo s Limou, co jsem tu zmiňoval, ale jak jsem už v minulosti psal, ani v naší korporaci, ani na straně klientů se obleky nenosej.