ZAPPO: jediný, co v tý otázce zaznělo, je, že to má být víceméně messenger bag vhodný k obleku. To neni moc podrobný, ani to nic neříká o případným dresscode nebo prostředí, s jakým tazatel přijde do styku. Tudíž k tomu ani nemůže dostat nějakou normativní odpověď, nehledě na to, že na to žádný pevný normy nejsou. „Vhodný k obleku“ to nebude nikdy, z povahy takovýho zavazadla, což tu několikrát zaznělo.
Jinak když to zmiňuješ, tak já si teda nevybírám zavazadla podle toho, abych tim někoho zaujal, a podle mé zkušenosti k tomu ani v profesionálním styku nedochází, lidi v prostředí, kde se pohybuju já, to prostě nezajímá. (Za posledních dvacet let se mi to přihodilo jednou, kdy se mě někdo ptal na Boblbee batoh.)
Ještě poslední poznámka — v nadnárodním prostředí, kde se pohybuju, půjde spíš asi o firemní pravidla nebo řekněme kulturu než o míru citlivosti jednotlivých národností, ale to je jen moje individuální zkušenost. Je mi jasný, že třeba ve finančním sektoru to bude jiný než u mýho klienta, kterej prostě vyrábí mejdlo (což my mu ale neříkáme). ;–]