• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    STEVE
    STEVE --- ---
    WOJTYLA: jj. cenovky taky :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    STEVE: moc pekný tašky...
    STEVE
    STEVE --- ---
    JINX: Doporučil bych ti tašku od VERTX :) EDC Satchel nebo větší EDC Courier.
    Kolega OTAKAR má se značkou zkušenosti, že :)
    DJINN
    DJINN --- ---
    SHEALA: buď pás pro praporečníka, nebo postroj pro praporečníka. Aspoň takhle prodávají něco podobného ke slavnostním uniformám pro hasiče a nebo v armyshopech...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ADAMIRA: Bauhaus, obi atd.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    COMODOR_FALKON: ok já to nějak opíšu no :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SHEALA: "Waist pod" bude něco slangového.
    Na obrázku je předimenzovaná verze něčeho, čemu se říká "Flagpole support belt". Ale jak je to česky, to netuším...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    SHEALA: a to je naka moderni verze tohodle? :)

    SHEALA
    SHEALA --- ---

    nevíte, jakej to má název v češtině? Mělo by to bejt nějaký military řešení na nošení vlajek. V originále je to waist pod.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ADAMIRA: Mechanix Original

    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NAGASAWA: A jakej model jsi měl konkrétně?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ADAMIRA: ohledne dlane - netusim. Na klasice mi odesly az konecky prstu, ktery se zacaly trhat, ale dlane vydrzely jak tahani veci, tak ruzny opravy, rvaní za retez na biku od šmíru, stehovani a podobne, takze v tomhle ohledu si nemuzu stezovat, ale zase ti nikdo nezaruci, ze mohla jit kontrola vyroby doprdele a ze momentalne produkujou smejdy. Kazdopadne - ja byl vic nez spokojenej.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NAGASAWA: Ale to já každopádně souhlasim, kdybych sháněl rukavice typu do auta do přihrádky, na chatu kdyby něco bylo potřeba apod. tak vůbec neřešim a jdu do nich hned. Tady vim že dostanou mastnej záhul, ale co, tak si udělám radost.

    Je velkej rozdíl mězi těma s "vystuženou dlaní" a obyč? Opakuji že právě dlaň bych měl rád co nejlepší a dostane velkej "záhul"
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    a to dodam, ze jsem mel klasiku za 650,-
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ADAMIRA: pamatujes reklamu, kde ta cuchta rika: "nejsem tak bohata, abych si kupovala levne veci?" tak presne to plati pro Mechanixy, ktery se vyplati. Me vydrzely vic jak pet let pomerne dost drastickyho zachazeni, takze mi prijde lepsi poridit si jedny, ktery vydrzi, nez troje za rok po trech stovkach.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jeden dotázek, mohli by jste doporučit nějaký kvalitní rukavice na práci? Většinou tahání věcí, občas i s ostřejšíma hranama (typicky třeba spodek ledničky) není potřeba je mít jakkoliv zateplený.

    Koukal jsem na tyhle mechanixy, který dle popisu uplně sedí na to co potřebuju, ale zase se mi upřímě řečeno nechce moc dávat 11 stovek za rukavice ve kterejch budu tahat decela často mastnej bordel :/

    Rukavice Mechanix Wear The M-Pact 3 Glove Covert - Army shop s taktickým vybavením - Armyshop TacticalPro.cz
    http://www.tacticalpro.cz/...mechanix-wear-takticke-rukavice/mechanix-wear-the-m-pact3-glove-covert/
    SWIST
    SWIST --- ---
    Taková teoretická otázka.. Kolik toho cca udrží moll - jedno oko? Když by se vzalo nějaké průměrné zpracování.
    O co mi jde, s tím Rush 72 jsem spokojený, ale madlo na vrchu je hodně tenké - vyřešeno paracordem, a chybí mi madlo na boku.. Tak jsem si říkal že provážu paracord třeba ob dvě řady. Ale včera jsem v něm táhl cca 20kg tak bych byl docela nerad kdyby se mi to povedlo utrhnout.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CROSS: to víš že jde o národnostní citlivost/ zvyklost, obzvlášť třeba ten vrchol českýho oblíkání v podobě svetru vs britský všudypřítomný košile.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZAPPO: jediný, co v tý otázce zaznělo, je, že to má být víceméně messenger bag vhodný k obleku. To neni moc podrobný, ani to nic neříká o případným dresscode nebo prostředí, s jakým tazatel přijde do styku. Tudíž k tomu ani nemůže dostat nějakou normativní odpověď, nehledě na to, že na to žádný pevný normy nejsou. „Vhodný k obleku“ to nebude nikdy, z povahy takovýho zavazadla, což tu několikrát zaznělo.

    Jinak když to zmiňuješ, tak já si teda nevybírám zavazadla podle toho, abych tim někoho zaujal, a podle mé zkušenosti k tomu ani v profesionálním styku nedochází, lidi v prostředí, kde se pohybuju já, to prostě nezajímá. (Za posledních dvacet let se mi to přihodilo jednou, kdy se mě někdo ptal na Boblbee batoh.)

    Ještě poslední poznámka — v nadnárodním prostředí, kde se pohybuju, půjde spíš asi o firemní pravidla nebo řekněme kulturu než o míru citlivosti jednotlivých národností, ale to je jen moje individuální zkušenost. Je mi jasný, že třeba ve finančním sektoru to bude jiný než u mýho klienta, kterej prostě vyrábí mejdlo (což my mu ale neříkáme). ;–]
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Ja si teda nechaval v cechach driv sit na miru kozeny aktovky, kdyz jsem je jeste nosival. Cerna horsehide, clovek si mohl presne porucit jaky kapsy, jaky zavirani atd.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    CROSS: Já myslím, že je rozdíl v tom, jestli někdo chce splnit řekněme formální požadavky na dresscode montérky ve firmě - a tam je samozřejmě jedno, co kdo nosí. Obdobně, pokud se pohybuješ a setkáváš s lidma z firem, co to mají stejně, tak je to jedno a můžeš narazit na podobný jako jsi ty:) nebo zaujmout tím, že to bude "lepší než fasovaná notebook brašna". Ostatně, pokud to je kritérium, tak to není těžký splnit a v kategorii "notebooková brašna" bude něco od 5.11 nebo maxpeditionu lepší.
    Jen z úvodního postu jsem měl dojem, že je otázka spíš než na to, "co projde" na to, "co bude dobrý". A tam fakt záleží s kým se bavíš - národnost (britové a francouzi jsou na tohle výrazně citlivější než třeba rumuni nebo poláci), profese (ajťáci jsou buřt, sales/finance zas jiná oblast) a samozřejmě úroveň. Do director level je to furt plus minus jedno, pokud nebude někdo chtít dělat opičky, od D vejš včetně už jsem zažil i doporučení, aby si člověk převlíkl košili, v jednom extrémním případě negativní zpětnou vazbu poslanou do firmy bez vědomí zaměstnance "pořiďte mu důstojný pero, na reklamní propisku nejsem zvědavej" a za jeden výš profilovej meeting dostal jeho organizátor jemné upozornění, že se tam nahromadila hromada batohů a brašen v rohu, což nevypadalo dobře - a měl buď zařídit šatnu s odnosem nebo upozornit účastníky, že tohle mají nechat na hotelu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam