KURE: mám DragonEgg na takové to denní… nošení (budu nahrazovat za civilněji vypadající - zvolil jsem blbou barvu a chci spíše něco, co mi umožní náklad rozložit po celé výšce, kandidátem je primárně Vertx, ale okouknu i ten
TAD),
na větší nošení Protech Conflict - do kterého narvu i nesmyslný objem (nevěřím tomu, že má jen 30L :), včetně pušky se složenou sklopkou (tj. hrany a čouhající železo), krabic střeliva, případně jiného materiálu, že batoh jde sotva zapnout;
a 5.11 Messenger, z doby kdy jsem chtěl mít něco civilně vypadajícího a nošené přes rameno jako kabelu, abych neměl batoh - to už mne přešlo, takže mám jen kvůli civilnímu vzhledu :)
Ve finále chci obnovit tento vozový park za jeden EDC batoh - viz. výše a jeden tří+ batoh, kdy už je ten Protech dost na hraně, pokud tam nacpu i zmíněné hračky.
Také nemám auto a půjčovat si ho z carsharingu pro přesun pár věcí nemá smysl, takže jo občas v tom nosím i těžší věci sockou, do tech 20kg to bude.
Všechny ty zmíněné batohy vypadají stále "skoro jako nové" - krom pár vyměnených táhel na dragoneggu a trochu odřených vršků popruhů (je nejčastěji nošený, včetně "narvání až po střechu") nejeví známky poškození.
KURE: Ano, přiznávám, že při ceně těch batohů, které si nezadají s těmi taktickými, nemám moc chuť testovat jejich výdrž :)