• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky





    Diskuze o této sportovní kameře, určené především k nátáčení extrémních sportů. Všeobecná diskuze, ukázkové videa, fotky, (nyx gopro users videa a fotky).

    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JARDAK: no tak predpokladam, ze pokud to budes chtit zpomalit v ramci hardwarove zaznamenanejch fps, tak to asi nebude dopocitavat, ne? tim myslim, ze pokud 120fps zpomalis na 30fps, tak se softwarovej dopocet nekona, pokud nastavis zpomalovani na 500FPS na videu, ktery je v 120, tak pak bych to chapal..

    RADAK: flux si predstav tak, ze tocis na gopro neco ve 120 fps, treba kamose, co jede na kole a v okamziku, kdy skoci nejakou prekazku, tak to zpomalis. A misto aby ze 120fps@30fps video v jednom frame preslo na 30/30fps, tak se postupne zpomaluje, takze to vnimas jak takovy ty plynuly prechody, neco jako v tomhle videu v case 0:58. Umi to dneska kazdej iphone. A proste bez toho flux je ten prechod strasne viditelnej. V okamziku, kdy tohle neumi nativni Gopro aplikace, k cemu cloveku je? K nicemu. Neumi to zpracovat zakladni funkci. Ten Flux encode sem zkusil na nekolika strojich, pokazdy kdyz ho aktivuju, tak to padne. Kdyz je off, tak to enkoduje v pohode (vsechno procesory intel i7)
    RADAK
    RADAK --- ---
    JARDAK: jj to je pravda. no ja jsem nevedel co je ten Flux o kterem se tu bavite a vypadlo na me prvni gopro video, kde byl presne twixtor efekt. proto to zminuju.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    RADAK: tak twixtor uz je dopocitavani frameu. to strihovej program nema. ale twixtor plugin do vegasu jsem zkousel a kdyz si s tim clovek vyhraje, tak to vcelku funguje.
    RADAK
    RADAK --- ---
    zpomaleni pod fps jsem v premiere primo nezkousel, resp. nevim jak moc skubavy vysledek bude. V after effectu jo, pomoci Twixtoru.
    Ale plynule zrychlit a zpatky zpomalit video jde v premiere uplne paradne. Time remapping a pak uz si jen hraju s krivkou na jednotlivych klipech. super easy!
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    DRAGON: fps nijak u jednotlivych frameu nastavovat nejde, nedava to smysl. muzes nastavovat fps celyho projektu nebo jednotlivych klipu. ale i kdyz by sis tu sekvenci rozdelil na maly klipy a u nich menil fps, tak to bude steasnej vysledek.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    DRAGON: tohle se dela ve vagasu pomoci krivky (envelope) kde si primo krivkou nadefinujes jak se ma video zrychlovat a zpomalovat v procentech. to byla jedna z funkci kvuli kterym jsem presel od premiery k vegasu. ale to uz je davno a myslim, ze existuje podobne mocna funkce v premiere.
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    DRAGON: kdybys objevil nějaký dobrý návod jak fluxovat v premiéře tak se prosím poděl
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MINER: no podarilo se mi pod novym profilem nastesti tohle video vyexportovat, ale se studiem koncim, strasne to pada a vyhazuje chyby kdyz delas s Fluxem. takze se jdu ucit "fluxovat" v premiere, bohuzel
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: takže jsi se vykašlal na GoPro Studio a začal používat Premiere nebo jak jsi to vyřešil?
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    DRAGON: no nebo si to strihnout tu rychlou cast a zbytek nastavit rychlost toho strihu na rychlejsi/pomalejsi, resp kolik sekund chces, aby ten trih hral.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    THEODORT: zkusim poguglit, dekuju moc
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    DRAGON: time remapping+optical flow?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    coz me napada... mate nekdo tip, jak v Premiere nasimulovat Flux? tzn ze kdyz napriklad fotim jak kamos skace na kole, tak rozjezd krasne rychlej a pri skoku se to plynule zpomali, ten skok je zpomalenej a po dopadu se to zas plynule zrychli. Jde to nejak jednoduse nastavit nebo se musi frame by frame nastavit fps? diky moc
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON: tak kdyby vam to nekomu delalo stejnou neplechu, tak doporucuju
    1) prestat to delat jak dement (čti já) v chybovym gopro studiu 2) vytvorit novej windows profil, tam to loadnout a zpracovat. Po zpracovani se ridit znovu radou c. 1 :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MINER: neprijde mi, obrazove je to ok. ale ja si stejne veci upravuju, saham do barev, kontrastu, ostrosti atd
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: a co ten kontrast? Žere ti Studio taky kontrast oproti zdrojovým videům? Jak to řešíš? Já jenom když tam naimportuju video, tak to ztlumí kontrast proti tomu, co vyleze z kamery. Dá se to zase vytáhnout ve výstupu, ale radši bych prostě, kdyby to prostě vypadalo přesně jako to zdrojové video a omezit editace. Díky!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MINER: davam custom 264 a kvalitu tak 40mb. Ale to s tim mym problemem nijak nesouvisi, protoze kdyz Flux vypnu, tak to vystupni soubor vytvori v pohode. Tudiz problem bude jinde.. a obavam se, ze uzivatelsky neresitelnej.
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: Jak nastavuješ (nebo kdokoliv tady) parametry pro export? Jaký codec, mbps, parametry, pro výstup ve stejné kvalitě, jako originál?

    I když dám ve Studio maximální kvalitu v 2.7k, source video ztratí kontrast. Dá se to dotůnit contrast sliderem, ale nejradši bych to nechal stejně, jako ve zdrojovém videu z GoPro a nic netůnil.

    dík
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: zkoušel jsem to, ale zdá se, že na Macu to nepadá.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    mel bych dotaz na Gopro studio: na vetsinu editaci mi bohate staci, ma sikovny ovladani, ale! v nekterejch pripadech se mi stava, ze kdyz zapnu Flux (tzn plynuly zpomalovani mezi zmenou fps), tak mi windows vyhodi chybu a muzu Studio maximalne tak zavrit. Netusite jestli to neni nejaky znamy bug? Pripadne neexistuje nejakej exporter projectu z gppro studio do premiery at to nemusim znova naklikavat? Editovat sem se s tim dost dlouho.
    dik
    MINER
    MINER --- ---
    BADHORSE: čoveče, mě naopak nadchla snadnost editace v Quik: vybereš hudbu, naklikáš highlights, a ono to udělá přechody, aby padly do té hudby. Ale má to háček. Export je shitová kvalita: nepokořil to někdo? V Quick nevidím, kde nastavit. Ve Studio nastavím nejvyší, ale stejně je výsledek jako crap.

    Jaké video editor umí rozumou kvalitu?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Máte už nějaké praktické zkušenosti s 360 kamerami ?
    Jedna by se mi líbila na mapování pro https://www.mapillary.com/ ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam