ZOMBO: ono je poznat, když je focus úplně jinde. Ad-hoc místa, ad-hoc řešení a čeká se až, bude mít někdo čas to vymyslet systémově.. ale PR A3 mi vyhovuje, dlouho jsem si četl SIT/SPOT/REPO aniž bych A3 hrál.
jináč ..
Procházel jsem zpětně Hicksovy i Deanovy reporty - a vlastně jsem si uvědomil, že se pořádně nedalo najevo, proč to vlastně tak dlouho trvá. Aspoň jak se to jeví z veřejných informací. A vlastně za to v začátku můžou cheaterky, protože to byl jedinej zásadní důvod, proč překopat engine. Ondřej Španěl na tom pracoval od Q4 2012 do Early Acces v Q4 2013. Fakt se čekalo, jen ať ta změna architektury začne funguovat:-) Imho to byl jedinej blocker pro release. V tu dobu ještě počítali s beta v roce 2014, testovali nové chování zedů apod.
No a v půlce roku 2014, vydává BI brožuru (kterou jsem četl až nedávno!), že fůzujou Enforce a VR engine do Enfusion. Jak na úrovni engine, tak workflow pro art teamy aspol.. Z toho vyplívá že Enfusion musí splnit funkční nároky nejen SA, ale i dalších her BI. Předpokládám, že v tuhle chvíli začali na enfusion pracovat i lidi z jiných oddělení BI - a čím víc poždavků, tím víc lidí, tím větší overhead, tím menší efektivita. Škálování v praxi. V tu chvíli se o ~Q4 2014 beta nemluvilo. Ale až časem o Q4 2015 beta. No a pak se ukázalo že spoustu prototypů nefunguje, že se musí předělat, že se zkusí spousta jiných. Naštěstí jsou ještě peníze z EA na několik let vývoje. Imho uvnitř vývoje bude spousta dalším problémů, od starého workflow pro animátory/grafiky až po tunu věcí který si nedokážu představit ale které se snad mění k lepšímu:-)
Jasně, takovýhle studio by nějaký publisher sestřelil. Tuna kupujících už je nespokojená. Ale nějak z toho čiší, že sem tam kluci ušatí hodně snažej a jedinej kdo utekl s penězi je Dean:-)