• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUMIDayZ Standalone/Mod Tactically Significant Carps

https://discord.gg/Zu7Y4wk

Krevní transfůze a náměry:
    krev krev

DayZ SA Feedback
    http://feedback.dayzgame.com/

DayZ Chernarus+ Standalone Map
    https://www.izurvive.com

Poetické čtvrtky jsou sponzorovány:
    pipsi

rozbalit záhlaví
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    SYNTAX_TERROR: to sedi hlavne je nejlepsi ta uleva kdyz te konecne vyndaj :)
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Progression in Dayz
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    hravate niekto standalone na xboxe?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    navíc se za ty roky ta hra získává hloubku díky detailům..

106 MUST KNOW Tips and Tricks for DayZ Patch 1.06 | For both PC and XBOX / PS4 players
    https://www.youtube.com/watch?v=jmgwZBAQseo
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    MAOR: Pořád je to 6 let stará hra, která si po tom všem udržela slušnou základnu a s každym větším updatem se do ní vrací další hráči. Navíc očividně uměla prodat konzolový verze a DLC i těm, co se dušovali, že nedaj Bohemce už ani korunu.

Poměr počet kopií vs. aktivní hráči je podle mě zrádnej, viz Rust s 9M vs. 46k (v průměru na Steamu).

Přitom taky patřim mezi ty, co si po módu mysleli, jakej hit DayZ bude – teď mě při pohledu na ty čísla až překvapuje, kolik lidí pořád baví x hodin bloudit, lootovat a během pár okamžiků zase žrát písek na pláži.
    MAOR
    MAOR --- ---
    ZOMBO: Možná to není tak úplně mrtvá hra, ale poměr prodaných kopií versus kolik to teď hraje hráčů...
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    DayZ doporučuje na Steamu 85 % hráčů za poslední měsíc (i díky DLC), teď to hraje okolo 20k lidí, stejně jako Armu 3. Mrtvá hra vypadá jinak.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    KLEINZACH: Jestli vzkřísí, tak fajn;-)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    RUDOLF: pohrbi? spravnej termin je vzkrisi ;P
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Já jsem zastáncem přechodu na novej engine, hlavně kvůli cheaterkám.

Co se týče BI, nikdy jsem neměl pocit, že by se mnou vyorali. Rozhodli se jít těžkou cestou, to není známka, že chtěj s někým vyorat. Ale dopadlo to jak dopadlo. Mě spíš irituje to zmenšování zdrojů pro vývoj SA. Páč ty heliny chyběj a fára blbnou. Ta hra pro mě není zdaleka mrtvá, ale BI ji možná příští rok pohřbí.
    REESHA
    REESHA --- ---
    WILL: To je všechno pravda... ano. Ale pracovat se začalo kdy..? 2012? 8 let!!! Opakuju.... 8 (osm) let. To je doba, za kterou se JAKAKOLIV vymluva nebo duvod už prostě neospravedlní. K tomu pridej co je napsano níže ohledně jejich komunikace a mas z toho fuck up dekády.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    mě na tom popravdě nejvíc mrzí ta nekomunikace, mlžení, lhaní, vykrucování se a celkově ten pochybnej až neexistující marketing, kterej se snažil zastírat naprosto evidentní průsery.

Pořád to opakuju, já vím, ale fakt mě fascinuje, že se o tomhle herním průseru prakticky nikde nemluvilo ani nepíše v nějakejch herních médiích, všichni to prostě přecházejí nebo se v tom už po letech alf, bet a kdoví čeho už prostě a jednoduše nikdo není schopnej normálně zorientovat.

A přitom by mi stačilo, kdyby si trochu posypali popel na hlavu a přiznaly chyby který udělali.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    KLEINZACH: O tom nepochybuji, a presto Arma 3 byla skvela hra a v ramci moznosti rozumne fungujici. DayZ mohlo byt hotove a vydane uz v roce 2015 a mohlo se vyhnout vsem tem hatum a nadavani na scam. A dneska jsme se uz mozna mohli tesit na DayZ II v komplet novem enginu a novymi mapami atd. atd..
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    DESTROYER: nesmysl, ten engine je nehorazne hnyperkomplexni a zastaralej se spoustou demenci jako napr.. vlastne vsechno (animace, kolize (total dmnc), zvuky, fyzika, networking (obfuscating preprocesor contest), skriptovaci jazyk (jak se todle vubec mohlo stat?), simulace sveta, system proxy). rv je mrtvy dejve, s tim se smir.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    WILL: Muj nazor - Melo se zustat ciste na RV (na A3 enginu).
    WILL
    WILL --- ---
    Zase se na to koukněte trochu realisticky. DayZ mělo takovej úspěch, že se velmi brzo oznámilo, že hra se předělá na novej engine.
    Enfusion, který začal vznikat až po začátku early accessu měl být engine nejen pro DayZ, ale obecně engine který může Bohemka používat do budoucna. Protože jeden engine na jednu hru je fakt zlo, pokud chceš udělat nějakou hru, co není to samý v bledě modrým. Lekce Army je v tom, ze příliš úzce propojená hra + engine (který jsou neoddělitelný, a všechny projekty jako Take on Helicopter jsou modem Army 2 s featurama navíc), není z dlouhodobého hlediska funkční model.

Ano, jsou studia o jedné hře nebo herní sérii, které takhle v pohodě fungují. Euro Truck Simulator 2 fakt nebude potřebovat novej engine, ale SCS by mohli uvažovat o zásadní změně kdyby chtěli udělat simulátor letecké nebo lodní dopravy.

Zpátky k DayZ. Problém toho portovat hru ve vývoji na novej engine je obrovskej. Všichni si vzpomínáme na období mezi 0.62 a 0.63. Pokud si dobře pamatuju, tak to byl víceméně rok, kdy jsme čekali na nové, lepší DayZ na Enfusionu, a dočkali jsme se jiného DayZ. Míň featur, relativně hezčí UI, o hodně plynulejší animace atd. Tohle bylo dělaný v rámci branche Enfusionu, kterej je hybrid mezi ENF a RV, a není to ten hlavní branch Enfusionu. Pokud byste ale chtěli, aby bylo DayZ na hlavní vývojové větvi, tak by se DayZ muselo přepsat skoro celý. Výhoda toho hybridu je zkrátka v tom, že zachovalo nějakou kompatibilitu s RV. Máš sice Enfusionovskej workbech, ale stále můžeš používat některý RV tooly, configy, atd.

Chápu že DayZ není tím, čím bychom si všichni přáli, rozhodně ne za ten čas, co to trvalo, ale není to daný odlivem zdrojů z DayZ na jiný projekty, a už vůbec ne na Enfusion. Ta otázka, před kterou vývoj DayZ stál byla z největší části v tom, jestli ho nechat na RV, nebo ho předělat na zcela novou architekturu, a s tím překopat úplně vše, nebo jít nějakou střední cestou. Co by bylo nejlepší řešení nechám na vás.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    KLEINZACH: No, proč jsem asi prchl? :/
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    KLEINZACH: Merdík..

info máš od zdroje?
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    RUDOLF: co sem se ptal tak za auta nemuze client/server architektura, ale fyzikalni solver. v pristim roce to snad fixnou, kdyz infusion uvolni nejake resourcy pro dayz ;)

na heliny od BI zapomen, linux dtto.. uz rok sem o nem neslysel
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    BURKHAR: hm, tak meli UE4 a jak to dopadlo..
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    REDSNAKE: To že BI z těch peněz postaví novej engine komunikovala od prvních zpráv od úspěchu EA. Na tom není nic nového. Co je nového, že DayZ vývoj neměl plnou kapacitu engine teamu od roku 2015.

Jestli BI vymrdala/nevymrdala se zákošema. Asi jen s těma co mají míň jak 10 hodin nahráno. Pro ostatní je to spíš nenaplněné očekávání. Asi bych nechápal někoho, kdo nahrál víc jak 10 hodin ve hře, která ho sere.

BH: "DayZ is handicapped by our early decisions to make as much as possible server authorative to combat cheating, paired with the skeleton crew that I assume the team is down to. =/"

Tj. to co nás zachránilo od pekla cheatování v armě, nám teď rozbíjí auta. Já jen doufám, že BI poskytne DayZ týmu v příštím roce dost engine zdrojů, aby mohli začít pracovat na helikoptérách. Páč pak je šance, že by třeba mohli optimalizovat i věci kolem rozbitejch fár. Když ne, tak podle mě auta budou vymrdaný další rok. Ale těžko říct, já s autama ještě neměl trabl. Spíš mi přijde, že konkrétní servery maj trable. Running man je občas vylagovnej, Village běhá imho dost líp. Jestli daj někdy do kupy linuxovou binárku pro engine, tak bych rád věděl, kde se to vysírá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam