• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SISTA: hahaha.... (aneb právě jsem vyhodila další pokus, tentokrát z mateřské kultury a v přesně nastavené pekárně) Jo a z těch mražených co maj korejci jde udělat možná jedna nová generace, ale není pak už moc slizká.

    jinak výborná je https://groups.yahoo.com/neo/groups/nattosupport/info
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: diky za vse info. az - pokud teda - pokrocim za ten zakaldni kvetak k narocnejsim experimentum s kozeluzskym materialem, a bude o cem, se o vysledky podelim .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOOEY: velmi pravděpodobně ano, literatura se o tom nezmiňuje a pokud by někdo s tím dělal testy, tak výsledky ráda vyvěsím na blogýsku.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: ha, vyborne! dekuju! (dle kozeluhu ma podobne vysoky obsah trislovin jako dub mit taky briza) ... a pripadne by pak teda taky mely jit malinik, boruvky list, trnky..?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jů a další thajské fermentované věci tam jsou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOOEY: klíčem jsou taniny. Asi by fungovala i sušená dubová kůra, jen nevím, jesti by to pak nebylo moc hořké.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: krupave produkty je spravne, moc dekuju, aso jsem to vyjadrila trochu zmatecne... nemam s tim zkusenost, mozna neni vhodna doba s tim ted zacinat kvuli cerstvosti tech vinnych/rybizovych listu (asi by to slo i bez toho, ale).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOOEY: vinné listy chceš na vařené a nebo do kvasných produktů aby to zůstalo křupavé. Pro první variantu potřebuješ arabské speciálky, pro druhou variantu můžeš vzít třeba čajové listí.

    Co mají v beas netuším.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    BALAENA: dekuju moc za tip! v mlade jsem nedoufala ani, ale nevedela jsem, jestli se to neda sehnat prave uz jen nejak pred-'neco'upravene na pouziti typu dolmades. mne jde o krupavej kvetak predevsim))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZOOEY: tenhle obchod se tváří, že je má skladem, ve skle ve slaném nálevu. volně ložené mladé listy v tuhle roční dobu asi neseženeš (a na dolmu se pak stejně spařujou)
    Speciality v konzervě | Vinné listy | orientální potraviny
    http://www.repraha.cz/www-repraha-cz/eshop/6-1-Speciality-v-konzerve/0/5/634-Vinne-listy
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    prosim pekne: lze necim simulovat vinny/rybizovy listi? (krome dubu.))
    vyguglovala jsem udajnou dostupnost vinneho listi v exotickem obchode potravinama na novem meste pha, je to pouzitelna reference, nebo to je nejake uz procesovane na pripravu mezze apod.?

    a zatreti .) ty chutove zvlastni bobule v pickles, co jsou dostupne v bhojanu nebo beas apod. po dlouhem tapani mne napadly kvasene kapary. je to vono?? .))
    tisic dik!
    RUM
    RUM --- ---
    tak dnes jsem pochopil, jak v tom mlíkomatu na suchdole udržují sterilitu. dal jsem flašku pod trubku a najednou něco zasyčelo a to byla pára, která se vyvalila trubkou na mlíko přímo do mojí sklěněný lahve, takže to vysterilizovalo i lahev :-)
    RUM
    RUM --- ---
    tak už se mi trávení syrovýho mlíka taky ustálilo na normál, tak dobrý. polovinu kefíruju a polovinu piju jen tak.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    dTest: Test mléka 2014: Krávy se stydět nemusí - Nezávislé testy, víc než jen recenze
    http://www.dtest.cz/...newsletter_id=943&email_id=609010&email_hash=ea83e6ca804de04225486884c738cf6b
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    nam ja mam prave naopak rada kdyz je kyselej, nechavam ho dva dny.... :]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: domácí kefír je kyselejší než kupovaný. Pokud je tak kyselý, že ti nechutná, tak ho slij ze zrn mnohem dříve, než to děláš teď - klidně třeba za půl dne a nech ho ještě tak další půl den dozrát v lednici, aby zhoustl.

    V okamžiku kdy už se začne oddělovat syrovátka, tak PH kleslo natolik, že se sráží bílkoviny. Tedy to je hodně kyselé...
    RUM
    RUM --- ---
    BEBERA: můj bývá taky kyselý, hlavně když je den a víc starší...
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    BEBERA: z my zkusenosti zalezi jak ho delas dlouho, pri jaky teplote, jaky mliko a kolik pouzivas, jak dlouho to nechavas stat?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Když je můj domácí kefír VÝRAZNĚ (opravdu hodně) kyselejší než kupovaný, je s ním něco v nepořádku? Zkoušela jsem mu přidat normální kefír, žádná změna, rozpouštěla jsem v něm tablety laktobacilů, taky žádná změna...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam