• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    ZUZKAOU:
    No vzhledem k tomu, že mám po osvěžení a vypilování svejch starejch receptur výhledově záměr to taky nabízet v kavárně, by mi to přišlo trochu žinantní.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JANDOUR: zajdi do Esky.
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Máte-li někdo nazbyt, budu povděčen!
    [ LOOKING FORSHÁNÍM: vodní kefír tibi / Praha ]
    STOOL
    STOOL --- ---
    GIA_: dokázal bych sehat aj v Brně
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GIA_: odpadá ti péče o základní kolonii daných kulutr, protože prostě nasypeš prášek do vody či mlíka a počkáš. Takže se vyhneš tomu, že jsi zaplavená krystaly kefíru a nevíš co s nima.

    Podle složení ovšem mají méně kultur, než obecně bývá v kefírech z krystalů. Ale zase zato máš garantované složení, to co konkrétně je v té které kultuře nikdo nikomu garantovat nemůže, dokud si z toho neudělá laboratorní analýza.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LINKOS: proč by nemohly? Pokud dodržuješ nějakou základní hygienu... Listerie a spol se v tom většinou nevyskytujou, protože to je kyselý...

    Respektive u malejch dětí je potřeba otestovat, jestli jim to bude chutnat (obecně ne vždy mají kyselé rádi) a jak na to budou reagovat a spíš v menším množství a zvyšovat.

    KEfírové koktejly a limonády z vodního kefíru děti většinou pijou dost ochotně.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    me by zajimalo, jestli mohou kvasenou zeleninu male deti,cca dvoulete...? A co mladsi deti a tehotne zeny? :-)
    GIA_
    GIA_ --- ---
    VXP: ahá :D tak to jsem nevěděla, každopádně děkuji za info. Holt o tom zatím moc nevím :)
    VXP
    VXP --- ---
    GIA_: jako vážně chceš dát 447,- za něco, co se dá běžně sehnat zadarmo (stačí se zeptat tady v klubu)? :-o

    nebo pokud za to chceš opravdu platit, tak na letgo to máš od holky ze strašnic za 40,- ;)
    https://www.letgo.cz/item/tibetska-houba-na-kefir-iid-8399488
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj, nemáte někdo prosím zkušenost s kefírem od Wugi a tip na dobrá probiotika po léčbě atb?
    Děkuji :)
    LITTLEWONDER
    LITTLEWONDER --- ---
    Rising fame: experts herald Canadian woman's 120-year-old sourdough starter | World news | The Guardian
    https://www.theguardian.com/world/2018/may/14/ione-christensen-canada-yukon-sourdough-starter-yeast
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak konečně - kombuča. Teda od Qwertyho, já ji furt nemám ráda ;-)

    Kombucha revival
    https://zkvaseno.blogspot.cz/2018/05/kombucha-revival.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAMIONG: no, tak ho ho vylej na kompost či tak něco (ve vodovodnim odpadů má tendenci se hromadite a ucpávát) a zkus to znovu, no
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ZUZKAOU: teď jsem to znovu otevřela a smrdí to jako hodně přezrálý až hnijící banán
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ZUZKAOU: hm, aceton smrdí jak? No zkusím to jak píšeš
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAMIONG: Odeber lžičku, přidej 100 g celozrnné žitné mouky a 100 ml vody a počkej co to udělá do zítra do odpoledne.

    Úplně po alkohou by smrdět neměl, ale je to lepší než po acetonu.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Prosím o radu ohledně kvásku. Chtěla jsem udělat ten 4denní kváskový chléb z kefíru, smíchala jsem první fázi a pak jsem to zapomněla dva dny na lince. Dnes jsem sklenici otevřela a smrdí to po alkoholu. Mám pokračovat, nebo to vyhodit a začít znovu? Jak má správně kvásek vonět?
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    ZUZKAOU: já jsem skončil někde uprostřed,
    něco byla docela zajímavá chuťová inspirace, něco málo byl fakt běs
    pokud vyjde další díl, tak se asi i hecnu na nějakou vymazlenější verzi ,)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tady jedna ilustrační - plánují další kolo v létě na dvorku, aby tam bylo víc místa. Velvyslanec byl nadšen a společně s majitelem krámku v Koruní se začali bavit o tom, že by na podzim udělali nějaké komunitní nakládání aka kimdžank, když už to maj jako nehmotné dědictví v unesco ;-)

    Na to že to byl první ročník, děllai to studenti a počítali s tím, že budou mít tak 7 vzorku a 30 návštěvníků a měli 22 soutěžících a přes stovku odevzdaných hodnotících formulářů jako dobrý. A ten prostor v hybernské je moc prima a ta kavárna funguje normálně - na kafe přímo v centru dobrý a maj skvělou zmrzlinu. Kavárna už hipsterská je, no. Co chtít od kavárny ve studenském podniku na magistrátním baráku.

    Kavárna : Kampus Hybernská
    http://www.kampushybernska.cz/kavarna/

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: Prodej tam nebyl, ze zdejších lidí tam byl Dockinez (jestli tam byl ještě někdo další, tak se ke mně nepřihlásil), svoje kimči tam neměl, ale jeho bratr ano.

    Kvalita soutěžních vzorků byla různorodá, spíš horší. Spousta byla spíše poněkud akosi také čalamády, většinou byly docela výrazně kyselé.

    Korejský velvyslanec hrdinně ochutnal všechno a pravil že našel dvě, která chutnala jako korejské. Jedno bylo to vítězné (vyhrálo jak odbornou, tak návštěvickou první cenu). Druhé si nepamatuju.

    Většina lidí co tam byla, nebyli hipstři. Vyloženého hipstera jsem tam viděla jen jednoho a ten navíc dostal cenu útěchy za věc, co se fakt nedala jíst - bylo to přesolené, divné a ještě hodně ostré - nejspíš tam nasypal cayenský pepř, nebo tak něco - taková ta přímočará jednoduchá ostrost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam