• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    VXP
    VXP --- ---
    GIA_: jako vážně chceš dát 447,- za něco, co se dá běžně sehnat zadarmo (stačí se zeptat tady v klubu)? :-o

    nebo pokud za to chceš opravdu platit, tak na letgo to máš od holky ze strašnic za 40,- ;)
    https://www.letgo.cz/item/tibetska-houba-na-kefir-iid-8399488
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj, nemáte někdo prosím zkušenost s kefírem od Wugi a tip na dobrá probiotika po léčbě atb?
    Děkuji :)
    LITTLEWONDER
    LITTLEWONDER --- ---
    Rising fame: experts herald Canadian woman's 120-year-old sourdough starter | World news | The Guardian
    https://www.theguardian.com/world/2018/may/14/ione-christensen-canada-yukon-sourdough-starter-yeast
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak konečně - kombuča. Teda od Qwertyho, já ji furt nemám ráda ;-)

    Kombucha revival
    https://zkvaseno.blogspot.cz/2018/05/kombucha-revival.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAMIONG: no, tak ho ho vylej na kompost či tak něco (ve vodovodnim odpadů má tendenci se hromadite a ucpávát) a zkus to znovu, no
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ZUZKAOU: teď jsem to znovu otevřela a smrdí to jako hodně přezrálý až hnijící banán
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ZUZKAOU: hm, aceton smrdí jak? No zkusím to jak píšeš
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAMIONG: Odeber lžičku, přidej 100 g celozrnné žitné mouky a 100 ml vody a počkej co to udělá do zítra do odpoledne.

    Úplně po alkohou by smrdět neměl, ale je to lepší než po acetonu.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Prosím o radu ohledně kvásku. Chtěla jsem udělat ten 4denní kváskový chléb z kefíru, smíchala jsem první fázi a pak jsem to zapomněla dva dny na lince. Dnes jsem sklenici otevřela a smrdí to po alkoholu. Mám pokračovat, nebo to vyhodit a začít znovu? Jak má správně kvásek vonět?
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    ZUZKAOU: já jsem skončil někde uprostřed,
    něco byla docela zajímavá chuťová inspirace, něco málo byl fakt běs
    pokud vyjde další díl, tak se asi i hecnu na nějakou vymazlenější verzi ,)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tady jedna ilustrační - plánují další kolo v létě na dvorku, aby tam bylo víc místa. Velvyslanec byl nadšen a společně s majitelem krámku v Koruní se začali bavit o tom, že by na podzim udělali nějaké komunitní nakládání aka kimdžank, když už to maj jako nehmotné dědictví v unesco ;-)

    Na to že to byl první ročník, děllai to studenti a počítali s tím, že budou mít tak 7 vzorku a 30 návštěvníků a měli 22 soutěžících a přes stovku odevzdaných hodnotících formulářů jako dobrý. A ten prostor v hybernské je moc prima a ta kavárna funguje normálně - na kafe přímo v centru dobrý a maj skvělou zmrzlinu. Kavárna už hipsterská je, no. Co chtít od kavárny ve studenském podniku na magistrátním baráku.

    Kavárna : Kampus Hybernská
    http://www.kampushybernska.cz/kavarna/

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: Prodej tam nebyl, ze zdejších lidí tam byl Dockinez (jestli tam byl ještě někdo další, tak se ke mně nepřihlásil), svoje kimči tam neměl, ale jeho bratr ano.

    Kvalita soutěžních vzorků byla různorodá, spíš horší. Spousta byla spíše poněkud akosi také čalamády, většinou byly docela výrazně kyselé.

    Korejský velvyslanec hrdinně ochutnal všechno a pravil že našel dvě, která chutnala jako korejské. Jedno bylo to vítězné (vyhrálo jak odbornou, tak návštěvickou první cenu). Druhé si nepamatuju.

    Většina lidí co tam byla, nebyli hipstři. Vyloženého hipstera jsem tam viděla jen jednoho a ten navíc dostal cenu útěchy za věc, co se fakt nedala jíst - bylo to přesolené, divné a ještě hodně ostré - nejspíš tam nasypal cayenský pepř, nebo tak něco - taková ta přímočará jednoduchá ostrost.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    VANEK: Na tom Kimči battle?
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Tak co, byl tam někdo (jiný (ze zdejších (a má nějaké zajímavé srnutí)))? Já nakoukl asi hodinu opožděně, prodej jsem tam nikde neviděl a k ochutnávkám jsem se rozhodl neprodírat.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    VXP: tak já se hecnu :)
    VXP
    VXP --- ---
    KAMIONG: promíchat a vypít... už je tam moc hub na málo mléka... takže buďto příště přidat mléka, nebo trošku hub sníst ;)
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Mám doma týden tibetskou houbu, první kefír(3dny na lince) byl skvělý, ale další várka se mi dnes moc nelíbí. Ráno byl na mlíku povlak podobný tomu na hermelínu, takový oschlý škraloup. Promíchala jsem to, teď večer jsem chtěla scedit, ale mám to oddělené, na dně syrovátka a nahoře asi 4 cm hustá bublající kyselá kejda. Něco se pokazilo, nebo je to jen vyšší level kvašení a mám to bez obav promíchat a vypít?
    LITTLEWONDER
    LITTLEWONDER --- ---
    posilam recept od kamaradky z Murmanska na kvasenou pastiku z lustenin a jogurtu. zatim jsrm nezkousel, trochu se toho bojim:



    1. Luštěniny se musí uvařit a rozmixovat na kaši spolu s 2 lžíci jogurtu a trochou olivového oleje, 

    2. Kaše dat do pasterizovaných sklenic a pevně zavřít poklicemi.

    3. Nechat v teplém místě na 3-5 dní.

    4. Zavřená a v lednici výdrží hodně dlouho.

    Zkoušela jsem fazole, čočku, soju, cizrnu, hrách a řecké seno. Nejlepší je čočka a červená a bílá fazole. Řecké seno je hnus.

    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZOIDBERG: Cíťo...:) Moje kimchi taky muselo bydlet na balkoně a jist jsem ho mohla,jen když byl muž na služebce...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://www.facebook.com/events/552112355164706/

    kimči battle - nechte soupeřit svoje kultury s těma cizíma. Nebo přijďte ochutnávat.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam