• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: no v kamene krámy s tím teď budou zavřené, seženeš leda vínku v Tetě. Takže si to objednej přes internet...
    RODWY
    RODWY --- ---
    cau,nekdo tip kde bych v dnesni dobe poridil v Praze kvasinky pripadne enzym ci turbo kvasnice?diky
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    Ahoj, je tu nekdo, kdo by daroval nebo prodal Fermentační kulturu Ginger Beer Plant ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: určitě přecedit.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Díky :) Před uložením do sklepa přecedit, nebo nechat i nějaké jablečné zbytky?
    Jinak slabé ředidlo se doma taky šikne :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: dej ho do sklepa a zapomeń na něj alespoń na půl roku, nebo i déle. Aceton vytváří kvašení pektinu. Většinou ho ale pak zmetabolizují octové bakterie.

    pokud to nepomůže a ocet za toho půlroku nevyhraje a nesežere aceton, tak holt používat jako slabé ředilo...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jablečný ocet začal být mírně cítit po acetonu. Je to velký špatný, nebo se mu dá ještě pomoct?
    FKA82
    FKA82 --- ---
    Nezkoušeli jste prosím někdo kvasit cucamelony? A pokud ano, jaké jste dávali koření?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZATAMOKO: vydlabat
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ZUZKAOU: co semínka? Nechat? Vyhodit?
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    ZUZKAOU: asi si sedim na vedeni.....diky:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZATAMOKO: jo, nejjednodušší bude relish - tedy nasekat na kostky, přidat k tomu třeba cibuli, česnek a chilli.
    FITH: https://www.zkvaseno.cz/okurkove-kimci-oi-sobaegi
    FITH
    FITH --- ---
    FITH
    FITH --- ---
    ZATAMOKO: Tak z nich udelej kimchi,na zkvaseno mas recept. Ja to delam pomerne casto a mam to moc rada. K tomu si uvarim ryzi s kroupama a je mnam.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Nějak se nám rozjely salátovky ve skleníku (odrůda Gergana) a byť je už dva měsíce jíme denně, tak jich stále neubývá :))
    Proti blátu z krámu jsou dost pevné, méně vodnaté a tak nějak mají blíž k nakladačkám.
    Tak si říkám jestli je nezkusit zkvasit?
    Zkoušel jste někdo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MGMBILL: no to se právě snažím říct, že nechceš dolévat vodu, ale vyrobit mošt :-D
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    Ok, udelam dve varky... Jednu rozmixuju a precedim, druhou jen poradne rozmackam. Budu to delat do 4litrovek. kolik myslis, ze mam dolit vody? Tj. pomer. hrozny voda?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MGMBILL: já bych to rozmixovala a přecedila... nebo to aleson podrť. přidávat k hroznu cukr je zbytečné, pokud to rozumně zpracuješ.
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    ZUZKAOU: nakrmil bych to cukrem stejne jako u slupek z jablek. Jen me zajima, zda u hroznu udelat neco jinak nebo je postup stejny jako u slupek.... A zda mohu davat cele trsy hroznu nebo jednotlive kulicky protoze to by bylo hrozny sr*** to odkulickovat...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Btw. nemáte někdo přebytečný kousek octové matky? Mě se stále dělá jen zákal a sice to funguje, ocet octovatí, ale čistě pocitově bych byla ráda, kdyby tam plaval nějaký viditelný octotvůrce :)

    Zatím jedu ocet z přebytečného laciného vína a z padančat a nemůžu se rozhodnout, který je lepší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam