• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    Dáte mi prosím tip přes jakej eshop koupit nasolený korejský krevetky?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ZUZKAOU: Hele, Ty jsem zkvaseno.cz? Jak tak vidim Tve rady? Sorry za offtopic, jen bych Ti rad podekoval, pokud jo (a zaroven asi az bude cas, tak bych mozna nejake blogy doplnil, pac obcas je to zbytecna kyblovacka, tedy pro zkuseneho dobry, pro nezkuseneho 5 pokusu a doplneni)...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NINE_OF_NINE: no udělej sladkokyselou zálivku, spíš kyselejší a slanější, cibuli v té zálivce svař (nesvařená začne kvasit nejrychleji) no a zalij horké řízky horkým lákem v uzavíratelné nádobě, zchlaď to a dej do lednice.

    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Lze tento recept modifikovat tak, aby nebylo nutne Deko(kdyz jde o maso)?
    Kyselé řízky recept - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/32828-kysele-rizky/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    URPUTNIK: to jo
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ZUZKAOU: tak inulin horky neni, ne? minimalne jako prebiotikum to muze slouzit :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    URPUTNIK: nejsem si úplně jistá, jestli ty hořké látky nejsou ty účinné, ale fakt si nejsem jistá :-D
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    URPUTNIK: a potvrzuju, ze ted na podzim je koren pampelisky mene horky nez na jare, kdyz to tak porovnavam s tim, co si pamatuju .. ale jako tvrdsi redkvicka je to jen tvrdosti, porad je to mrcha horka :) po povareni pak chutna skoro jako petrzel co poslouzila na zeleninovy vyvar, tzn skoro bez chuti .. to uz se da propasovat leckams
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    jsem si dneska ze zahrady prinesl 2 velky koreny papelisky, protoze si odnekud pamatuju, ze se daji smazit .. mno, doma jsme je omyl a rekl si "a co kdyby se to dalo kvasit"? no a samozrejme ze da, jak nekteri jiste tusite :) viz tenhle vycerpavajici seznam napadu, co bych ted hrozne rad vyzkousel .. fakt diky :)

    ZUZKAOU: dobra prace!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: no určitě můžeš přidat :-D Ale jak to zkvasí to ti fakt neřeknu, ani kdybych věděla co kvasíš...
    RODWY
    RODWY --- ---
    ZUZKAOU: a myslis,ze muzu pridat pozdeji?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: no začne ti to kvasit spontánně.
    RODWY
    RODWY --- ---
    ZUZKAOU: ja uz mam rozmelneno na kvas tak nevim jestli muzu pridat treba za dva dny!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: no v kamene krámy s tím teď budou zavřené, seženeš leda vínku v Tetě. Takže si to objednej přes internet...
    RODWY
    RODWY --- ---
    cau,nekdo tip kde bych v dnesni dobe poridil v Praze kvasinky pripadne enzym ci turbo kvasnice?diky
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    Ahoj, je tu nekdo, kdo by daroval nebo prodal Fermentační kulturu Ginger Beer Plant ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: určitě přecedit.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Díky :) Před uložením do sklepa přecedit, nebo nechat i nějaké jablečné zbytky?
    Jinak slabé ředidlo se doma taky šikne :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: dej ho do sklepa a zapomeń na něj alespoń na půl roku, nebo i déle. Aceton vytváří kvašení pektinu. Většinou ho ale pak zmetabolizují octové bakterie.

    pokud to nepomůže a ocet za toho půlroku nevyhraje a nesežere aceton, tak holt používat jako slabé ředilo...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jablečný ocet začal být mírně cítit po acetonu. Je to velký špatný, nebo se mu dá ještě pomoct?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam