• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ZUZKAOU: tak inulin horky neni, ne? minimalne jako prebiotikum to muze slouzit :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    URPUTNIK: nejsem si úplně jistá, jestli ty hořké látky nejsou ty účinné, ale fakt si nejsem jistá :-D
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    URPUTNIK: a potvrzuju, ze ted na podzim je koren pampelisky mene horky nez na jare, kdyz to tak porovnavam s tim, co si pamatuju .. ale jako tvrdsi redkvicka je to jen tvrdosti, porad je to mrcha horka :) po povareni pak chutna skoro jako petrzel co poslouzila na zeleninovy vyvar, tzn skoro bez chuti .. to uz se da propasovat leckams
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    jsem si dneska ze zahrady prinesl 2 velky koreny papelisky, protoze si odnekud pamatuju, ze se daji smazit .. mno, doma jsme je omyl a rekl si "a co kdyby se to dalo kvasit"? no a samozrejme ze da, jak nekteri jiste tusite :) viz tenhle vycerpavajici seznam napadu, co bych ted hrozne rad vyzkousel .. fakt diky :)

    ZUZKAOU: dobra prace!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: no určitě můžeš přidat :-D Ale jak to zkvasí to ti fakt neřeknu, ani kdybych věděla co kvasíš...
    RODWY
    RODWY --- ---
    ZUZKAOU: a myslis,ze muzu pridat pozdeji?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: no začne ti to kvasit spontánně.
    RODWY
    RODWY --- ---
    ZUZKAOU: ja uz mam rozmelneno na kvas tak nevim jestli muzu pridat treba za dva dny!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: no v kamene krámy s tím teď budou zavřené, seženeš leda vínku v Tetě. Takže si to objednej přes internet...
    RODWY
    RODWY --- ---
    cau,nekdo tip kde bych v dnesni dobe poridil v Praze kvasinky pripadne enzym ci turbo kvasnice?diky
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    Ahoj, je tu nekdo, kdo by daroval nebo prodal Fermentační kulturu Ginger Beer Plant ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: určitě přecedit.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Díky :) Před uložením do sklepa přecedit, nebo nechat i nějaké jablečné zbytky?
    Jinak slabé ředidlo se doma taky šikne :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: dej ho do sklepa a zapomeń na něj alespoń na půl roku, nebo i déle. Aceton vytváří kvašení pektinu. Většinou ho ale pak zmetabolizují octové bakterie.

    pokud to nepomůže a ocet za toho půlroku nevyhraje a nesežere aceton, tak holt používat jako slabé ředilo...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jablečný ocet začal být mírně cítit po acetonu. Je to velký špatný, nebo se mu dá ještě pomoct?
    FKA82
    FKA82 --- ---
    Nezkoušeli jste prosím někdo kvasit cucamelony? A pokud ano, jaké jste dávali koření?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZATAMOKO: vydlabat
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ZUZKAOU: co semínka? Nechat? Vyhodit?
    MGMBILL
    MGMBILL --- ---
    ZUZKAOU: asi si sedim na vedeni.....diky:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZATAMOKO: jo, nejjednodušší bude relish - tedy nasekat na kostky, přidat k tomu třeba cibuli, česnek a chilli.
    FITH: https://www.zkvaseno.cz/okurkove-kimci-oi-sobaegi
    FITH
    FITH --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam