Čaute, podobný problém, co tu teď někdo řešil. Kimchi mi nekvasí.
Dělám ho už dva roky, pokaždé je trochu jiné. To poslední, které jsem přechiliovala už bylo taky divnější, než všechny ostatní - tekutina s kimchi byla neobykle hustější než běžná šťáva, taky bylo méně kyselé a hodně pálivé, ale snědli jsme a ok.
Ale tentokrát jsem dělala kimchi na chalupě bez váhy a nezvážila si sůl, a mám pocit, že jsem přesolila. Dá se tohle zvrátít? Přidat zeleninu? Důležité info, kimchi dělám z českého zelí. Přidat zeleninu? Dělala jsem v neděli, je čtvrtek, kimchi voní hodně čestvě, jako zelný salát a v kuchyni o něm vůbec nevím - a to je divné.
Jinak, ještě se mi nestalo, že by tu slizovatost, kterou dělá třeba řepa, udělala cibule. Tu do kimchi běžně krájím na tenke prouzky vzdycky, protože mi jednou při mixování pasty s česnekem a zázrovem celé kimchi tak zhořklo, že mi to nechutnalo, tak už jen krájím.