Jinak dotaz na chytrejsi... kdyz pouzivam susene drozdi (a samo je z nej doma zapatlane kde co)... je to jen neziva kultura, nebo se to da mnozit?
Ne, ze by mi wild yeast nepripadnl mozny, treba na peceni chleba, ale ja to moc rad nemam. Strasne kolisa vysledek mnoha faktory.
Nicmene koukal jsem, ze nektere palirny, ktere treba chteji rekonstruovat nejaky druh kvaseni, tak se snazi zajistit aspon uschle zbytky kvasu ... tak jsem uvazoval
Zda jsem si za rok peceni chleba nakazil ruzna prkinka a pecici nadoby temi slechtenymi kulturami, co jsou v susenem drozdi? A jestli by susene drozdi (nebo drozdi obecne) slo rozmnozovat?
Ja s kvasenim mam ten vztah, ze resim
A) vsecko co zbyva, tak se nasoli nebo nakvasi, aby se nic nevyhazovalo
B) survival a post apo (mozna pro nektere chvilka “meh”, kazdopadne proste v pripade pruseru, tak neklesnout moc hluboko... neztratit co uz mame, i kdyz by nejaky cas nefungovaly velke fabriky
Tzn. daj se mnozit ty extra vykonne uslechtile kvasove kultury v domacich podminkach?