úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
LOPIN
---
---
13:38:55 24.5.2021
VOZKA
: kup si korken ikea, jak spunt a drzeni pouzij plastovy vicko od velkého jogurtu jses sortet. Funguje to bezchybne.
VOZKA
---
---
21:14:22 18.5.2021
1 odpověď
+1
Tak jsem se šel podívat jestli ji náhodou nebudou mít na prodejně a mezi tím ji na eshopu vyprodali, mně jebne :D.
ZUZKAOU
---
---
15:02:48 18.5.2021
+3
VOZKA
: no vakuován funguje, jen je debilní, že je z toho hromada odpadu. Ty ziplockový sáčky jsou alespon znovupoužitelný
FAT
---
---
12:37:25 18.5.2021
VOZKA
: Mám ji už asi rok a bez problémů.
VOZKA
---
---
12:25:51 18.5.2021
3 odpovědi
+1
Nezkoušel jste někdo na kvašení tuhle vakuovačku z Lidlu?
https://www.lidl-shop.cz/p/silvercrest-vakuova-svarecka-folii-sv-125-c3/p100307322
Řešení zamezování přístupu vzduchu mě nějak nikdy úplně nepřestalo prudit a obecně mám rád posun k více kontrolovaným podmínkám, tak zvažuju nákup, za 600 se mi to zdá jako dobrej kauf.
ZUZKAOU
---
---
21:12:39 18.4.2021
+1
VANEK
: aceton je mezistupeň při divokém octu, zejména pokud je ve hře pektin, ale pak to všechno sežerou acetobaktery a vytvoří ocet, stačí počkat.
VANEK
---
---
21:09:48 18.4.2021
1 odpověď
ZUZKAOU
: Jojo, už jsem si dohledával
https://www.zkvaseno.cz/ocet
, akorát mě trochu zmátlo, že ocet tam už byl, tak jsem se drobet lekl, aby to nebyl zase aceton nebo tak.
Díky všem a pardon za planý poplach.
ZUZKAOU
---
---
20:50:20 18.4.2021
1 odpověď
VANEK
: no není to kombuča nebudou v tom ty další mikrobové, je to octová matka a myslím že to prostě bude dělat ocet.
VANEK
---
---
14:35:36 18.4.2021
1 odpověď
+1
Chápu dobře, že
mocné vrstvy "kombuč"
, co se vytvořily v kupovaném
https://bzeneckyocet.cz/produkt/vinny-ocet-kvasny-z-bileho-vina/
, nejsou na závadu? Pach i ochutnání na špičku jazyka mi přijde normálně octové…
STOOL
---
---
13:01:07 13.4.2021
+1
ZUZKAOU
: Díky, poslal jsem dál. Snad s tím nějak rozumně naloží. Trochu ho podezřívám, že si buď spletl jednotky nebo záměrně hledal návod, kterej by mu umožnil nasypat tam s čistým svědomím co nejvíc soli.
ZUZKAOU
---
---
8:10:50 13.4.2021
1 odpověď
STOOL
: ehm základní technologie na zelí (a obceně fermentovanou zeleninu)ú jsou 2 % soli ... z pěti kilo je to 100g.
STOOL
---
---
6:58:36 13.4.2021
1 odpověď
ZUZKAOU
: prý asi 300-500 g na pět kilo zelí, prý podle receptu...
ZUZKAOU
---
---
22:43:04 12.4.2021
1 odpověď
STOOL
: a kolik tam té soli nasypal? Musí to propláchnout a naložit do čist vody a pak se bude blbě odhadovat těch správých 2 %
STOOL
---
---
20:33:17 12.4.2021
1 odpověď
+1
Zdravím! Kamarád před měsícem naložil zelí do novýho zelákua po čase si všimnul, že mu n povrchu kondenzuje sůl. Dneska to ochutnal a je to tak slaný, že to nejspíš nezačalo ani kvasit. Dá se ta sůl nějak odstranit
POZITRON
---
---
19:21:27 18.3.2021
ZUZKAOU
: ok, diky
PALEONTOLOG
---
---
18:38:11 18.3.2021
+2
FAT
: jednou pro vždy, letální dávku má každá látka, kterou může tělo vstřebat, i voda.
DEVIL
---
---
18:36:13 18.3.2021
+1
podle me jedno kolik je tam vitaminu. spis si myslim ze z hlediska negativ se da povazovat pouze to, kolik pri tom sezeres mg soli, ktera tam i pres prokvaseni zustava...
ZUZKAOU
---
---
17:03:02 18.3.2021
1 odpověď
+1
POZITRON
: no ale něco jiného je tableta a nedivila bych se kdyby šlo o infuze vitamínu C coby zázračného léku na všechno.
pokud jsou ty mikroživiy vázané normálně v zelenině, tak to funguje jinak
POZITRON
---
---
16:58:18 18.3.2021
1 odpověď
ZUZKAOU
: matne si pamatuju, jak tady na nyxu Cornela nekomu vysvetlovala, ze je spatne cpat se vitaminem c a k tomu jeste jist ve velkem mnozstvi kimchi, myslim, ze to byl Globetrotter, ze prilis vitaminu c zatezuje nejaky organ. Mozna ledviny?
CERMI_FOX
---
---
15:07:04 18.3.2021
FAT
: teoreticky jde, ale chce to hodně snahy - sežrat asi kilo vit C není jen tak :)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam