• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    RAINBOF: no sezóna mostovani se blíží, nejlíp ještě v září ,)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Osobne si myslim ze kdyz se vas sejde treba 10 ze by to zopaknul solo.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Vite on frantisek ma mizerny promo takze jsem avizoval jak jsem zjistil ze nema zadny :)
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    taky by me to zajimalo - s drivejsim avizem.)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BASTOCH: bude, frantisek by nas nevynechal :) poslal jsem mu reg na nyx :)
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    RAINBOF: nebude ještě někdy v budoucnu? Nebo třebas k dispozici záznam?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    cau dovolim si notifikovat zajimavou akci ktera se kona dneska od 19h. (da se prijit i driv)

    dneska je od 19h prednaska na tema vyroby cideru spojena s nejakou degustaci frantiskovo portfolia. Frantisek puvodem biochemik pracoval na akademii ved ale dosel k zaveru ze kvasit se ma ve velkym tak odesel a zacal kvasit kdeco, cider vyrabi uz nejakej ten patek hlavne vsak ve francii. (snad jsem to moc nepomotal)

    ""
    Degustace a povidani o vyrobe cideru s ceskym foodhackerem Frantiskem 'Algoldor' Apfelbeckem.
    Sobota 21. srpna vecer v brmlabu

    event:cider [brmlab]
    event:cider [brmlab]
    event:cider [brmlab]
    https://brmlab.cz/event/cider
    ""
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    VOZKA: je to obyc ocet z alberta myslim.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VOZKA: jj takovy chomace u dna. ja myslel ze je prasek vyvarenej z toho koreni dycky
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Jestli je základem obyčejnej lihovej ocet, tak ten je barvenej karamelem co se po roce už může začít srážet a potom vytváří takové vznášející se chomáče u dna. Z fotky nepoznám jestli je to ono.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PLAGUEDIL: to vypada jen jako usazenina z tech pridanejch pickling spice. to sem mel ve dvouletym laku taky a pouzil sem to. jestli je to na chut dobry tak to je ok
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    DEVIL: prave ze tam trochu nejaky slem je. Radeji udelam novy, je to par korun.

    GOGGA
    GOGGA --- ---
    CERMI_FOX: koupil jsem v loni breznu kilo z Mamy food, rozkrajel, ochutnal, pak na nej zapomnel - ted se mi to pripomnelo, tak jsem ho otestoval a je lepsi nez loni
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    N_I: déle jak čtvrt roku jsem se nikdy nedostal, nicméně i poslední lžice byla bez vad
    N_I
    N_I --- ---
    DYSTOPIK: diky:)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    N_I: teď mám v lednici kimchi určitě přes půl roku starý a je čim dál lepší
    N_I
    N_I --- ---
    jak dlouho po zaspuntovani nechavate kimchi v lednici jakoze jedle?
    myslite ze v chladu a sklenici mimo kvasící nádobu může vydržet i měsíc?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PLAGUEDIL: jj pokud to nema zadnej slem vevnitr nebo usazeninu tak je to ok. mozna se podivej jestli neni zrezly vicko ty flasky. ja davam na lak igelitovej pytlik, kdyby se rozhodl reznout vicko sklenice.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    Ahij, z lonskeho zavarovani mi zustalo asi 2 litry uz uvareneho laku, je to v dvou sklenenych flaskach od rumu puvodne a mel jsem v planu to jeste loni pouzit ale uz se pak nic nezavarovalo.
    Je to jeste k necemu, nebo radeji vylit. Prece jen to je z valne vetsiny ocet, tak by to melo byt bezpecne, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam