ZUZKAOU: No, rekneme. Spich bych rek, ze je to takove hniti, ale jako jo… no.
Finta je v tom, ze to co tady provadi neni jicha. Proste tonesmrdi v procesu a neluhuje se to ve vode (krom vlastni v rostline uz obsazene) a krmi se to cukrem.
Jak rikam, stejny proces jde pouzit treba u reby, kterou kvasite, nebo pouzivate potravinarsky, ty odrezky jsou dost vyzivne, a z bile i cuketnate.
Tzn, je to sekundarni uziti zbytku z kuchyne, rychlejsi nez kompost.
Delaji se tak ultra draha hnojiva na podlampy v lvl bio.
Me se to proste hodi, pac zbytku je dost (14kg zeleniny tydne). Co nezpracuji czokli, to kvasim a to bud na ocet nebo prave na tenhle sladkej vec. Koprivy se pouzivaji kvuli dusiku, ale treba kridlatka je zas isekticid. Ja s ni treba varim, jenze hodit to na kompost nejde, pac je to nezmar a anvazni. Tak proste kvasi, no.