• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    Ahoj, pustil jsem se jako každý rok do srirachy - dnes, třetí den, se začala nafukovat rukavice a razantně zvedat hladina. Zároveň se oddělila hmota od tekutiny - mám to zamíchat nebo nechat žít vlastním životem? Takový průběh jsem ještě neměl - vždy se mi jen o něco zvedla hladina, ale hmota zůstala celistvá. Díky za rady.

DEVIL
    DEVIL --- ---
    5kg je na hrane... to jedna a neco velka sklenenka
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    DEVIL: Tak cajk. Dělám 5 kg cca.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOOMBRINGER: kup mrazenej seafood mix. stejne to projde kvasenim a hovno poznas jesi to bylo z cerstvyho nebo ne... navic to kimci bude tak dobry, ze se ti tam stejne dlouho neohreje jestli ho teda nedelas aspon 8 kg
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ZUZKAOU: Super, díky za odpověď. U moře jsem, ale stejně je třeba se u pultu ptát, jestli to není rozmražené.

Tak asi koupím rovnou mražené.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOOMBRINGER: ano. ideálně ji chceš přemrazit kvůlivá parazitům, ale jinak ti tam udělá dobro a je to něco co dělají korejci. Pokud nejsi u moře a čerstvá skutečně neznamená čerstvá, tak jdi do mražeých, nepoužívej chlazené a nebo rozmražovaé z krámu.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Chci zakládat kimchi..
    Mám otázku. Fakt tam můžu nasekat *syrovou* ústřici, sépii, kalamár a tak?
    GRISS
    GRISS --- ---
    ZUZKAOU: Eska v Karlíne? Díky moc za tip!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GRISS: znovuotevřená eska? Mají jich přebytek, jak jim furt rostou, dávají je kdo jde kolem a řekne si.
    GRISS
    GRISS --- ---
    Ahoj, nemate nekdo, prosim, kristaly Tiby pro vodni kefir? Idealne P7, P6. Diky moc
    IORETH
    IORETH --- ---
    QUIP: jogurt typu Hollandia jsem onehdy úspěšně naklonovala tak, že jsem do sklenice mléka přidala navíc vrchovatou lžičku sušeného mléka (a zbytek původní hollandie, samozřejmě).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALUCARD153: je tam venitl, takže to pouští veno oxid uhličitý, ale nepouští to dovnitř kyslík. Sklenice nebude bouchat a snižuje se šance na plesnivění na porvchu.

Jinak slušně těsnící krabičky za přijatelnou cenu ma Action, taky mají nádobu s ventilkem na kombuchu, kvasný láhve jsem u nich zatím neviděla.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    Na kvaseni staci ty fido Korken s Ikea. jako spunt a drzeni pouzij plastovy vicko od velkého jogurtu. Funguje to bezchybne. Ven to pres gumu proprdi a dovnitr nepusti.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ALUCARD153: Napsané/přeložené je to samozřejmě debilně.

BTW naši teď koupili v Lidku krabičky na jídlo, které byly laciné, ale akorát víčko prakticky nedrží. Tak bacha, účtenku důkladně schovat ;)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    ALUCARD153: když se tam nahromadí CO2, tak to ten ventil upustí. Zelenina ti zůstane v anaerobním prostředí a zabrání se možný kontaminaci při upouštění tlaku.
    Dá se to řešit mnoha jinejma způsobama, ale tohle vypadá vcelku pohodlně. Fakticky jsem ty flašky ale neviděl
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    DYSTOPIK: Já tomu asi nerozumím. K čemu je to dobré?
    "díky odvzdušňovacímu ventilu ve víku probíhá konzervační proces samostatně" Co to znamená?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    tady jsem zbystřil, třeba kdyby se někomu mohlo hodit

ERNESTO® Fermentační sklenice - v Lidlu ČR
    https://www.lidl.cz/p/ernesto-fermentacni-sklenice/p411304?pageId=10025365&tabCode=Current_Sales_Week
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Holobionty jako fascinující evoluční koncept. Když jedno tělo znamená celý svět - VOXPOT
    https://www.voxpot.cz/holobionty-jako-fascinujici-evolucni-koncept-kdyz-jedno-telo-znamena-cely-svet/
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZUZKAOU: Ja ho vetsinou taky kupuju, takze nad tim taky nechci badat tak moc do hloubky :) Ale kdyz je obcas doma mliko a jogurt neni dlouho v akci, tak si ho sem tam udelam.
    kazdopadne diky za rady
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUIP: hele na tohle chceš domádího mlékaře, to už je mimo moji zkušenost, jogurt kupuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam