Je následné kysané zelí na vyhození?
Uloženo v kameňáku, několik dní (cca týden) byla nedolita voda v horním žlábku. Po otevření horní vrstva lehce přeschlá, nahnědlá, už tehdy to nevonělo dostatečně "kysaně, řízně, zelosvěže".
Odebrána horní vrstva až na vrstvu zatopenou. Dolito 2% solným roztokem.
Od té doby se dolívala jen voda do žlábku, atd. Zelí nicméně stále nehezky smrdí, na letmé ochutnání (více mi strach nedovolí) není dostatečně "nakřup", prostě něco nehraje.
Zvažuju vyhození, ale raději se ptám, co se mohlo stát. Je to tchánovo zelí, ten je ve špitále, takže "udržujeme oheň" v jeho domácnosti, bohužel za mě je zelí zkažené.
Co se mohlo stát? Delší doba nedolitá voda, takže nějaké bakterie, které tam být nemají? Nebo neprokvašeno od začátku? Roky dělá stejný recept, technologicky odlišný od mého, ale nikdy nijak zasmrádlé zelí neměl. A tohle zelí teda smrdí dost "nemytě" :/