• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    VOY
    VOY --- ---
    KERB: Proc je to pro tebe dulezity? Snazis se v ty definici najit nejakou skulinu?
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    KERB: neni tam neco o tom, ze pri kratkodobem pronajmu (=hotelove sluzby) jsou poskytovany i dalsi sluzby - peres rucniky, zajistujes snidani, uklid ..., kdezto pronajem jako takovy je proste byt, klice, zaplaceny najem, maximane nutne opravy ...
    ???
    KERB
    KERB --- ---
    VOY: no ono je to dany zakonem , jen hledam tu definici. prece mi nerikej, ze kdyz pronajmu nekomu byt a on se mi za mesic odhlasi , ze je to kratkodoby pronajem a musim na to mit zivnost, to asi ne
    VOY
    VOY --- ---
    KERB: Mel jsem mesicni pronajmy pres airbnb a povazoval bych to za kratkodoby pronajem porad. Vytizenost daneho bytu na to podle me nema vliv.
    KERB
    KERB --- ---
    helejte jaka je definice kratkodobeho resp. dlouhodobeho pronajmu?

jakmile pronajimate treba na mesic 12x za rok, je to kratkodoby pronajem?
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    R4BB1T: nemam okamzitou rezervaci, zadny host mi v uplynulem roce rezervaci nezrusil, a stejne moje data maji - pouze data z roku 2015, predtim a ani potom ne...

mmchdm, prijmy jsem zdanila, castka je spravna (coz pani i potvrdila), vubec nechapu, proc mi z fin. uradu volali. imho jen proto, aby delali ramena...
    KERB
    KERB --- ---
    87HIGHFLYER: tak tak
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KERB: nebo nebejt kunda a danit to:)
    KERB
    KERB --- ---
    R4BB1T: tzn. zrusit okamzitou rezervaci a cechum neschvalovat ?:))
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    repost z VV:
    Trik na Airbnb: daňaři hrají hosty. Dostanou se tak k účtům majitelů bytů - iDNES.cz
    https://ekonomika.idnes.cz/...gulace-danova-spava-dgg-/ekonomika.aspx?c=A181002_190340_ekonomika_rts

Koncem července Finanční správa prohlásila, že má přehled o tom, kdo si v Česku přivydělává pronájmem nemovitosti přes službu Airbnb. A okamžitě začala dlužníky, kteří státu ze svého příjmu neodvedli daň, obesílat s výzvami k úhradě.
    ...
    Dodnes přitom nebylo jasné, jakým způsobem se daňaři k údajům o miliardovém byznysu dostávají, protože sama společnost ujišťovala, že českým úřadům žádné údaje nepředala.

Podle zjištění MF DNES využívají zaměstnanci Finanční správy minimálně v některých případech obyčejný, ale velmi účinný trik.

Protože sama Airbnb číslo bankovního účtu hostitele úředníkům neposkytne, postupují daňaři podobně jako běžný zájemce o ubytování: vyberou si termín a zaplatí zálohu. Obratem však rezervaci zruší. Poté už jen vyčkávají, z jakého účtu dorazí vrácená záloha. A právě na tento účet se poté zaměřují. Redakce získala tuto informaci od několika zdrojů přímo z Finanční správy.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    Ahoj, nevite jak to je s davam si pobytu pres airbnb do nakladu firmy? To je potreba se dohodnout s majitelem bytu, aby mi vystavil nejaky doklad? Vidim, ze airbnb resi jen ten svuj zprostredkovaci poplatek
    AUJA
    AUJA --- ---
    Ahoj, přišel dopis z fú - hledám někoho, kdo se v problematice krátkodobých pronájmů na platformě Airbnb pohybuje a pomohl by mi s vyplněním a vyřešením dodatečného přiznání.
    MALAOFCE
    MALAOFCE --- ---
    Zdravím, nabízím své služby všem, kteří by si rádi nechali nafotit (nejen) interiér. Na mé fotografie se můžete podívat zde https://simberankova.tumblr.com/ Ceny cca poloviční proti tomu, co najdete na webu, domluvíme se ve zprávách. díky za pozornost!
    VOY
    VOY --- ---
    BLACKDRAGON: reknu ti za sebe, ze podle me nevyplati. Delaji to za me blahobyty, cena se pohybuje kolem 45 euro za noc prumer a malomdy je byt vytizenej celej mesic. Na dlouhodobej pronajem bych z toho vytezil ke triceti tisicum (25-30) mozna, takhle platim provizi blahobytum a vsechny naklady na byt. Mne osobne to smysl davalo z toho pohledu ze na byt nedoplacim a muzu do nej jezdit kdyz mam tu potrebu, ale zacinam se klonit k dlouhodobymu pronajmu. Nezanedbatelny neni ani to, ze airbnb nasere skoro jiste vsechny okolni sousedy.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ahoj, chcem sa spytat ci sa to oplati ludom v centre Prahy prenajimat niekedy aj za 30-40eur na noc, ked si odpocitam ich pracu alebo co by dostali za dlhodoby prenajom, tak nechapem vyhodnost (900-1200eur to je uz cena klasickeho prenajmu s energiami)
    Rekreační pronájmy, domovy, zážitky a místa – Airbnb
    https://www.airbnb.cz/...ment_paths%5B%5D=%2Fhomes&query=prague&allow_override%5B%5D=&s_tag=Xl9EDVSS

ako lepsiu variantu to vnimam az od tych 70-80eur a vyssie, a i tak je s tym viacej prace a nie je byt vytazeny cely rok, hlavne mimo sezonu
    CYBI
    CYBI --- ---
    CYBI: podle airbnb 10-15dnu, ale jde mi o realnou zkusenost ... diky
    TUILE
    TUILE --- ---
    SARCICA: Ja davam uklizecce 150/hod za uklid a 150 za predani klicu.
    Pere ovsem v byte, tedy prasek cas a elektrinu ma zaplacenou v tom. Bydli v nasem baraku, takze nedojizdi.
    Tech500 mi prijde ok v pripade, ze necekas na hosty (tedy ciste uklid a prani). Za predani klicu bych si bejt tebou rekla +200, pac to mas jeste kus cesty (a plus bych se dohodla na hodinovce v ramci emergency, jako zabouchly klice, vytopeny sousedi, vykradenej byt...)
    CYBI
    CYBI --- ---
    Zdar, za jak dlouho prijdou prachy zpet pri zruseni rezervace? Diky
    MORTAELTH
    MORTAELTH --- ---
    SARCICA: a navic pro prani pouzivas svoji pracku, vodu, elektrinu, ..
    NAILER
    NAILER --- ---
    SARCICA: imho je to málo. na hosty budeš ještě dost často čekat, někdy pár minut, někdy třeba několik hodin. já bych za takovejhle servis dal klidně víc :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam