KILLER_BEE: Tak mi to nedalo a nahlednmul jsem sem opet v poledni pauze. Asi sorry za toho ublizeneho jedince, ale na netu koluje cela rada silenych teorii :)
Mne hodne trklo pozadavek na definici vlneni v nekterem z Vasich predchozich prispevku.
Kde ? O tom nic nevím…že bych já p o ž a d o v a l , dokonce po někom cizím, „definici vlnění“. Najděte mi to, prosím kde to je, a opište to. Děkuji. Nevim, kdo rikal, ze kvanotvy fyzici maji v pondeli, stredu a patek foton jako castici, v utery, ctvrtek a sobotu jako vlneni a v nedeli se modli :).
To je hezké. Jen jestli je to pravda. Pokud by se fyzici opřeli o HDV určitě by tu prav du našli. Je dost možné, že vlnobalíček putuje po časoprostoru ještě po vlně z čp, i jiných křivostech čp. Takže zvlněný čšp po zvlněném čp – to pak dává onu „korpuskuli i vlnu-vlnění. Videl jsem uz celou radu usporadani experimentu,
jak já vám zááávidím… kdy lze pozorovat i smisene chovani, tedy ze se foton chova jako vlna a castice zaroven a to skousely i s elektrony a posledni experimenty budou asi s buckyballs - takze vlastne nevime, kde je ta hranice kvantoveho sveta.
No O.K. …. Ano nevíme kde je hranice vlnobalíčku a vlnění čp … i to je v souladu s HDV
Hypoteza nebo teorie, ktera dokazuje sama sebe a neni overitelna jinak, ci neni mozne ji vclenit do stavajiciho ramce fyziky je budto totalni blbost,
O.K. A jak jste si jistě všimnul, tak HDV je naprostor jasně včlenitelná do soudobé ověřené a platné fyziky, pouze realitu vysvětluje o ždibec lépe a jinak a možná věrohodněji ( oproti zkostnatělé teorii strun, což je umělá matematika na přání toho co měl nejprve nápad….a pak na něj namontoval grupy a jinou extrémní matematiku nebo si bude muset pockat na jiny ramec fyziky.
HDV staví veškeré interakce tak jak je dnešní fyzika našla, zformulovala a zapsala, přesně bez zrnka změny, pouze v jiném provedení zápisové techniky tj. ve dvouznakové řeči a … a potažmo se navrhuje, že jeden znak může být veličina Délka a druhý znak může být veličina Čas ( a ty mají své dimenze ) a …a pokud taková zápisová technika sedí, je bezchybná, paklze postavit otázku zda vesmír nááááhodou opravdu není postaven jen ze dvou veličin, tedy hmotové elementy z nich a pak lze také interakce v takových zápisech předvádět oproti historicky známé těžkopádné zápisové technice s použitím stovek znaků a symbolů Treba takovy, jaky stanovy dalsi vyzkum naruseni parity u slabe interakce, kdy je mozne, ze nam ultrachladne neutrony s tim spravnym spinem mizi do "sveta za zrcadlem"
Já se domnívám, že náš vesmír ve formě 3+3D nesvinutého časoprostoru se nalézá v I kvadrantu „velkých os“ soustavy. Pak II kvadrant této soustavy je oním „světem za zrcadlem“ s „opačnými znaménky“ , opačnými šipkami, entropiemi, spiny apod. Dokonce mé vlnobalíčky když si nakreslíte do těch „velkých os“ tak do prvního kvadrantu našeho vesmíru padne celý vlnobalíček, ale nemusí !! padnout celý. Může část vlnobalíčku té částice, tj. některá dimenze padnout do sousedního kvadrantu, a pak se např. elektron může pozorovat jako pozitron. Zde nemám zcela jasnou koncepci, ale dokázal bych s dobrým přítelem to rozebrat a doladit. a se zbytkem vesmiru interaguji jenom pres gravitaci (idealni kandidat na temnou hmotu).
na temnou hmotu nevěřím a jsem přesvědčen, že jí vesmír nemá a že ony úúúdajné gravitační anomálie, úúúúdajně pozorované, se dají vysvětlit jiným řádným způsobem. Jsem tez zvedavy, jestli se podari urcit gravitacni pusobeni hmoty a antihmoty, kdyz v Cernu uz celkem dlouho dokazi udrzet antivodik a na dalsi veci.
antičástice mají „svůj tok času“ opačný než částice. I v našem vesmíru i v našem kvadrantu soustavy lze vystopovat na planckových škálách malé miniúseky času, který šel dozadu, protisměrně a okamžitě zase šel správně daným směrem ( takové úsečky protisměrného času jsou i v tom vlnobalíčku ! ) a když magnety „dosáhnou“ do II kvadrantu vesmíru, tak dokáží „natáhnout“ vlnobalíčel, čili posunout antičástici do našeho kvadrantu, z druhého kvadrantu do prvního kvadrantu a tím udrří antičástici „živou“ s oním opačným tokem času než ho máme my a lze jí tak „pozorovat“ jakoby prodloužit život té antičástici. Znova říkám, že to jsou nedokonalé představy které určitě někdo chytrý vylepší až bude umět mé vlnobalíčky Je spousta zajimavosti, ktere mohou potvrdit - vyvratit predpovedi stavajicich hypotez ci doknce obecne uznavanych teorii,
opravdu ? to proto, že už vám to někdo hodtové v matematice naservíroval. HDV to vylepšení teprve čeká ale dvou velicinovy vesmir tam asi hned tak neprijde.
Bohužel…asi jsem předběhl dobu….nevím o kolik, ale HDV je už 32 let stará, …. Bez povšimnutí velkých fyziků.
Tak hodne stesti jinak :)
Díky. Já už se vzplanutí své hypotézy nedožiji.