• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEJML: ... a ještě dotřetice dodám : kdybych budoval svou "teorii" bez E L E M E N T A R N I C H znalostí fyziky, kosmologie, tak by musela být HDV totálně špatně a už by mě za 32 let šíleně mnoho fyziků vzdělaných i rádobyfyziků dáááávno přewválcovaly naprosto přesvědčivými protiargumenty a poslalo by HDV na smetiště. Nikdo to dosud neudělal až celých 32 let o to usiluji aby mou HDV kdokoliv pokořil a zozdrtil napadrť. Pane kde je chyba ? v mé nevzdělanosti ? anebo ve vzdělanosti odborníků ? anobo že by HDV byla nakonec pravdivá ? po zpracování do matematiky ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEJML: ...a když se dívám např. sem https://en.wikipedia.org/wiki/Inflation_%28cosmology%29, a vidím kolik má TEORIE !!! ( prej to už není hypotéza ale dokázaná teorie ) inflace problémů, různých variant téže inflace, a pochybností napříč celou kosmologií, tak rozhodně tolik balancujících polopravd, dohadů a nejasností a logických nekonzistencí já ve své HDV nemám. Mě pouze absentuje matematika.
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOSEFDRUHY: Můžu se uen zeptat jaké matematické či fyzikální vzdělání máte? Bez urážky, ale připadá mi, že budujete teorii bez elementálních znalostí, což mi nepřijde příliš šťastné
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: říkáte, že E je skalár...ale je-li E skalár proč se ve fyzikální vědě neuplatňuje vaše předvedená rychlost v = ( ... ) s těmi třemi parciálními členy v nichž je x1, x2, x3 ??? Takže hybnosti máme do tří složek jiné ? rychlost je vektor, ale čtverec rychlosti je najednou z ničeho nic skalár, (?) čám to |?, tak proč toto matematické překabátění také nefunguje na tři časové dimenze ? Jejich čtverec by také mohl být skalár. A nemluvě o tom, že jsem podal minule myšlenkový popis toho, že čas je-li opravdu trojdimenzionální, že z důvodů 8mi řádů menší "měřitelnosti-vnímatelnosti" může být pro neměřitelnou změnu velikosti intervalu pokládán za t1 = t2 = t3, tedy = t jak to známe nyní když "nevíme" že má čas tři dimenze. Do všech směrů dáváme „t“ stejné neb "nevíme" že v jednom směru je neměřitelně malá změna intervalu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    říkáte, že E je skalár...ale je-li proč se ve fyzikální vědě neuplatňuje vaše předvedená rychlost v = ( ... ) s těmi třemi parciálními členy v nichž je x1, x2, x3 ???

    ale jisteze uplatnuje. naprosto bezne. v nekterych pripadech neni dulezite rozkladat vektor do slozek, vystaci se jen s celkovou rychlosti.
    ale bezne se to puziva.

    ale at uz se to puziva jak chce, tak na veci, ze rychlost je vektor, & ze ctverec rychlosti je skalar, to naprosto nic nemeni.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Dobrý den, chřipku mám sice v plném proudu ( v noci měš málem udusil kašel ) ale nevydržím jen ležet. Koukám na tu vaši tabulku matic.Trochu otázek : říkáte, že E je skalár...ale je-li proč se ve fyzikální vědě neuplatňuje vaše předvedená rychlost v = ( ... ) s těmi třemi parciálními členy v nichž je x1, x2, x3 ???

    Otázka ( nejen pro vás ) : Když se z Perieferi vesmíru na nás dívá-pozoruje pozorovatel "Periferčan", pozoruje, že se my-Zem od něj vzdalujeme rychlostí téměř světla. Z jivé části vesmíru jiný Periferčasn pozoruje také že se od něj vzdalujeme skororychlostí světla a ... a na opačném konci "přímky" než byl první Periferčan nás pozoruje třetí Periferčan, že se také od něj vzdalujeme rychlostí téměř světla a dokonce směrem k prvnímu Petriferčanovi. Lze tedy nějak obecně číci, že v libovolném místě vesmíru lze postavit součadnou soustavu, ( např. tady na Zemi ), která se "nějak obecně" ( bůh ví k jakým pozorovatelům ) pohybuje do tří směrů x, y, z rychlostí téměř světla. A v takové soustavě když stojí auto na parkovišti, tak "stojí" a nemá pohyb ani do osy x, ani do y, ani do z...protože pozorovatelem jsme my, co jsme si zvolili soustavu souřadnou, a spolu s ní se pohybujeme do tří směrů skororychlostí světla ( pro pozorovatele na Periferii ) Takže ač letíme pro Periferčana do tří směrů skorocéčkem, tak pro zdejšího pozorovatele letí stojící auto nulovou rychlostí do tří směrů. Když auto se rozjede, ( např. 12 km za hodinu ) jak to pozoruje Periferčan? Má tak silné dalekohledy ? ( !!!!!!!!! ) Může Periferčan vůůůůbec vypozorovat změnu polohy tedy i rychlosti auta je-li tato o 8 řádů menší než cééé ?
    Podobně s časem : můžeme my tu na Zemi pozorovat chod času, tok, plynutí času do osy jedoucího auta, že je jiné ( to tempo ) než do druhých dvou dimenzí časových ?...je to o 8 řádů nepozorovatelá změna. Pokud se auto změní v raketu a ta poletí skorocééčkem, pak úúúdajně budeme pozorovat dilataci času a to právě v ose pohybu auta-rakety. V ostatních dvou směrech rakety se nepozoruje žádné véé, a tudíž ani žádná dilatace.
    Jak tedy za takové logické úvahy můžeme tvrdit, že na Zemi pozorujeme do tří směrů stejné tempo plynutí času ?? Totoéž pozoruje Periferčan s polohou, tedy s velikostí intervalů x, y, z ze se nemění, že jsou stejné ač auto co se rozjelo už ukrajuje do jedné osy jiné intervaly délkové než do zbývajících dvou.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ano, to vidím. Nechejte mi na prostudování pár dní, až se vylížu z té chřipky. Dík.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ..ho, koukám, to je hezký.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Pane, LUBOB, nakonec mě ta chřipka přecejen skolila pořádně a tak jsem s s teplotou jako lazar. ...omluvte mě. Díky.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ten posledni vyraz neni nic jineho nez pythagorova veta.:-)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    z tech rovnic je snad patrne, v 3+3 prostorocasu je ctverec rychlosti matice 3x3 (ma tedy 9 slozek), zatimco v klasickem 3+1 prostorocasu je to skalar (jedine cislo).
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: tak to si snad delate legraci. napiste proste slovy xc je tohle, tc je tamto ... zadne symboly k tomu nejsou potreba.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: elemementarni matematika. protoze soucin dvou matic {3,1} vede na "matici" {1} (tedy skalar), ale soucin dvou matic {3,3} vede na matici {3,3}. to jsem myslel, ze je naprosto zjevne.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ...dokuk nebudu vědět jak psát symboly matematické řeči, tak vám těžko vysvětlím co to je xc a tc....
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Proč v soustavě 3+1 je energoe skalár ( jsou tam tři složky dimenze délkové ) a proč v soustavě 3+3 by naopak němohla být energie skalár ? a "musela" mít složky ??

    Poznámka : jak zde na NXYu lze dělat znaky, např. indexy, svorkové závorky atd, ?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: tohle je jiny dokument, nez na ktery jsem se ptal. vyznam symbolu v nem ale uvedeny take neni.


    ptal jsem se na vyznam symbolu tc a xc v dokumentu aa_21.jpg

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jeste jednou : v 3+1 je energie scalar, jedine cislo. nema zadne slozky. nejde ji tedy rozdelit do dimenzi.
    v 3+3 je energie matice {3x3}, tedy ma 9 slozek, pro energii telesa pak mate devet ciselnych hodnot.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: To není možné že to tam nevidíte http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/f/f_001.doc co který symbol znamená.
    Je to tam bíle na černém naprosto zřetelně. Tady na NYXu neumím psát indexy u písmen tak Vám to neukazuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam