LUBOB: citace : tak proc mi davate odkaz na uplne jiny dokument, ve kterem to vubec neni & nedate mi odkaz na ten, ve kterem to je?
reakce : jenže já to předminule a ještě víc zpátky udělal, dal jsem dokument kde to je vysvětleno, smysl znaků. Ale vy jste reagoval, že jsem Vám to nedal anebo že tomu nerozumíte. Tak já už nevím jak vyjít vstříc. Já nechci aby jste "nejdříve" nastudoval 10 000 stran, ale když už aspoň něco tak prvních pár stran ano.
Takže než začnete potřebovat tu mou jednoduchou matematiku chápat, přečtěte si ideu HDV.
Tady
http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=g budete-li číst, i napřeskáčku, musíte za půl hodiny max. za hodinu pochopit ideu.
Já jí napíši jednou větou : Dnes se fyzikové domnívají, že Vesmír má tři z á k l a d n í fyzikální veličiny : hmota-m = veličina ; Délka-x = veličina ( která má tři dimenze, říkáme jim prostor ) a Čas-t =veličina ( která je skalár ). A z nich je sestrojen celá svět, veškerenstvo.
Moje HDV se domnívá, že ani hmota nemusí být základní fyzikální veličinou a že je také sestrojena a to z dimenzí veličiny "Délka" a dimenzí veličiny Čas.
Hotovo. Pokud Vám někdo zadá k maturitě takovéto zadání tj. řekne : za půl miliardy peněz mi na to téma ( dvouveličinového vesmíru ) vypracuj smysluplnou teorii anebo aspoň konzistentní hypotézu, tak co ... co uděláte ?, jak se do toho pustíte ? Je to nadlický úkol pro jednotlivce notabene laika.