• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS:
    DOKIS:

    Nedávno jste se mě ptal, kde jsem vzal onu přesnou vzdálenost na hranice pozorovatelnosti vesmíru a přesné číslo stáří vesmíru.

    Vracím se k tomu abych to popsal a vysvětlil : ( možná to bude popis na pokračování ).

    Už v r. 1982 mě zaujala zvláštní věc, rovnice G . c = 2 . (?) . Neseděly tam v té rovničce jen řády, (*) = 10-2 = ?. Čili G . c = 2 . 10-2 . Začal jsem pátrat "proč". Odtud pak vzešlo ono přesné číslo stáří Vesmíru = tvv= 4, 4930 . 10+17 sec. = 14,24 miliard let ; a vzdálenost na hranice pozorovatelnosti vesmíru xHV = 1, 3470 . 10+26 m .
    //kde index VV značí VěkVesmíru a index HV značí hranice vesmíru //

    Přišel jsem brzy na to, že "chyba v řádech" je nějak ukryta, zašifrována v činiteli t-1/t+1 = 10-2. A to "proč" ? ukáži příště jak si to vyhledám ve svém archívu.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Otazka vsak nezni "Kde se vzala znacka XHV?", ale "Kde se vzala hodnota XHV?"
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: no, už myslíte správným směrem. ( na rozdíl od LUBOBa ). Chtěl jsem na těch web-odkazech ukázat, že kdyby lidé použili jinou volbu "jednotek" pro čas a délku, že by se odstranila řádová posunití z předvedených rovnic, co jsem je ukázal na http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/ab/ab_001.doc
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : takze to nasvedcuje tomu, ze autor vzal rychlost svetla, z ni vypocital xHV & pak vitezne prohlasil, ze kdyz vydeli tuhle vzdalenost starim vesmiru, tak dostane rychlost svetla.
    reakce : nesmysl, málo přemýšlíte.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: xHV = 1,3471999 . 10^26 m = Rv To proto, že Rv je značka, kterou užívá svět a xHV značka-symbol, který užívám já.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Aha, cili nejde o nejakou realnou fyzikalni zavislost, ale o to, ze lide jsou s meritky zhruba uprostred, jen to netrfili presne. Tak?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: není možné !
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: omlouvám se : ano Vy jste byl jako NYXák jediný který se o to zajímal.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: xHV .... index HV jsem zavedl už v r. 1984 a znamená Hranice Vesmíru, čili HV je "H"ranice "V"esmíru

    a index VV znamená "V"ěk "V"esmíru.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: V odkazu http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/ab/ab_001.doc se ukazuje řádové posunutí důsledkem volby jednotek. K takovýmto spekulacím mě vedlo zjištění, že my-lidé a naše "rozměry" ( velikostí i času ) jsou "jakci uprostřed škál" : na konec pozorovatelnosti vesmíru to je 10^26 m a velikost Planckova intervalu je 10^34m...; dtto podobně s časem.
    Pak mě zaujalo, že :
    xp . xHV = xc2
    tp . tvv = tc2

    viz web-stránky. Odtud jsem zjistil zajímavá řádová posunutí a to z volby našich jednotek, tedy, že by tato řádová posunutí vymizela, kdybychom zvolili "o desítku" jinak velký metr a "o desítku" jinak velkou sekundu. Potom také "společně" zvolili jiný velikostní poměr mezi "jednotkou" délky a "jednotkou" času, aby céé bylo c = 1m*/1s*.
    ( Překlepy se nevylučují, chyby úvah také ne. )
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    DOKIS: ten dokument f_013 vypada podobne jako f_011, ktery uz mam od vcerejska otevreny.
    tam je na tretim radku c = Rv . H = XHV / tw

    & pak na dalsim uz je hodnota xHV = 1,3471999 . 10^26 m = Rv

    takze to nasvedcuje tomu, ze autor vzal rychlost svetla, z ni vypocital xHV & pak vitezne prohlasil, ze kdyz vydeli tuhle vzdalenost starim vesmiru, tak dostane rychlost svetla.

    cili xHV=c*tw, dosazeno do podilu c= xHV/tw=c*tw/tx=c. takze cely objev se da shrnout do rovnice c=c

    :-)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: na str. 59 nic o vzdalenosti na hranici pozorovatelneho vesmiru neni.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: Divil bych se, že by se našel jeden, kterého by OPRAVDU zajímalo kde se vzalo přesné číslo na hranici pozorovatelného vesmíru
    vzdyt uz jsem se vas na to ptal pred nekolika dny, pak opakovane & odpoved porad nikde. takze, prosim, muzete uz konecne prozradit, odkud to cislo pro xHV prislo?
    dekuji.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Samozrejme, ne kazdy ma neomezene mnozstvi casu, ktere muze venovat studiu cizi hypotezy. Pokud tu hypotezu (teorii, cokoliv, tady nejde o slovickareni) chce nekdo popularizovat, pak jim musi jit naproti. Coz napriklad znamena zpracovat sve vypocty citelneji nez odkazovane dokumenty. V zadnem z nich jsem skutecne vysvetleni puvodu cisla 1,3471999 * 10^26 m nenasel, vzdy je konstatovano jako fakt, bez odkazu jinam.

    Ta "naprava dvou radu" mi taky neni prilis jasna. Proc by mel byt problem s tim, jak si lide zcela nahodne zvolili jednotky? Na tom by fyzikalni vztahy nijak zalezet nemely - k tomu tam jsou vsechny ty konstanty. Pokud by nekdo davno usoudil, ze sekunda je moc kratka a natahl ji na dvojnasobek, tak by rychlost svetla nebyla 299792458 metru za sekudnu, ale 599584916 metru za "dvousekundu".
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/ab/ab_001.doc , a tam vyhledat str. 59 ( je to tam trochu lépe vysvětleno )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: NYXáci jsou lidé-laikové, kteří neradi studují do hloubky, vnímavě a poctivě cizí předlohy. Proto když předložím : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/f/f_013.doc , tak se domnívám, ( spíš jsem přesvědčen ), že na to kouknete a za 3 minuty dáte "entr". Divil bych se, že by se našel jeden, kterého by OPRAVDU zajímalo kde se vzalo přesné číslo na hranici pozorovatelného vesmíru

    ..... : z jednoduché rovnice G = c . H ( G-gravitační konstanta ; c-rychlost světla ; H-Hubbleova konstanta čili stáří vesmíru jako 1/H ) Ta rovnice ještě potřebuje jeden bezrozměrný činitel ( zde neuveden ) k nápravě dvou řádů, což je způsobeno z náhodnosti volby jednotek lidmi. I tak sám ještě nemám tuto malou domněnku na 100% vyřešenu.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    LUBOB: Uprimne receno ja taky, ale treba budeme vyvedeni z omylu bud nejakym zduvodnenim, jak to cislo bylo odvozeno, nebo nejakym zdrojem.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ja mam silne podezreni, ze vzniklo prostym vynasobenim rychlosti svetla & stari vesmiru.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    Je treba znovu polozit otazku, kde se vzalo XHV = 1,3471999 * 10^26 m. Me se nikde dohledat nepodarilo. Ma tedy nejaky zdroj jiny nez f_011.doc?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: vy jste to vubec nepochopil, uplne vam unika pointa, & zcela zbytecne se vztekate.


    ja jsem prece nikde netvrdil, ze jsou to vase cisla. vzal jsem skutecne hodnoty & ukazal tak, ze neplati to vase vzdálenost na konec pozorovatelného vesmíru děleno stářím vesmíru ( po Big-Bangu ) je číselně rovno rychlosti světla. tak to proste neni.


    vase cisla jste napsal, ale vubec se nenamahate rict, jak jste k nim prisel, odkud se vzala. jenom nadavate & ja nechapu proc.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: v cem se lisime je hranice pozorovatelneho vesmiru . Ne. V čem se lišíme je že Vy jste demagog a farizej. Pokud by jste použil pouze číslo vzdálenosti na hranice vesmíru, pak to ještě beru, ale Vy jste napsal rychlost světla a použil jste špatná čísla a bylo Vám to, pane vědče, fuk.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam