• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    No a kdyz si polozime JOSEFDRUHY a LUBOB vedle sebe, tak nam z toho jiz trivialne plyne, ze tady ke shode nikdy nedospejeme...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    DOKIS:
    'bezrozmerova' rovnice je takova, kde zadna ze stran nema rozmer.
    'rozmerova' je takova, kde kazda strana ma [stejny] rozmer.

    vsechno ostatni neni rovnice, ale paskvil :-)

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: čáááry máááry fuk a...a je to
    :-)
    Dostaneš od zdejších mínuskářů deset plusek.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    h = -1/2gt^2+vt je rozměrová a poté, co udělám tuto úpravu :
    1 = (-1/2gt^2+vt ) /h už je berzorměrná, ano?

    ano, samozrejme. spokojen?

    DOKIS
    DOKIS --- ---
    LUBOB: Zkus jasne zadefinovat, co je podle tebe "bezrozmerova" rovnice. ;-)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jestlize je jedna strana bez rozmeru, pak je i druha strana bez rozmeru.


    jinak je ta rovnice neplatna. to je cele to sdeleni.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS:..... :-)) , taková, která neobsahuje veličiny fyzikální, potažmo zápis s jejich rozměry.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Nikdo neoponoval mé námitce zde JOSEFDRUHY: ( ani těch 10 poťapů, co dali mínusky ), takže vlastně všichni tu souhlasíte s tvorbou bezrozmětné rovnice z rozměrové tím krokem, že levou stranu podělíte pravou stranou, tím napravo bude jednička a .. a už je vymalováno, už máme tu slavnou bezrozměrnou rovnici, ( protože je napravo je jednička "musí" být i nalevo jednička bezrozměrová,ano ? S těmito vašimi "převody" prostě nesouhlasím.

    "Transformace" rozměrové rovnice na bezrozměrovou, to už by bylo jiné kafe...jenže : já se ptal "jak" a proč". Odpovědi byly bud odkazem. Nesouhlasil jsem. A v odkazech to nebylo snadno pochopitelné, nebylo dostatečně vysvětlené. Já prostě ani na "transformaci" nevěřím, protože v těchto řešeních rozměry jsou nahrazeny jakýmisi "parametry" které opět musí obsahovat rozměry, to jinak nejde, rozměry nelze zničit, vygumovat.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Zkuste jasne zadefinovat, co je podle vas "bezrozmerova" rovnice.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: oprava překlepu :
    je špatně : "....že je na pravé straně jednička bezrozměrná, tak je i na pravé straně tvar bezrozměrný."
    má býti : "....že je na pravé straně jednička bezrozměrná, tak je i na levé straně tvar bezrozměrný."
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Že jste blb se opět potvrzuje. Níže je příspěvek JOSEFDRUHY: v němž jsem Vás požádal (!) požádal (!), aby jste se vyjádřil k odkazu JOSEFDRUHY: zda s ním souhlasíte či ne. Tedy zda souhlasíte s argumentem, který prosazuje LUKEH a který já kritizoval. Zda souhlasíte se "slonem" LUKEHo, kterého já kritizoval. Odmítl jste se vyjádřit ( i zda jste "pro" LUKEHo názor či "pro" mou kritiku ) Já právě tam kritizoval to, co nyní právě píšete-kritizujete a najednou mě totéž, co já kritizoval, opakujete Vy jako kritiku. No to přeci dělají blbové. Já kritizoval u LUKEHo "slona" a Vy mi teď předhazujete tutéž kritiku "slona" stejného.
    Pane to dělá jen debil. Zamyslette se už konečně nad tím co říkáte a píšete.

    Já se tu celou dobu přu s oponenty o jejich předlohu, že je-li 7kg = 7kg rovnice rozměrová, že oni !!!!! pak tvrdí, že po úpravě : 7kg/7kg = 1 je už rovnice bezrozměrová ; Tvrdí, že je bezrozměrová prýýý, podle LUKEHo i ostatních proto, že je na pravé straně jednička bezrozměrná, tak je i na pravé straně tvar bezrozměrný.
    Celou dobu se tu právě o tom přeme "jak to je" ( s tím "převodem" rozměrové rovnice na bezrozměrnou ) , a Vy mi tu napíšete další "vyšší" nesmysl.

    A také už mě mě nudí prát, že jste blb, a že vám unikají ty základní jednoduché matematické počty z 5A ZŠ.
    Ano, nevím proč je tu kolem "převodu" tolik tanečků a emocí. Ony totiž tu nejsou "tanečky" nad předlohou-otázkou zde JOSEFDRUHY: - asi nejsou neb nikdo neprotestoval nad mou námitkou, ale "tanečky" tu jsou obecně nad neplodnou rétorikou přispěvatelů, tanečky tu vytváří lidé, co zásadně se nechtějí bavit o HDV a našli si toto "náhradní" téma, ale i od "tanečníků" mínuskářů, co nic neumí jen klikat ty mínusky.
    Mimochodem ještě dva mínuskáři chybí, maximum mínuskářů bývá 12 ... kde se flákají ?


    LUBOB
    LUBOB --- ---

    puvodni otazka byla jasna (& jednoducha). jaky rozmer ma leva strana teto rovnice?
    pricemz argument byl take jasny (& jednoduchy), ze je-li prava strana bezrozmerna, pak musi byt bezrozmerna i strana leva. receno jinymi slovy, ze rovnice
    7 kg = 7
    je neplatna.

    nevim, proc je kolem toho tolik tanecku & emoci.

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOSEFDRUHY: jo, je hezky, ze vite co znamena 7A, krome 7 amper to skutecne muze znamenant i nasobeni, ale faktem je, ze asi nevite co znamena 7B....
    7xBlb, protoze presne tolikrat jste slovo blb pouzil v jednom odstavci.
    jak rikala moje soudruzka ucitelka ceskeho a ruskeho jazyka: tady to vypada jak u blbecku na dvorecku.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Lubobe, zcela klidně a bez amocí vám napíšu, že jste jeden velký blb a...a matematicky to znamená 1 x velký x blb. ( to nešlo napsat jinak, prostě strom nutno označit jako strom, housenku nutno označit jako housenku a blba nutno označit jako blba ... bez emocí )

    Pokud Vám uniká základní poznatek, že jsem v jednoduché matematice napsal-popsal miliony papírů, ( část je jich na mím webu ), v nichž automaticky bezchybně pracuji s touto prach-obyčejnou matematikou a uniklo Vám, že zcela samozřejmě vím, že 7A znamená 7 x A, tak pokud mě někdo toto vytýká a poučuje o tom...tak to už může dělat jen a jen blb. A to neurážím !!, jen konstatuji fakta...možná bych trochu urážel kdybych řekl : totální blb. Ale neřeknu to, možná by jste to žaloval paní učitelce kojeneckého ústavu a rozplakal se tam.

    PS : Váš příspěvek s poučováním že 5b = 5 x b si pečlivě uschovám. Je neuvěřitelné jak obrovský jste blb...a ještě Vám davají místní NYXáci plusky, čímž se sami odhalili že i oni jsou poťapové.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/m/m_191.doc a tam str. 6 a 7 (( Tady jsou vědecké ukázky převodu rozměrových rovnic na bezrozměrové ! A né jako to tu primitivně a trapně předvedl LUKEH ))
    Nebo :
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/m/m_192.doc
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Dekuji.
    ( byl bych spokojenejsi, kdyby to byo mysleno uprimne, ale takhle mi to bohate staci )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: sorry... nejste pseudovědec ani niemand. ( spokojen ? )
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: Tato práce je blábolem vyšinutého blbečka, kterému někdo pomohl s „uplatněním“ speciální matematiky do neplodného úmyslu a nerealistické vidiny ( vytržené z kontextu spojitosti podobných námětů v literatuře fyzikální ) s nesmyslnými výroky a předpoklady neslučujícími s fyzikální realitou i v hypotetické rovině.
    Takové zpracování, byť použitím jisté složité a „přesné“ matematiky, je naprosto na hovno…. a je nutně odkázáno na smetiště ( … tam toho už je… za 100 let ) spolu s jinými desítkami neplodných rádoby-pokusů šílených individuí.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Ja bych si jen dovolil upresnit ze ona "mnoho let stará označení" jsou JOSEFDRUHY, JOSEFDRUHY, JOSEFDRUHY. Tedy 25.8.2013 a 26.8.2013. Nevim, proc mate stale pocit ze jsem vas pred lety nejak konfrontoval, zkuste po tom pripadne zapatrat v archivu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam