• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: tady je ten logaritmus, at se pohneme z mista :


    ln(alfa)+48*ln(xi)+ln(beta)+18*ln(tj)-ln(gama)-48*ln(xa)-ln(delta)-16*ln(tb)


    stredoskolska matematika

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: pred tydnem jste dostal jednoduchou otazku ohledne rozmeru strany rovnice.
    tady [ LUKEH @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ]

    od toho se rozvinula neuveritelna debata o rozmerove rovnici, ale odpoved na otazku porad nikde. po tydnu jste neodpovedel, & ted chcete aby vam bylo odpovezeno na neco, na co jste se zeptal dnes.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Jenže já Vám už odpověděl : že je to tovnice rozměrová ikdyž má na levé straně bezrozměrovou jedničku. Tak co chcete ?

    co chci? vzdyt to porad, jasne & srozimtelne pisu. ptam se vas porad dokola, jaky rozmer ma prava strana rovnice 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h.
    vy porad tocite dokola neco o bezrozmerove ci rozmerove rovnici. o tom rec neni, nkdy nebyla, to jste sem zatahl vy pri dotazu na rozmer strany rovnice.

    znovu, ptam se na rozmer strany rovnice. prave strany teto rovnice : 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h.

    ja uz nevim, jak jinak to napsat. ja o o voze, vy o koze. tak, prosim, odpovite uz (na to, co se ptam)?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    SVANC: Až dostanu já odpovědi na to, co jsem se ptal dříve já. Kdybych odpověděl dřív, už bych odpovědi na své otázky nedostal.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Pane Josefe, logaritmování bych nechal být. Ale i mě by opravdu zajímalo, jaký rozměr má podle Vás pravá strana téhle rovnice:
    1 = (-1/2gt^2+vt ) /h
    Myslíte, že byste na to mohl odpovědět? Děkuji.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: LUBOBe, můžete mi zlogaritmovat "mou zápisovou techniku" pro zápis šesti protonů, šesti neutronů a šesti elektronů, která reprezentuje ( v mé zápisové technice ) uhlík ?? http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/c/c_010.jpg
    Předvěďte mi to !! -- - Prostě blábolíte a nevíte co. Kolik ještě nablábolíte do konce roku ? Kdo se chce něco o HDV dozvědět, ten se nejdříve vyptává ( i rok )...a pak s rozmyslem má námitky.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: co tohle je za nesmysl ?? Já tu uvedl, že dnešní fyzika si našla zápisovou techniku n = p + e- + ný- ( neutron se rozpadá na proton, elektron a antineutrino ) a Vy mi tu cosi blekotáže, že tuto zápisovou řeč soudobou dostanete tím, že rovnici o mnoha činitelech zlogaritmujete ?

    To je neuvěřitelná blábol-debata že mi tu chcete namluvit že rovnici 0,5a*b*7f*15bž* jeden LUBOB = 1 , že když jí zlogaritmujete, že dostanete neutron = proton plus elektron plus antineutrino. Ano ? to mi chcte namluvit ?? ...? anebo co měl znamenat ten super-žvást ?? jasně jsem řekl, že moje rovnice s činiteli označujícími elementární částice ( s indexy dočasně vynechanými a koeficienty dočasně vynechanými ) je novou zápisovou technikou, pro soudobé interakční rovnice, kde nelze krátit je-li různý index atd. a...a Vy mi tu začnete blábolit, že "stačí zlogaritmovat" ( asi kozí měch zlogaritmovat...protože neuvádíte "co" zlogaritmovat ) a máte ony interakce, které uvádím např. zde http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_008.doc
    Pane s Vámi je úúúžasná debata. ( a věřte že se ovládám abych neřekl neslušné slovíčko )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: LUBOBe, víte kolikrát jste mě Vy nerodpověděl "jak" se převádí rozměrová rovnice na bezrozměrnou ? ( nejméně 8x ) A pak špatně. A Víte kolikrát jste mi neodpověděl "proč" se to dělá ? ( nejméně 8x ) A jaký to má význam ?( nejméně 6x ) Neodpověděl jste dodnes. !
    Myslíte, že mi odpovíte když já Vám odpovím ?
    Jenže já Vám už odpověděl : že je to tovnice rozměrová ikdyž má na levé straně bezrozměrovou jedničku. Tak co chcete ?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    zkusim to jeste po pate :


    jaky rozmer ma prava strana rovnice 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h ?

    DOKIS
    DOKIS --- ---
    LUKEH: Tak to je ve vedeckem svete uznavana a siroce vyuzivana metoda. Kdyz clovek dostane otazku, kterou nechce zodpovedet, tak ji "nepochopi" a odpovi na neco jineho.
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOSEFDRUHY: Nechápu jak se toto odrazilo od mého příspěvku. Já jen říkám, že vy nesouhlasíte s definicí obecně používaného pojmu bezrozměrná rovnice a vy mi na to odpovíte, že máte "multiplikační techniku".
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: zlogaritmovat libovolny soucin.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: pane...."co" zlogaritmovat stačí ?? opičí zadek ?? Pane, kdy se naučíte mluvit přesně (?) Přečtěte si po sobě tu větu, co jste napsal....jak já mám vědět "co" máte namysli když mluváíte nepřesně.
    Zlogaritmujte mi rovnice zde : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_004.doc
    a ukaž te mi ty sčítance ...třebas jakoukoliv poštou mi to pošlete...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: Je unikátní a doslova neuvěřitelné, že lze vůůůvec najít takovou zápisovou techniku která by nahradila celou dnešní "Feynmanovskou interakční zápisovou techniku" do dvouznakové při násobení, při mlultiplikaci


    staci to zlogaritmovat, & jste zase u souctu scitancu.:-)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: fajn, ze se na necem shodneme. me otazce jste se opet vyhnul. ptal jsem se na rozmer prave strany te rovnice.


    vsimnete si, ze vubec neresim, jestli te rovnici rikate rozmerova nebo bezrozmerova. tohle jste sem zatahl vy & ja nevim k cemu.


    takze rekapitulace je, ze leva strana rovnice je bezrozmerna (fajn), zbyva doresit jaky je rozmer prave strany rovnice? ze jsem blb neberu jako odpoved na polozenou otazku.

    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JOSEFDRUHY: To je ostatně zajímavé. Kdy a v jakých souvislostech vás HDV napadla?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MAIMONIDES: O.K. Kolumbovo vejce...jistě by to "uměli" tu HDV postavit...ale nepostavili. ! ( i ti nejpracovitější nepostavili )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: ?? odpřísáhnu, že jsem ten odkaz Váš http://www-troja.fjfi.cvut.cz/~liska/poalg/node42.html? nyní prohlédl už podruhé. A žádné fyzikální rovnice tam nevidím !!! - ne...ať hůedám jak hledám... ; já pokud nečtu nějaký odkaz ( očas ) ale rozhodně ho alespoň otevřu.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JOSEFDRUHY: Ano. Samozřejmě že pracovití a snaživí, ale přece jen.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam