• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ctete pozorne. kvark ma ve jmenovateli x0, ale proton i neutron maji ve jmenovateli x3.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JOSEFDRUHY: Nečetl jsem to celé, ale doufám, že se s takovejma blbostma odstěhuje do Austrálie.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: dík za upozornění. Hned jsem nedostatek pochopil.

    ...

    Čerstvý, nový odkaz : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/n/n_308.doc
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: jenže ... hmota složitá...to jsou řetězce a řetězce jednoduchých "souborů" na sebe navázaných ... navázaných...vize že to jsou vlnobalíčky z dimenzí veličin, dvou veličin sice je nová, ale už jako vize, že prostě se tu spojují, kombinují, nabalují atd. různé vlnobalíčky, že z toho může vzikat nejen lineární řetězec, ale i "květákovýtý" balík, to už není až tak moc abstraktní vidění...dyť je stejné jako vidět, že CaCO3 je z atomů a ty jsou z protonů, neutronů a elektronů a ty zas z kvarků a mezi nimi je "holý" prostor...takové povídání chápeme, protože nám ho věda opakuje 1000x.....a dtto to bude za 50 let až se prostě bude poipisovat "struktura CaCO3 pomocí vlnobalíčků ( samostatných !!!! ) které se na sebe "nabalily-spřáááhly-sesadily-sestavili do lineárních i nelineárních řetězců...atd. Já už to nevidím až tak komplikované. Pouze výpočty "pomocí dvojkové soustavy" jsou nepřehledné...ale...když koukáte na monitor televize či počítace a vidíte tam "se hejbat nahotinky", taky tyto sjou sestaveny ve dvojkové soustavě z řádků a sloupců jedniček a nul a...a jedniček a nil...výsledek : pěkná ženská ( jenže "ona" jsou stovky a tisíce nul a jedniček )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: bohužel nepamatuji, mám "hosipa". Omlouvám se. Vy jste se mě ptal na izomery ? jo ? Nepamatuji se.

    V každém případě, pokud lze nahradit soudobou zápislovou techniku ( sčítance v jaderné fyzice i chemii i biologii ) multiplikačními vzorečky elementů i chem sloučenin, atd. , pak je to velmi vhodná technika pro "dvojkové zpracování pomocí počítačů". Chemické interakce jsou napsány technikou "lidsky", aby tomu zvukomalebně a vziomalebně i moztkově lověk porozuměl...příroda může být jiná..., je-li dvouveličinová, pak optavdu může být zápis "vápence" CaCO3 ( lidskou řečí zapsaná zápis ) neskutečně složitý "zápisovou řečí" ve dvouznakové podobě - ve dvojkové podobě jak jí užívají počítače. Počítač to rozliší, zpracuje, ale lidské oko by vápenec na 5 stran napsaný pomocí stovek a tisíců znaků "dvouznaků" těžko rozlišilo-chápalo.
    Kromtoho : moje vize je v plenkách...mé sktomné návrhy "jak to zapsat", jsou také v plenkách...záleží na moudých lidech jak oni upraví do lepší podoby "mou zápisovou techniku", tedy mé skromné začátky.

    Poznámečka : všiml jste si, že neříkám "nová zápisová matematika" (?), ale říkám "nová zápisová technika" ?? Pokud by jste si toho všimnul, nemohl by jste "podle matematiky" šíleně logaritmovat uhlík v "nové technice" ( nikoliv v matematice ) ...."x" a "t" jsou dimenze.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: vzoreček je dobře, ale proč se podivujete či co je tu nejasné, to mi není jasné..., zde je ten uhlík jak ho citujete a ...a o co jde ? http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/c/c_014.jpg
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: nepřehlédl jste se ? Kde má kvark U či D ve jmenovateli tři dimenze ? Nepochipil jsem otázku...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    těchto pár zákaldních elementů, kde exponent nepřesahuje trojku, ale při "spojení" vlnobalíčků už může obsahovat desítky dimenzí ( možná až stovky v chemických sloučeninách ) ...., tak prostě toto jste nikdy nečetl a tedy nepochopil..

    samozrejme, ze jsem to cetl. i pochopil. vzdyt jsme o tom spolu i diskutovali. sam jsem byl schopen sestrojit 'vzorecek' butanu. vy jste ale vubec nekomentoval, ze uz takhle jednoducha molekula vyzaduje pres 2000 dimenzi. stejne tak jste nevysvetlil, jak od sebe rozlisite izomery, ktere budou mit stejny 'vzorecek', ale zcela odlisnou strukturu. treba ten eikosan ma pres 390 000 ruznych isomeru.

    vy jste mi tehdy odpovedel, ze tak daleko jeste s HDV nejste. to ale zakonite znamena, ze HDV je jeste prilis jednoducha, aby byla schopna tyto nuance rozlisit. coz znamena, ze v dalsi fazi je potreba ucinit HDV komplikovanejsi.
    kdyz k tomu ale pripoctu fakt, ze pro eikosan budeme potrebovat pres 10 000 dimenzi (porad mrnava molekula ve srovnani s DNA), tak mi to pripada jako hodne tezka cesta.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    'vzorecek uhliku' mi pak vychazi (x48t18)/(x12t36)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LUBOB: & totez pro proton. na prvnim radku je proton jeste spravne (ve jmenovateli je x0, ale v dalsi rovnici uz ma taky ve jmenovateli x3.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ja vas samozrejme k zadne debate nebudu nutit, ani po vas odpovedi vyzadovat. to je ciste vase vec. dovolim si ale pripomenout, ze uplne puvodni dotaz vzneseny k vam byl ohledne rozmeru prave strany fundamentalni rovnice HDV.
    ten dotaz zustava stale nezodpovezeny, ale pokud mate pocit, ze se netyka HDV, pak s tim tezko nekdo jiny muze co delat.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/c/c_010.jpg


    neni mi jasne, jak vznikl 'vzorecek' zapisu pro neutron. pokud neutron beru jako 3 kvarky (UDD), tak odkud se ve jmenovateli bere x3, kdyz kvarky maji ve jmenovateli x0?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pane LUBOBe, já končím s touto nadmíru "těžkou" debatou. Na toto pokračování už nemám volní síly, ani to, abych plýtval časem i energií nad nesmyslnostmi, těžkopádnostmi a zbytečnostmi. Navíc to není debata nad HDV.
    Takže ukončete to.
    Nebráním se smysluplné debatě nad HDV, ale nikoliv nad zbytečnostma, nikam nevedoucíma.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    a) omlouvam se, ale mel jsem za to, ze mi konecne odpovidate na dotaz ohledne rozmeru prave strany rovnice (na ktery jsem se ptal). pokud jste tim 'rozmerovym vyjadrenim' myslel neco jineho, tak
    1 - to opet neodpovida me otazce
    2 - nevim, co to 'rozmerove vyjadreni' znamena.navic ten soucet je tam velice matouci (vzpomente si, jak jste mi vynadal do blcu, kdyz jsem vam napsal, ze 7kg vlastne znamena 7*kg. pokud to tedy stale plati, pak je vase 'rozmerove vyjadreni' matematicky spatne, protoze metry & sekundy se pak musi z vyrazu vytknout, nemuzete je v 'rozmerovem vyjadreni' zase scitat. ukazano na prikladu: 2*a+3*b se nerovna (2+3)*(a+b))

    b)no vy opět jako nemyslící poťap jste vzal namísto rovnice jen tu pravou stranu rovnice ( ten uhlík samotný )
    udelal jsem presne to, oc jste me zadal (můžete mi zlogaritmovat "mou zápisovou techniku" pro zápis šesti protonů, šesti neutronů a šesti elektronů, která reprezentuje ( v mé zápisové technice ) uhlík ??
    zlogaritmoval jsem vasi zapisovou techniku. ta 16 je preklep, melo to byt 36. preklep se stane, ale klidne mi za to sproste vynadejte, ja to unesu :-)
    mohl jsem zlogaritmovat i tu levou stranu, ale vyslo by to stejne.

    ale napadne Vás logaritmování jen aby jste mi ukázal, že existuje ještě jiná matematika jak sčítance nahradit činiteli.
    ale vzdyt jste se po tom explicitne ptal? proc se tak rozcilujete, kdyz vam nekdo da odpoved presne na to, po cem se ptate?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    a) řekl jsem, že pravá strana rozměrové rovnice 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h "má rozměrové vyjádření" : ( metr*sec^2 / sec.^2 ) + ( metr*sec/sec ) / mestr. Pokud se Vám to nelíbí, máte na to právo, ale doložit nelibost posměškem "že jste se pobavil" a cituji "clovek by netusil 1 metr+1 metr = 2 (metr+metr) :-))", tak opět nechám tuto prasečinu na posouzení čtenáře,

    b) řekl jste, že tím logaritmováním (*) jste odpovídal na mou větu : "Zná nekdo nejakou matematiku, kde scítance lze nahradit souciny ?" Zopakujte si 2x tu větu "co" říká. Takže každý myslící čtenář tu vidí, že já nahrazuji rovnici se sčítanci jinou rovnicí se součiny činitelů ( které representují fyzikální elementy ) a Vy ??? no vy opět jako nemyslící poťap jste vzal namísto rovnice jen tu pravou stranu rovnice ( ten uhlík samotný ) a součiny jste zlogaritmoval....(?), proč ? k čemu ? jste neřekl . Chcete tím říci, že jste nalezl "jinou matematickou možnost" jak součty nahradit součiny ??? ( logaritmováním součinů ???? ). Jste blbeček... já na to nemám jiný vhodnější výraz. A na dokreslenou toho poťapanství jste napsal v tom logaritmickém výrazu čísla 48,18,48,16 a....a to jste vzal kde ?, dyť neumíte ani opisovat, natož počítat.


    ještě citace :"mimochodem, exponenty ve vasem vzorecku uhliku jsou zase jen soucty."
    ještě reakce : mimochodem došlo Vám někdy, že v tom uhlíku potažmo ve všech interakcích které fyzika předvádí jsou elementární částice hmoty a já že tyto elementy "stavím" z dimenzí veličin ?? Takže že v těch vzorcích a rovnicích representuje "x" a "t" dimenze veličiny Délka a veličiny Čas ? Všiml ???? Nikoliv. Prtotože kdyby jste si toho všiml, tak by jste pochopil že exponenty představují-reprezentují ony dimenze, kompaktifikované dimenze. Ten uhlík má až 48 délkových dimenzí a až 36 dimenzí časových - je to vlnobalíček svinutých dimenzí...je to vyjádření "přeplátování" dimenzí v e l i č i n. Je to vpodstatě naprosto nové jiné pojetí vícedimenzionálního mikrosvěta a "zápisového provedení". Je to prostě něco nového, jen v náznaku, jen v představách, jen v návrhu "jak" to vyjádřit, a jen atak na chytré mozky aby sami přemýšleli nad tím, zda může mít hmotový element v sobě zabudováno tolik dimenzí, respektive zda mohou se spojovat vlnobalíčky s malým počtem dimenzí ( proton, neutron, elektron, neutrino, foton, mion a ještě pár co stačí ke stavbě hmoty ) do uskupení multivlnobalíčku ( uhlík ) , a zda těchto pár zákaldních elementů, kde exponent nepřesahuje trojku, ale při "spojení" vlnobalíčků už může obsahovat desítky dimenzí ( možná až stovky v chemických sloučeninách ) ...., tak prostě toto jste nikdy nečetl a tedy nepochopil.. ale napadne Vás logaritmování jen aby jste mi ukázal, že existuje ještě jiná matematika jak sčítance nahradit činiteli.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    SVANC: Co si o Vás mám myslet ?...když napíšete toto :"Lubob má můj obdiv za zjevnou fundovanost a všechno to úsilí, které už Vaší teorii věnoval. Takového člověka byste si měl hýčkat a ne s ním komunikovat tak urážlivým způsobem, jak tu v některých příspěvcích předvádíte."
    Ten LUBOB o HDV nenapsal ani zbla, naprosto nic...napsal jen tucty, hory zbytečných ptákovin, které se HDV netýkají, které nemají cenu zlámané grešle.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Pravá strana má rozměrové vyjádření : ( metr*sec^2 / sec.^2 ) + ( metr*sec/sec ) / mestr
    dekuji. konecne je to venku & myslim, ze dalsiho komentare to nepotrebuje, ctenari si udelaji obrazek sami. hlavne to scitani rozmeru nejednoho pobavi, clovek by netusil 1 metr+1 metr = 2 (metr+metr) :-))

    Jak já mám vědět jaká byla předloka k výtvoru té prasečiny zde ?? : ln(alfa)+48*ln(xi)+ln(beta)+18*ln(tj)-ln(gama)-48*ln(xa)-ln(delta)-16*ln(tb)
    predloha je ta, kterou jste sam ve svem dotazu predlozil, tedy 'vas vzorecek uhliku'. ten jsem zlogaritmoval & tim prevedl soucin na soucet. presne jak jste chtel.
    pokud trvate na tom, ze je to prasecina, pak z toho zakonite matematicky plyne, ze 'vas vzorecek uhliku' je eprasecina.

    Kromtoho. Jak se zrodila a proč se zrodila ve našem mozku potřeba logaritmovat "mou novou zápisovou techniku ve dvouznakové řeči" v činitelích
    i to je jednoduche. odpovedel jsem tim na vas dotaz. viz

    Je unikátní a doslova neuveritelné, že lze vuuuvec najít takovou zápisovou techniku která by nahradila celou dnešní "Feynmanovskou interakcní zápisovou techniku" do dvouznakové pri násobení, pri mlultiplikaci. To je doslova zázrak. Zná nekdo nejakou matematiku, kde scítance lze nahradit souciny ?

    mimochodem, exponenty ve vasem vzorecku uhliku jsou zase jen soucty.
    jeste nejaky dotaz?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: odpověděl jsem Vám, že levá strana této rozměrové rovnice 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h ? je bezrozměrná, už několikrát. Pravá strana má rozměrové vyjádření :
    ( metr*sec^2 / sec.^2 ) + ( metr*sec/sec ) / mestr

    Odpověděl jsem Vám na svůj "vzoreček" ( obrázek ), že tato rozměrová rovnice je jinou ( novou ) zápisovou technikou, a že nelze krátit ve zlomku má-li veličina, potažmo dimenze, různý index. Levá strana je rozměrová, pravá je bezrozměrná, jednička. Rovnice jako celek je tedy rovnicí rozměrovou.

    A nyní očekávám vaši odpověd na ten váš slavný převod rozměrové rovnice h = -1/2gt^2+vt na bezrozměrovou takto 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h. To jste tvrdil a tvrdíte doteď ( že je-li na jedné straně rovnice jednička bezrozměrná, že i druhá strana rovnice je bezrozměrná. Oponoval jsem, že i tato rovnice 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h jako celek, je rovnicí rozměrovou.

    Nyní očekávám vysvětlení kde jste vzal LUBOB. Vzdělaný a poctivý vědec vždy než řekne "b" ocituje předlohu "a". Já to dělám. ( v příspěvku napíši "citace" pak "reakce" ). Vy nikdy. Vy vždy dodáte výsledek čehosi, ale předlohu "o níž se jedná" necitujete. Jak já mám vědět jaká byla předloka k výtvoru té prasečiny zde ?? : ln(alfa)+48*ln(xi)+ln(beta)+18*ln(tj)-ln(gama)-48*ln(xa)-ln(delta)-16*ln(tb)

    Kromtoho. Jak se zrodila a proč se zrodila ve našem mozku potřeba logaritmovat "mou novou zápisovou techniku ve dvouznakové řeči" v činitelích ( pro každý element ) http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/c/c_010.jpg, abych jí nahradil soudobou zápisovou techniku ve sčítancích ?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: tady je ten logaritmus, at se pohneme z mista :


    ln(alfa)+48*ln(xi)+ln(beta)+18*ln(tj)-ln(gama)-48*ln(xa)-ln(delta)-16*ln(tb)


    stredoskolska matematika

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: pred tydnem jste dostal jednoduchou otazku ohledne rozmeru strany rovnice.
    tady [ LUKEH @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ]

    od toho se rozvinula neuveritelna debata o rozmerove rovnici, ale odpoved na otazku porad nikde. po tydnu jste neodpovedel, & ted chcete aby vam bylo odpovezeno na neco, na co jste se zeptal dnes.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam