LUBOB: odpověděl jsem Vám, že levá strana této rozměrové rovnice 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h ? je bezrozměrná, už několikrát. Pravá strana má rozměrové vyjádření :
( metr*sec^2 / sec.^2 ) + ( metr*sec/sec ) / mestr
Odpověděl jsem Vám na svůj "vzoreček" ( obrázek ), že tato rozměrová rovnice je jinou ( novou ) zápisovou technikou, a že nelze krátit ve zlomku má-li veličina, potažmo dimenze, různý index. Levá strana je rozměrová, pravá je bezrozměrná, jednička. Rovnice jako celek je tedy rovnicí rozměrovou.
A nyní očekávám vaši odpověd na ten váš slavný převod rozměrové rovnice h = -1/2gt^2+vt na bezrozměrovou takto 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h. To jste tvrdil a tvrdíte doteď ( že je-li na jedné straně rovnice jednička bezrozměrná, že i druhá strana rovnice je bezrozměrná. Oponoval jsem, že i tato rovnice 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h jako celek, je rovnicí rozměrovou.
Nyní očekávám vysvětlení kde jste vzal
LUBOB. Vzdělaný a poctivý vědec vždy než řekne "b" ocituje předlohu "a". Já to dělám. ( v příspěvku napíši "citace" pak "reakce" ). Vy nikdy. Vy vždy dodáte výsledek čehosi, ale předlohu "o níž se jedná" necitujete. Jak já mám vědět jaká byla předloka k výtvoru té prasečiny zde ?? : ln(alfa)+48*ln(xi)+ln(beta)+18*ln(tj)-ln(gama)-48*ln(xa)-ln(delta)-16*ln(tb)
Kromtoho. Jak se zrodila a proč se zrodila ve našem mozku potřeba logaritmovat "mou novou zápisovou techniku ve dvouznakové řeči" v činitelích ( pro každý element )
http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/c/c_010.jpg, abych jí nahradil soudobou zápisovou techniku ve sčítancích ?