JOSEFDRUHY:
a) omlouvam se, ale mel jsem za to, ze mi konecne odpovidate na dotaz ohledne rozmeru prave strany rovnice (na ktery jsem se ptal). pokud jste tim 'rozmerovym vyjadrenim' myslel neco jineho, tak
1 - to opet neodpovida me otazce
2 - nevim, co to 'rozmerove vyjadreni' znamena.navic ten soucet je tam velice matouci (vzpomente si, jak jste mi vynadal do blcu, kdyz jsem vam napsal, ze 7kg vlastne znamena 7*kg. pokud to tedy stale plati, pak je vase 'rozmerove vyjadreni' matematicky spatne, protoze metry & sekundy se pak musi z vyrazu vytknout, nemuzete je v 'rozmerovem vyjadreni' zase scitat. ukazano na prikladu: 2*a+3*b se nerovna (2+3)*(a+b))
b)no vy opět jako nemyslící poťap jste vzal namísto rovnice jen tu pravou stranu rovnice ( ten uhlík samotný )
udelal jsem presne to, oc jste me zadal (můžete mi zlogaritmovat "mou zápisovou techniku" pro zápis šesti protonů, šesti neutronů a šesti elektronů, která reprezentuje ( v mé zápisové technice ) uhlík ??
zlogaritmoval jsem vasi zapisovou techniku. ta 16 je preklep, melo to byt 36. preklep se stane, ale klidne mi za to sproste vynadejte, ja to unesu :-)
mohl jsem zlogaritmovat i tu levou stranu, ale vyslo by to stejne.
ale napadne Vás logaritmování jen aby jste mi ukázal, že existuje ještě jiná matematika jak sčítance nahradit činiteli.
ale vzdyt jste se po tom explicitne ptal? proc se tak rozcilujete, kdyz vam nekdo da odpoved presne na to, po cem se ptate?