• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LUKEH: nepozna to a hlavne si nemuze priznat, ze 40let svyho zivota venoval necemu, co proste nikdy fungovat nemuze a nebude... ;0)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: co pořád máte, já už i přes odpor odpověděl, zde : JOSEFDRUHY: i jinde...ai to že nesouhlasím s tím, že je-li v rovnici rozměrové na levéstraně jednička - bezrozměrová, že by měl být i na pravé straně tvar bezrozměrový.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Zdánlivě jsou si HDV a strunová teorie podobné. Ale asi tak jako žížala s ještěrkou.
    Strunová teorie si vzala jako "objekt" svých manipulací a úvah "strunu z ničeho"...prostě struna a basta. Když se jich zepráte "z čeho je ta struna" nchtějí odpovědět, protože neumějí odpovědět. prostě vezmou abstraktní strunu ( která nerepresentuje ani dimenzi ani veličinu, nic ) a tvrdí že toto "monstrum-fata-morgana" když se mchvěje tak to chvění už je hmotové. Chvění struny už presentuje elementární částice. Každá částice má jiný druh chvění. Bohužel strunaři ani neumí ono "chvění" demostrovat, pouze matematicky. Já v HDV nemám chvění, mám vlnobalíčkování a to dimenzí veličin, což jsou faktické artefakty. Dokonce artefakty ty nejfaktičtější a nejreálnější. Pokud by na světě, ve vesmíru bylo všechno ilize, pak dimenze veličin nikoliv, ty jsou pravé a reálné i bez lidského vědimí a bytí...
    Strunová teorie si bere do úvah 9 délkových dimenzí, ty kompaktifikuje atd. a jednu časovou dimenzi... já v HDV jinak : do hmotových vlnobalíčků předpokládám a předvídám, že se "kompaktifikuje nespočet dimenzí i časových i délkových" přičemž pro-zatím neumím vysvětlit jak a proč geometrická funkce 3+3 dimenzí se začne "přeměňovat" jen na nefyzikální stav v podobě "pouhé" matematiky. Nevím proč je prostor x,y,z tak krásně fyzikální a vyšší dimenze nikoliv, že je nevidíme a stávajíce už jen "matematickými" subjekty reality a to uvězněné ve vlnobalíčcích.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    citace :" dovolte, abych vyjadril urcitou pochybnost. predne, k cemu by byla 'dvojkniha', ktera se neda cist? proc prevadet jeden zapis (jednoduchy) na slozity?"
    reakce : Pane, nemáte kreativní myšlení, Vy nikdy nic nevymyslíte se svou "suchou" představivostí. Pane, jak jsem řekl, dá se číst "leváů stránka v té knize. Jsou stovky a tisíce rovnic i fyzikálních i chemických i biologickcý h které nejsou dořešeny protože "do nich nikdo nevidí"...ale dvouznakový zápis by chybu anebo pokrokové nové řešeni "viděl". Chápete ? vím...nechápete...!

    citace :"& potom - to dulezitejsi : opravdu bych hrozne rad videl, jak byste zapsal svou dvouznakovou technikou tu chemickou rovnici. "
    reakce : Vám nestačí když jsem se pustil do převodu-do transformace zápisu z jedné řeči do druhé, např. zde ? : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_002.doc

    Vám to nestačí, že jsem ukázal "otevřené dveře", že i tudy, jimi by to mohlo jít, když se HDV dopracuje ??? Pokud po mě chcete, abych už napsal ve dvouznakové řeči molekulu DNA, tak to chcete moc....

    citace : "..& protoze vase technika neni nic jineho nez scitani poctu techto castic, museji vam vyjit obe strany rovnice stejne."
    reakce : a..a to si opravdu bezestudu myslíte že moje "technika" ( nedokončená ) je "pouze" sčítání částic ???. Viděl jste např. toto ? :
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_004.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_005.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_006.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_007.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_008.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_013.doc

    opravdu se Vám zdá že "máte pravdu" ve své kritice, že moje technika není nic jiného !!!! než sčítání částic naproavo rovnice a totéž musí vyjít nalevo rovnice ???? Pane, probuďte se..!!

    citace :"ostatne, to je take velka slabina vaseho pristupu."
    reakce : opstatně velká slabina Vašeho přístupu je že kecáte a blábolíte a to děsně ještě před pořádným nastudováním předloh a nejen nastudováním, ale i zamyšlením se nad podstatou ...; podstatou nejen zápisové techzniky, ale podstatou snahy o to zda lze či nelze soudobou zápisovou techniku fyziky, chemie a biologie ( ve sčítancích ) vůůůůůůůůůůůůůůůůbec nahladit jinou zápisovou technikou, a...a zamyslet se na tom že se našel jeden člověk na zeměkolik terýho to nejen napadlo ale který se o to pokusil ikdyž je jen ( Jen !!! ) laik. To je vaše slabina : že budetete do nekonečna vymýšlet " stovky a tisíce věcí "proti" než by jste vymyslel jednu věc "pro" HDV. Je to zásadní přístup člověka nepřátelského. Nejen vůči mě ale i vůči vědě.

    citace :"atomy ci molekuly berete pouze jako soucet elementarnejsich castic."
    reakce : bože, bože, kde jste na to přišel. Právěže celá fyzika i chemie a snad i biologie staví své zápisové záznamy na "součtech" prvků vstupujícíh i vystupujících z inerakce. Já nikoliv, já multiplikuji namásto sčítání....protože já mám "dvouznakovou řeč" jinak definovanou...( to jen Vy "navíc" do toho prsknete nesmysl jako je logaritmování těch součinů ...; matematicky dobře - to logaritmování - ale logicky a věcně totzálně nanic...zlogaritmujte si Mateřidoušku, tam také je napsáno Maruška a mezi písmenkami je podle Vás asi násobení...že ? )

    citace :"...u elektronovych obalu uz to krute selhava. ty se mohou prekryvat, elektron muze byt tu i tam,"
    reakce : a...a proč to vlastně říkáte ??? Jaký to má motiv ? Vy si snad myslíte že HDV je už 100% hotová ? Vy si už myslíte že když jsem napsal (stěží ) pokus o dvouznakovou řeč, že každá tato nedokonalá interakce "už" vyjadřuje i "překrývání orbitů elektronů v atomu a že...a že...a že ? - pone optavdu jste se zbláznil ve snaze kritizovat a kritizovat a kritizovat. Co tím chcete ? Zadusit HDV ? Pokud máte tento úmysl, musíte na to jít jinak a vzít si k tomu jinou hlanu než tu co máte. !

    citace :"ostatne, to je take velka slabina vaseho pristupu."
    reakce : mám jí říct od plic ?????? Jste chytrý jako rádio, a tak chytrý ráádio tu za 30 let ještě nebylo...., ukažte konečně něco lepšího, já vím o mnoha chybách v HDV....; že by jste nějakou objevil i Vy-rádio ?

    Až budou Vaše odpovědi konstruktivnější, nebudou ani mé ironie. Chápete ?

    citace :"vase HDV predpoklada, ze s jejich mnozstvim pribyva dimenzi. takze dva od sebe oddelene elektrony maji kazdy svuj 'vlnobalicek' (x^2*t^2)/(x^2*t) s prislusnym poctem dimenzi,"
    reakce : námitka jakž-takž zajímavá, ale kde jste vyčetl, že já "předpokládám" že s počtem elektronů přibývá v atomu více dimenzí..?..to nevím. Jednak jsem nejméně 100x řekl na různých svých web-odkazech, ve svých úvahách , názor, že po Veslkém Třesku, kdy tu panuje "pěna časoprostorová", že z ní "vyskakují" vlnobalíčky, které už nikdy v čase ( do zániku vesmíru ) nemění svůj tvar vlnobalíčku, že to jsou klony, že elektron bude navěky mít už jen jeden stále stejný vlnobalíček ( pokud by tomu tak nebylo, pak by vesmír neměl-nevykazoval smysl )..takže kde Vy jste na to přišel že já předpokládám to co říkáte ??

    Poznámka : dimenzí ve vesmíru pokud přibývá, tak pouze už jen "ve hmotě, ve hmotových strukturách" a to se dokonce nemusí tak interpretovat, že "přibývá" když vlnobalíček dál vlnobalíčkuje, že tím, že "přeplátovává" dimenze stále a stále, víc, že když "roste" ta mocnina, že to znamená, že ve vesmíru dimenzí přibývá. Já nevím...já si myslím, že když se spojí uhlík s kyslíme a vznikne jiný-nový vlnobalíček, že sice dohromady "spojí" svůj počet dimenzí a vytvoří nový složitější vlnobalíček, že tím "nepřibylo" ve vesmíru dimenzí..., no toto já zatím nevím, nejsem vševěd.


    citace :"uz asi nema cenu mluvit o takovych detailech, jako je spin elektronu, ktery by treba vysvetlil magneticke chovani. to se v tom zapisu uplne ztraci."
    reakce : ale má to smysl. Žijeme v jednom kvadrantu z osmi...náš vesmír je jeden z osmi "bratrů-kvadrantů"... spin v našem vesmíru je zrcadlově jiný než v "sousedním vesmíru" atd....; a samozřejmě spin má vliv na charakter částice, na vlastnot částice atd. Anebo náboj : Je-li elektron (x^2*t^2)/(x^2*t), pak pozitron je (x^2*t)/(x^2*t^2), to přeci má velký význam na vlastnosti částic...

    atd.




    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    LUBOB: Jo, už to vidím. Seš expert:)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    MAIMONIDES: no dobre, fiata jsi poznal, ale u superbu ti uniklo, ze je vytuneny :-)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: To záleží na tom zda se potvrdí že vesmír je dvouveličinový a hmota také postavena z dimenzí veličin "X" a "T"...


    v podstate o to se snazi strunova teorie. jen si vystaci s jednou casovou dimenzi & nekolika malo dimenzemi prostorovymi.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LUBOB: beru zpet, i ten druhy pripad je jednoduchy, jen trochu pracnejsi (3 rovnice, 3 nezname, ale staci papir+tuzka)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    LUBOB: Fiat Punto, Škoda Superb?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: dovolte, abych vyjadril urcitou pochybnost. predne, k cemu by byla 'dvojkniha', ktera se neda cist? proc prevadet jeden zapis (jednoduchy) na slozity?

    & potom - to dulezitejsi : opravdu bych hrozne rad videl, jak byste zapsal svou dvouznakovou technikou tu chemickou rovnici. na obou stranach mate stejny pocet protonu, elektronu i neutronu, & protoze vase technika neni nic jineho nez scitani poctu techto castic, museji vam vyjit obe strany rovnice stejne.
    & nebo - v tom horsim pripade - napsat tu rovnici jako pseudorovnici, ve ktere budou figurovat 'rovnosti' typu xa+xb=xa+b

    ostatne, to je take velka slabina vaseho pristupu. atomy ci molekuly berete pouze jako soucet elementarnejsich castic. jeste bych to jakz takz uznal u atomovych jader, ta jsou i v molekulach oddelena, ale u elektronovych obalu uz to krute selhava. ty se mohou prekryvat, elektron muze byt tu i tam, ale vase HDV predpoklada, ze s jejich mnozstvim pribyva dimenzi. takze dva od sebe oddelene elektrony maji kazdy svuj 'vlnobalicek' (x^2*t^2)/(x^2*t) s prislusnym poctem dimenzi, ale par elektronu ma pocet dimenzi dvojnasobny. zcela bez ohledu na to, ze ty dva elektrony mohou byt v danem okamziku daleko od sebe (oddelene) nebo velmi blizko (prekryv elektronovych obalu).

    uz asi nema cenu mluvit o takovych detailech, jako je spin elektronu, ktery by treba vysvetlil magneticke chovani. to se v tom zapisu uplne ztraci.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    Kdo pozná tohle ? :
    0011000101100010101111000110100100111110111111101010101010000100010000000001000
    víte kdo to pozná ? Počítač to pozná !!, a rozezná a rozluští a zpracuje a propracuje k tomu reakci.
    Ty složité rovnice - vzorečky, s obrovskými mocninami, ( jak jste je tu ukázal ) už nejsou pro člověka, ale pro stroj-počítač.
    Důležitější je, že bude např. existovat "dvojkniha" : na levém listě to bude zapsáno v dosavadní podobě, např. CaO + H2O -> Ca(OH)2 .... a na pravé stránce to bude v mých dvouznakových vzorcích-rovnicích s obrovskými mocninami dimenzí "x" a "t".
    Pane...HDV je v plenkách...já nevím kam se to vyvine a posune. To záleží na tom zda se potvrdí že vesmír je dvouveličinový a hmota také postavena z dimenzí veličin "X" a "T"...pak už se rozvine technika zápisů jako lavina.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    kdo pozna, co je tohle?

    (x242*t90)/(x56*t186)

    je to docela jednoduche.
    ale tohle uz bude podle me jen velmi tezko resitelne

    (x259*t96)/(x58*t201)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Na vašich 10 chyb nebo blbostí a omylu dělám já jednu ( a to jsem důchodce s Altzhaimrem )..... 10:1

    z vaseho pohledu to tak muze vypadat, Alzheimer vam znemoznuje si tech vasich zbyvajicich 99999 blbosti pamatovat :-)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: hájil proti názoru několika zdejších, kteří tvrdili opak, kteří tvrdili, že když je levá bezrozměrná, že je a musí být bezrozměrná i pravá strana rovnice.

    to pak ale stavite na hlavu celou dosavadni fyziku. vy jste zavedl pojem (blize nedefinovany) rozmerove/bezrozmerove rovnice & tvrdosijne jste odmital odpovedet (vlastne jste na to jeste neodpovedel), jaky je rozmer strany rovnice. nikdo se neptal na to, jestli je cela rovnice rozmerova nebo bezrozmerova, protoze doposud nikoho nenapadlo se takovym terminem vubec zaobirat.

    ten dotaz byl naprosto legitimni, protoze dosavadni fyzika predpoklada, ze prave plati, ze je-li jedna strana bezrozmerna, je bezrozmerna i druha strana. ve vasi rovnici figuruji ve zlomku mocniny x & t. pokud se to vsechno nepokrati (coz treba v pripade 'vzorecku' uhliku nepokrati), pak ta rovnice bud neplati nebo nema zadny matematicko-fyzikalni zaklad. je to jen symbol, nikoliv rovnice.

    chcete-li odbornou kritiku HDV, pak odbornost musi byt zalozena na dosavadne platnych fyzikalnich zakladech. budete-li trvat, ze jedna strana rovnice muze byt bezrozmerna, zatimco druha strana nejaky rozmer mit muze, odborna kritika bude, ze je to nesmysl. v tom okamziku se s celou odbornou sekci naprosto mijite & HDV se musi ubirat cestou naprosto noveho pojeti fyziky & matematiky. troufnu si odhadnout, ze nikdo na celem svete krome vas o takove nove fyzice & matematice nema ani poneti, tudiz je pak cela odborna kritika vyloucena.
    vase HDV stoji zcela mimo odbornost & klidne si muzete myslet, ze i nad ni. vam to nijak nepomuze, dosavadni fyzice neuskodi :-)

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Na vašich 10 chyb nebo blbostí a omylu dělám já jednu ( a to jsem důchodce s Altzhaimrem )..... 10:1
    To máte radost že nejsem bůh, že ??
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEJML: to byla zřejmě narážka ( ironická ) na něco nesmyslného co předcházelo mé otázce. Tedy ikdyž jsem "o to požádal" nemyslel jsem to vážně, respektive že takový zlogaritmovaný cancour bude k něčemu smysluplný.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: Proč ta otázka zakuklená ? já to věděl ještě dřív než jste se vůůbec ptali. Neodpovídal jsem jen proto že jsem čekal nějakou nastraženou boudu. Ale od samého začátku jsem háji názor, že přestože je na lůevé straně jednička ( bezrozměrná ) že celková rovnice je rozměrová a hájil proti názoru několika zdejších, kteří tvrdili opak, kteří tvrdili, že když je levá bezrozměrná, že je a musí být bezrozměrná i pravá strana rovnice.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: no jo, to je pak tezke, kdyz si nepamatujte, co jste napsal den pred tim. & jeste si stezujete na tezkopadnou debatu, nadavkami taky nesetrite.
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOSEFDRUHY: citace (vizte JOSEFDRUHY):
    LUBOBe, můžete mi zlogaritmovat "mou zápisovou techniku" pro zápis šesti protonů, šesti neutronů a šesti elektronů, která reprezentuje ( v mé zápisové technice ) uhlík ?? http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/c/c_010.jpg
    Předvěďte mi to !!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"protoze jste to po me chtel".

    reakce: nejsem si vědom, že bych po Vás chtěl zlogaritmovat mé dvouznakové vzorce či rovnice... (?) ...?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam