• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    MAIMONIDES: no dobre, fiata jsi poznal, ale u superbu ti uniklo, ze je vytuneny :-)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    LUBOB: Fiat Punto, Škoda Superb?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: dovolte, abych vyjadril urcitou pochybnost. predne, k cemu by byla 'dvojkniha', ktera se neda cist? proc prevadet jeden zapis (jednoduchy) na slozity?

    & potom - to dulezitejsi : opravdu bych hrozne rad videl, jak byste zapsal svou dvouznakovou technikou tu chemickou rovnici. na obou stranach mate stejny pocet protonu, elektronu i neutronu, & protoze vase technika neni nic jineho nez scitani poctu techto castic, museji vam vyjit obe strany rovnice stejne.
    & nebo - v tom horsim pripade - napsat tu rovnici jako pseudorovnici, ve ktere budou figurovat 'rovnosti' typu xa+xb=xa+b

    ostatne, to je take velka slabina vaseho pristupu. atomy ci molekuly berete pouze jako soucet elementarnejsich castic. jeste bych to jakz takz uznal u atomovych jader, ta jsou i v molekulach oddelena, ale u elektronovych obalu uz to krute selhava. ty se mohou prekryvat, elektron muze byt tu i tam, ale vase HDV predpoklada, ze s jejich mnozstvim pribyva dimenzi. takze dva od sebe oddelene elektrony maji kazdy svuj 'vlnobalicek' (x^2*t^2)/(x^2*t) s prislusnym poctem dimenzi, ale par elektronu ma pocet dimenzi dvojnasobny. zcela bez ohledu na to, ze ty dva elektrony mohou byt v danem okamziku daleko od sebe (oddelene) nebo velmi blizko (prekryv elektronovych obalu).

    uz asi nema cenu mluvit o takovych detailech, jako je spin elektronu, ktery by treba vysvetlil magneticke chovani. to se v tom zapisu uplne ztraci.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    Kdo pozná tohle ? :
    0011000101100010101111000110100100111110111111101010101010000100010000000001000
    víte kdo to pozná ? Počítač to pozná !!, a rozezná a rozluští a zpracuje a propracuje k tomu reakci.
    Ty složité rovnice - vzorečky, s obrovskými mocninami, ( jak jste je tu ukázal ) už nejsou pro člověka, ale pro stroj-počítač.
    Důležitější je, že bude např. existovat "dvojkniha" : na levém listě to bude zapsáno v dosavadní podobě, např. CaO + H2O -> Ca(OH)2 .... a na pravé stránce to bude v mých dvouznakových vzorcích-rovnicích s obrovskými mocninami dimenzí "x" a "t".
    Pane...HDV je v plenkách...já nevím kam se to vyvine a posune. To záleží na tom zda se potvrdí že vesmír je dvouveličinový a hmota také postavena z dimenzí veličin "X" a "T"...pak už se rozvine technika zápisů jako lavina.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    kdo pozna, co je tohle?

    (x242*t90)/(x56*t186)

    je to docela jednoduche.
    ale tohle uz bude podle me jen velmi tezko resitelne

    (x259*t96)/(x58*t201)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Na vašich 10 chyb nebo blbostí a omylu dělám já jednu ( a to jsem důchodce s Altzhaimrem )..... 10:1

    z vaseho pohledu to tak muze vypadat, Alzheimer vam znemoznuje si tech vasich zbyvajicich 99999 blbosti pamatovat :-)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: hájil proti názoru několika zdejších, kteří tvrdili opak, kteří tvrdili, že když je levá bezrozměrná, že je a musí být bezrozměrná i pravá strana rovnice.

    to pak ale stavite na hlavu celou dosavadni fyziku. vy jste zavedl pojem (blize nedefinovany) rozmerove/bezrozmerove rovnice & tvrdosijne jste odmital odpovedet (vlastne jste na to jeste neodpovedel), jaky je rozmer strany rovnice. nikdo se neptal na to, jestli je cela rovnice rozmerova nebo bezrozmerova, protoze doposud nikoho nenapadlo se takovym terminem vubec zaobirat.

    ten dotaz byl naprosto legitimni, protoze dosavadni fyzika predpoklada, ze prave plati, ze je-li jedna strana bezrozmerna, je bezrozmerna i druha strana. ve vasi rovnici figuruji ve zlomku mocniny x & t. pokud se to vsechno nepokrati (coz treba v pripade 'vzorecku' uhliku nepokrati), pak ta rovnice bud neplati nebo nema zadny matematicko-fyzikalni zaklad. je to jen symbol, nikoliv rovnice.

    chcete-li odbornou kritiku HDV, pak odbornost musi byt zalozena na dosavadne platnych fyzikalnich zakladech. budete-li trvat, ze jedna strana rovnice muze byt bezrozmerna, zatimco druha strana nejaky rozmer mit muze, odborna kritika bude, ze je to nesmysl. v tom okamziku se s celou odbornou sekci naprosto mijite & HDV se musi ubirat cestou naprosto noveho pojeti fyziky & matematiky. troufnu si odhadnout, ze nikdo na celem svete krome vas o takove nove fyzice & matematice nema ani poneti, tudiz je pak cela odborna kritika vyloucena.
    vase HDV stoji zcela mimo odbornost & klidne si muzete myslet, ze i nad ni. vam to nijak nepomuze, dosavadni fyzice neuskodi :-)

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Na vašich 10 chyb nebo blbostí a omylu dělám já jednu ( a to jsem důchodce s Altzhaimrem )..... 10:1
    To máte radost že nejsem bůh, že ??
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEJML: to byla zřejmě narážka ( ironická ) na něco nesmyslného co předcházelo mé otázce. Tedy ikdyž jsem "o to požádal" nemyslel jsem to vážně, respektive že takový zlogaritmovaný cancour bude k něčemu smysluplný.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: Proč ta otázka zakuklená ? já to věděl ještě dřív než jste se vůůbec ptali. Neodpovídal jsem jen proto že jsem čekal nějakou nastraženou boudu. Ale od samého začátku jsem háji názor, že přestože je na lůevé straně jednička ( bezrozměrná ) že celková rovnice je rozměrová a hájil proti názoru několika zdejších, kteří tvrdili opak, kteří tvrdili, že když je levá bezrozměrná, že je a musí být bezrozměrná i pravá strana rovnice.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: no jo, to je pak tezke, kdyz si nepamatujte, co jste napsal den pred tim. & jeste si stezujete na tezkopadnou debatu, nadavkami taky nesetrite.
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOSEFDRUHY: citace (vizte JOSEFDRUHY):
    LUBOBe, můžete mi zlogaritmovat "mou zápisovou techniku" pro zápis šesti protonů, šesti neutronů a šesti elektronů, která reprezentuje ( v mé zápisové technice ) uhlík ?? http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/c/c_010.jpg
    Předvěďte mi to !!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"protoze jste to po me chtel".

    reakce: nejsem si vědom, že bych po Vás chtěl zlogaritmovat mé dvouznakové vzorce či rovnice... (?) ...?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ctete se vubec?
    zlogaritmoval jsem vas vyraz (nikoliv materidousku), protoze jste to po me chtel & abych vam ukazal, jak se ze soucinu udela soucet. coz jste take chtel.
    vas zazracny prepis souctu do multiplikaci je stejne zazracny jako procedura odlogaritmovani.

    & s tim to muzeme uzavrit.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Umíte zlogaritmovat Mateřidoušku ?

    anebo umíte zlogaritmovat už presentované interakční rovnice např. : n = p + e- + ný- .... ??

    To, že jsem použil pro "dvouznakovou zápisovou řeč" zápisy podobné matematice, ještě nezmanemá, že zlogaritmování "takové řeči" je pro vesmír a pro vědu žádoucí...vhodné a "něco" vypovídající. Pokud nějaký výraz ( shodný s matematikou ) "lze" zlogaritmovat, ještě to neznamená, že to budeme tělat. Až chemické vzorce přepíšete do protonů, elektronů a neutronu či do kvarků tak je také budete logaritmovat ? prostě "nelogaritmujete "co" nejde, že a co náááhodou je zapsáno pomocí "matematických znaků" tak to honem budete logaritmovat i kdyby to byly formace uhlovodíků ?

    Prostě chci říci, že formálně to zřejmě zlogaritmovat jde, protože ty vlnobalíčky jsou zapsány pomocí dimenzí veličin, pomocí multiplikace dimenzí veličin a náááhodou to jde...; a proto to budete dělat ?? To je výkon mimo mísu.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: k tomu nepotrebuju letat do vesmiru. ten je stejny tam jako tady.
    znovu opakuji, ze moje logaritmovani je stejne matematicka operace jako vase umocnovani ci nasobeni.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: no, logaritmujte si co chcte...např. : ve vesmíru je prostor, což je matematickým zápisem x^3 a tak si vemte raketu, zaleťte si do vesmíru a zlogaritmute si tam ten prostor a kochejte se pohledem na hvězdičky ( z toho zlogaritmovaného prostoru ).
    Přeji hezký výlet.
    Pak zavítejte do "strunové teorie" za jejich příznivci, např. Luboš Motl a ti nají časoprostor s 9ti délkovými dimenzemi a jednou časovou, já si nevzpomenu "jak" to oni matematicky zapisují, ale také by to asi možná šlo zlogaritmovat a pak to Motlovi poslat...možná ještě nikdy nic takovéh neviděl a užasne...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Poznámečka : všiml jste si, že neříkám "nová zápisová matematika" (?), ale říkám "nová zápisová technika" ?? Pokud by jste si toho všimnul, nemohl by jste "podle matematiky" šíleně logaritmovat uhlík v "nové technice" ( nikoliv v matematice ) ...."x" a "t" jsou dimenze.

    proc bych to nemohl logaritmovat, kdyz vy to muzete nasobit & mocnit?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: přecejen jsem se nemýlil, že jsem to už jednou opravoval, zde : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/c/c_014.jpg
    a bohužel zde http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/c/c_010.jpg jsem si nevšiml že oprava nebyla provedena
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ajajajaj , máte pravdu. Je tam překlep kterého si nevšiáml nikdo ( ani já ) za celých 13 let co to je vyvěšeno na internetu. ( vlastně si něco vybavuji v hlavě, že už na jiných místech své práce jsem tu chybu viděl a opravil..a tady ne ).
    Jdu se podívat zda jinde je tatáž chyba
    Dík.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: že by ? jdu se podívat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam