• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    SVANC
    SVANC --- ---
    JOSEFDRUHY: Ty řeči začaly tímhle vaším postem: JOSEFDRUHY.
    Jak ten souvisí s HDV?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO:
    LUBOB:
    VYHULENY_UFO:

    Nějak nerozumím čím se ty řeči k HDV váží ..., sice je to řeč neškodná, ale i tak si jí mužete povídat pomocí pošty.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: chvili se vam nikdo nevenuje a uz zase propadate hysterii - to je fakt. chovate se jako hlupak a staci vam k tomu jenom fakt, ze vam za cely den nikdo nenapise. vsichni to tady vidime. vy to nevidite?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: pane lžete...nééé že chvíli, ale důkaz se ukáže opět že ta chvíle budou dny a týdny a měsíce. Věnují se jen ti co k HDV tíhli, a chtěli jí debatovat, ty já nekritizoval, já se ironicky pozastavil nad těmi co sem chodili , čato, ale jen si rejpnout,k štípnout a flusnout, nééé že by chtěli něco do HDV. Né..takež pane zase jen kecáte kydy. ...čili ta věta "chvili se vam nikdo nevenuje a zase propadate hysterii? je totálně nepravdivá a navíc je to ona známá rétorika, čili ony plivance, které potřebujete ( pro svůj absťgácký mozek ) "odvádět". Já svou pravdu dokáži, Vy ne.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LUBOB: ok. tak ja nebudu nic ventilovat o modernich pohledech na ekonomiku.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    VYHULENY_UFO: JUNIPETRUS to hrave & s prehledem zvladne sam :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    _BENNY: vsichni jsou v auditku o NZP. ze bysme jim tam poslali demona? :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: chvili se vam nikdo nevenuje a zase propadate hysterii?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    A je to jasný "o co" tu byl zájem. O HDV to nebylo (!), ale o tu rétoriku, o to popichování, jedovatost, rejpání, ironie, jízlivosti , o lži a nenávist : o to tu byl celý měsíc zájem. Velký . Přesně kvůli tomu sem grá****é chodili. Nikoliv o slušnou debatu nad HDV, ta vás až na vyjímky nezajímala.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Je to tady ta anihilace elektronu a pozitronu
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_011.doc

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"...ale jde mi o to, ze nalevo jsou vlnobalicky reprezentujici hmotnost, napravo uz je to bez hmotnosti. coz muze vnest..."
    reakce : no paráda...to je debata "jako křen". Konečně ( toto mělo přijít už na začátku, a...a kdyby se přidalo dalších pár takových zvědavců a všichni měli zájem jen o slušnou debatu....to by byla paráááda.
    Takže :
    Hmotnost ( je podle mě "vlastnost" ). Současně ta hmotnost může být i stavem higgs-stavem tedy jakýmsi "vlnobalíčkem, který neexistuje samostatě , ale vždy "uvnitř" elementu. Po Třesku se hmota vyvíjí podle zákona o střídání symetrií s asymetriemi a každá hmota vykazuje asymetzrický tvar, ...tedy, oprava : baryony jsou asymetrické, bosony jsou symetrické ( higgs je "v nich" zabudován )
    Takže : vlnobalíčky , jak říkáte "že representují hmotnost", to bych tak neřekl. Vlnobalíček je unikátní artefakt který "má vlastnosti" a jednou z nich je hmotnost. Ano, napravo té rovnice-interakční jsou dva fotony resp. jeden foton a jeden antifoton ...co hmotnost nemají. Jenže ... nemají "klidovou" hmotnost, jak říká fyzika. Mě už 30 let na tom "něco" nesedí. Fotony kdyby změnily svou rychlost, už by nebyly těmi fotony, proměnily by se na něco jiného. V klidu neexsitují tedy neexistují ani s jinou rychlostí než cééé. Takže o "klidové" hmotnosti fotonu se nedá mluvit už proto, že on neexistuje v kludu ani v pohybu při vééé menší cééé. Tento postulát fyziky o fotonu má tu zajímavost, že ho lze říci i takto : "vše" ve vesmíru co má menší rychlost než céééé, to hmotní, projevuje se "hmotově" tj. s hmotností.

    ..škoda že to nemůžu doříci jedním tahem, musím odejít. Dořeknu to později.
    Díky.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: dodávám odkaz : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_004.doc
    Sice tam zrovna chybí tato anihilace e- + e+ = 2*gama , ale je tam spousty interakcí anihilačních kde já předvádím "dvouznakové zápisy"
    Tu rovnici e- + e+ = 2*gama za chvíli někde najdu.. Ale pokud jste dobře studoval ony zápisy, dokážete jí napsat sám. Pozor : v té interakci ovšem "2*gama" nejsou jen tak ledajaké fotony. Je to foton a antifoton,...on je si foton sám sobě antifotonem. POZOR !
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jo tomu rozumim, ze dva fotony. ale jde mi o to, ze nalevo jsou vlnobalicky reprezentujici hmotnost, napravo uz je to bez hmotnosti. coz muze vnest svetlo do toho, jak se realizuje hmota pomoci x & t.

    pricemz hmota dvou (vlastne libovolneho poctu) fotonu muzi byt porad nulova.
    No & pak je otazka, proc dva fotony maji dva vlnobalicky, ale dva elektrony v atomu uz ne, ty maji pouze jeden.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : "na druhé straně co?"
    reakce : no přeci dva fotony, čili dva vlnobalíčky pro každý foton zvlášť. Vidím, že to musím najít na web-stránkách.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"dalsi vec pak je, ze u nekterych castic zname klidovou hmotnost. hmotnost je velicina aditivni. pokud se hmota realizuje nejakou kompaktifikaci dimenzi delky & casu, pak celkova hmotnost agregatu castic (treba atomoveho jadra) musi byt souctem hmotnosti jednotlivych vlnobalicku. je toto pri multiplikaci dimenzi splneno?"
    reakce : Perfekt....konečně tu začíná být debara o HDV, o vědě, a debata vyžadující mozek a přemýšlení.
    Takže :
    Jsem toho názoru, že "hmotnost" hmoty je její vlastností !!! Hmotnost je vlastnost. Samozřejmě vlastnost, která "se projevuje". Páni fyzikové říkají že Higgsův bozon "dodává" elementům "hmotnost". Cítíte to , že je věta pořádně složitá ? že není jednoznačná, že jí "lze" vysvětlit všelijak ??! Já jsem hledal ve dvouznakové řeči "higgs-boson" a něco jsem navrhl, ale ještě to sám nepovažuji za stoprocentně pravdivé. Mě se zdá, že ten bozon bude jakási "plošná vlna" respektive "plošná dvouvlna" uvnitř vlnobalíčku elementární částice. K takovým úvahám jsem tenkrát potřeboval chytrýho fyzika ale...ale nebyl nikdo...

    Takže, zřejmě nebude problém v budoucnu "vyabstrahovat" ze složitého konglomerátu "dvouvlny" = higgs-bozoby pro "sčítání hmotnosti. Respektive to vyabstrahování se děje jen na papíře, reálně nelze "z vlnobalíčku" elementu higgs-boson "vyndat".

    Další úvaha či debata později.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    tak z hlavy to bude asi : e- + e+ = 2*gama

    ano, to je ono.
    cili na jedne strane dva vlnobalicky, na druhe strane co ?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: problem vidim v tom, ze ve vetsi molekule jsou atomy od sebe uz dost vzdalene, nijak spolu neinteraguji.
    zatimco dva atomy separovane ve volnem prostoru maji kazdy svuj vlnobalicek, dva atomy separovane v molekule uz maji spolecny.

    navic, kolem jadra atomu je elektronovy obal, ktery je radove "vetsi' nez samotne jadro. takze i pri vzniku chemicke vazby jsou jadra atomu od sebe hodne vzdalena, vazba se uskutecnuje pouze skrze interakci elektronu & to jeste elektronu v posledni, valencni sfere.

    u anorganickych latek (CaCO3, NaCl, ...) ani nejde o molekuly. jsou to separovane ionty, ktere u sebe drzi rovnovaha sil v 'uctive' vzdalenosti. jsou usporadany v krystalicke mrizce.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ano, někde to na mých web-stránkách je. Pouze to chce najít. Použil jsem soudobou vědu, fyziku jak ona to zapisuje a já pouze "vedle toho" podal-předvedl svou zápisovou techniku. Já pravé reálné fyzikální interakce nedělám, já suše "jim-fyzikům" co oni ty interakce dělají, anihilují, tak jim pouze do jejich zápisů na papír dávám duální zápisovou techniku ve dvouznakové řeči.

    Například : nepamatuji si z hlavy onu anihilaci elektronu s pozitronem na sto-pro ( mám toho "hosipa" ) a tak z hlavy to bude asi : e- + e+ = 2*gama ..... čili po anihilaci se vyzáří dva fotony. Interakci najdu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Díky za nabídku debaty k HDV.
    Moje představa vlnobalíčku ( u základních částic, těch není mnoho ) je taková, že je to kompaktní struktura vyrobená z dimenzí "x" i "t", které jsou nějak zakřiveny-stočeny-kompaktifikovány do "uzavřeného" tvaru a mají pak neměnný stav !!, je to "klon" navěky stejný a stajný. V tomto provedení je vlnobalíček ovšem schopen "interakce", tedy jakéhosi "proplétání" své struktůry s jiným vlnobalíčkem-s jinou strukturou. Tyto představy nejsou moc odlišné od soudobých představ "pronikání" elementu jednoho do druhého, průniky nějaké, či sdílení elektronu dvěma atomy atd. atd. Hypotéza vlnobalíčku jako takového z dimenzí veličin nevylučuje reálné možnosti "proplétání" a vstupování jednoho balíku do druhého, naopak. Molekuly budou dozajista multipropleteninami svázanými, ovšem z velkého počtu "samostatných" vlnobalíčků se svými vlastnostmi. .Konglomerát vlnobalíčků bude pak vykazovat nocé vlastnosti "pro konglomerát".
    -
    Něco jiného je "zápis" vlnobalíčku a zápis "konglomerátu". Já se nebráním další nové zápisové technice pro to "jaků zapsat konglomerát vlnobalíčků např. kysličník siřičitý.
    Pokud zvládneme vlnobaláčky základní a techniku dvouznakových zápisů, přenecháme výroku složitých zápisů mašině-počítači a sami lidé můžeme nadále používat zápisovou techniku soudobou jak jí známe..., proč ne ? např. vápenec CaCO3

    Dálší úvahy posléze.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    jeste by me zajimal dvouvelicinovy zapis interakce elektronu s pozitronem (anihilace).
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    myslim, ze tzv. 'vlnobalicek' elementarni castice (treba elektron) je prijatelna hypoteza.
    na urovni vyssich agregatu, treba jako atomy, uz to nefunguje. pro molekuly uz to fungovat z principu ani nemuze.
    pokud vyjdu z uvahy, ze jeden elektron se da popsat vlnobalickem (x^2*t^2)/(x^2*t), tak jo to bude u dvou elektronu? budou to dva stejne vlnobalicky nebo jeden vyjadreny jako (x^4*t^4)/(x^4*t^2) ?
    tohle potrebuje vysvetleni.

    dalsi vec pak je, ze u nekterych castic zname klidovou hmotnost. hmotnost je velicina aditivni. pokud se hmota realizuje nejakou kompaktifikaci dimenzi delky & casu, pak celkova hmotnost agregatu castic (treba atomoveho jadra) musi byt souctem hmotnosti jednotlivych vlnobalicku. je toto pri multiplikaci dimenzi splneno?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam