DOKIS:
citace :" Co je to "délkový interval" a co je to stanoveni intervalu ("I na časové dimenzi lze stanovit interval") ?
reakce : no, co může být asi délkový interval : zřejmě interval na dimenzi délkové, protože časový interval je zase interval na dimenzi časové. Na délkové dimenzi lidé stanovili-zvolili interval a pojmenovali si ho "metr", na časové dimenzi lidé zvolili interval a pojmenovali si ho "sekunda".
citace : "Matematicky je interval jen mnozina prvku, pro kterou plati, ze pro kazde dva prvky intervalu lezi vsechny prvky mezi nimi take v tom intervalu.
reakce : pane já s Vámi nechci vést polemiku, která by trvala rok, možná déle. Tady jsme v jiné rovině, v rovině porozumění a chápání toho "jak to ten druhý myslel" a né jak to detailně složitě vypracovala za 200 let věda matematická. Pochopte, že jste v jiné rovině popisu "nějaké" hypotézy a jak jsem formuloval větu není až tak důležité, pokud by to nebyla "logická bota". Neadrertáleč říká bráchovi : vole mrskni po jelenovi kopí a neflákej se" ( a nevysvětluje Neandertálec bráchovi, že mrsknout znamená vzát pravou ruku, ohnout jí do úhlu 105 stupňů, pak dát ruku nad hlavu, neházet směrem od jelena, a dát si bacha na to aby šíp nepřeletěl a že pak má koukat zda jelen dostal zásah, a to pozná podle toho že za půl hodiny klopýtne...a...a...a)
citace : " Ale z toho, jak jsou pouzity plyne, ze v tomto kontextu znamenaji neco vic, protoze mluvit i blize nespecifikovanych intervalu o nejaky pomerech nema smysl,
reakce : buď si občas něco domyslíte, anebo to zabalte a na nic se neptejte. Já tu podám "svůj" výklad a jsem ochoten pouze upřesnit nějakou informaci bude-li výklad očividně selhávat nebo očividně tu bude nesoulad ze soudobými poznatky, atd.
citace :"...cili zjevne tady je implicitne pouzita nejaka jina definice, ktera je konkretnejsi.
reakce : řekl jsem že je-li "na place" přímka, nekonečná, že lidé-člověk si na ní může zvolit interval ( délkový protože si člověk vzal na mušku délkovou dimenzi nikoliv časovou ) Takže člověk si zvolí interval na nekonečné přímce...my jen filozoficky můžeme bádat zda je ten interval skoronekonečný anebo skoronula. ( taky pane DOKIS si sám doma o tom zauvažujte a vypracujte na to téma nějakou dizertačku, za půl roku to máte hotový...při vašich matematických schopnostech. Já je nemám, proto můj výklad je takový jeký je.
Dál budu pokračovat přednesem svým mozkem, nikoliv mozkem, z kterého musím vše přednesené filtrovat podle "očekávaných" námitek zdejších oponentů. Buď se oponenti nějak
rozumně !!!!!!!! přizpůsobí se svými námitky, a ty budou v rámci možnosti jednodušší než přísná věda a přísná matematika, tak abychom se dostávali dopředu, rozumně. Anebo na námitky které nedokáži zorpovědět prostě odpovídat nebudu a možná je budu i mazat.