• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BLUNTED: no on s nim nesouhlasi z jednoho prosteho duvodu: pan Hawking ac se snazil jak se snazil, nedokazal teorii pana Josefa pochopit a na akademicky pude se o ni nehezky vyjadril. Proste pan Josef pana Hawkinga oznacil za debila a flusace.... jeste neco vic???
    HYENA
    HYENA --- ---
    JOSEFDRUHY: To je samozřejmě nesmysl :)

    Asi myslíš, že raketa bude kolem černé díry kroužit na oběžné dráze. To by bylo možné, ale připomeňme kometu ISON, která taky nevydržela a to neletěla ani tak blízko, navíc jenom takovýho drobečka jako je naše slunce... Gravitace kolem takových těles není jenom přitahování k těžišti toho tělesa, roztrhá tě to na kusy.

    Nedívej se na spektrum když už se chceš něco dozvědět, je to populární, neúplný a zavádějící. Když už chceš arguentovat, tak nahoď pořádný zdroje, tyhle diskuze o dokumentech jsou spíš do hospody než do "odborné" diskuze...

    A ta dilatace času je popsaná dobře, proti člověku v klidu (nebo my na zemi co letíme vesmírem cca 100km/s) bude stárnout pomaleji už jenom díky silnýmu gravitačnímu poli kolem černý díry, pak díky vlastní rychlosti a tak dále. Zdá se mi, že máš v té teorii veliké mezery. Je totiž jedno, jak květnatou a vznešenou mluvou pronášíš nepravdy. Nastuduj si to pořádně a pak začni teoretizovat.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: heh Petrásku...já jen přesně !!!! interpretuji co včera ukazovali v televizi v pořadu "Hawkingův vesmír", na SPEKTRU. Jděte se na to podívat. Navedli raketu na takovou rychlost kolem ČD, aby do ní raketa nespadla. ... , tomu ale Vy - blbečku - nemůžete rozumět..., že ? ( Pokud nejste Petrásek, tak Vám, pane, ono "blbečku" nepatří. Děkuji. )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: ano, v tom je ta chyba komunikace : pokud se mnou chcete komunikovat a já Vám dodám odkaz, pak mi odpovíte, že na přečtení serete, anebo že si to postupně přečtete. Tak. Komunikace musí na nějakém základě stavět. Pokud chcete stavět komunikaci "o HDV", bylo by dobré si jí přečíst, anebo alespoň zlomek v nabídnutém odkaze. Samozřejmě že nejste povinen to číst, ale pak nechtějte o HDV debatu. Jak chcete debatovat s panem učitelem o OTR když jste mu odmítl si přečíst v učebnici text o OTR ????????????????????? Vy pak chcete komunikovat o OTR ?????
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ne, nelzu. staci se podivat trochu do historie [ LUBOB @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ]


    + dalsi navazujici prispevky.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: není třeba "stíhat" přečtení matematiky, stačí potvrdit že jste jí "přehlédl okem" a že se k ní vrátíte. I to by byl počin k pochvale.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Nemáte chuť zajet do Amazonie a do amerických pralesů a napsat tam soudobým indiánům, že badatelé jsou nasraný, že Mayové psali v těch svých zatracených hyeroglifech a že proč už to nenapsali v pohledné angličtině a digitálně...?!!
    Já už jsem dost starý a unavený na to, abych něco přepisoval generaci, která k HDV 30 let neměla dost úcty, aby si jí přečetla, tak jak je.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Já Vám taky. Bylo to "já o koze, ty o voze" + nekorektnosti. (Žádné chyby jste mi neukázal, lžete). Pokud ano, pošlete mi je poštou a já je zveřejním na svém webu !
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ja jsem vam tu lorentzovy transformace (& kde mate vy chyby) vysvetloval asi tyden. tak nerikejte ze nikdo ....
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: postupně odpovím...ale vy mě neinformujete zda mé odkazy čtete. Za 24 h jsem dodal několik odkazů pro několik osob a žádný neodpověděl, že je četl, anebo zda se vůůůůbec do nich nakoukl...to je chyba v komunikaci.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: postupně odpovím
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: citace :"Obsahuje HDV i neco jineho navic proti soucasnemu systemu, co jsem zatim prehledl?"
    reakce : ano. Při hloubání nad HDV, nad "transformacemi" do jiné zápisové techniky jsem např. přišel na jiné nové návrhy. Např. Heisengerg je... je rovnicí "nepravé rovnováhy". Pojem vysvětlím v nějaké zabalené děbatě později. Už jsem sem dodal ukázku http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_054.doc
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: chápete to zatím nesprávně. Znova : fyzikové dospěli k závěru ( k poznatkům o vesmíru k 30.11.2013 ) že vesmír je "souborem vzájemného chování" tří veličin "Délka" ( potažmo prostor , což jsou tři dimenze ) ; "Čas", což je podle nich jen jedna dimenze ( podle mě se mýlí ) ; a hmota "m", což je "artefakt" vesmíru, který předvádí nespočet svých kombinačních "ukázek" předvedení, projevů, interakcí, stavů, vlastností ...atd. a...A k těmto třem Veličinám, ještě patří ve vesmíru "zákony, pravidla" ( která možná jsou sama dílem jednoho zákona původního ... ostatní zákony, pravidla, charakteristiky projevů jsou možná dílem geneze stavů proměn hmoty a časoprostoru..., tyto proměny samy vytváří-realizují nové a nové zákony.... čili zákony vesmíru se nezrodily všechny v Big-bangu, ale rodily se také postupně do polsoupnosti s novými stavy hmoty a čp, interakcí hmoty s časoprostorem.

    No a já pouze provádím do fyziky, do interakcí, do rovnic obsahující písmenko "m" "subsitituci" tak, abych ukázal, že i tato substituční zápisová technika platí ( že platí Shaekspeare v čínštině jako v angličtině )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: zakopaný pes...zakopaný je především proto, že všichni co můj názor "(vy)poslechli" o dilataci času, potažmo o paradoxu dvojčat, potgažmo o Lorentzovských transformacích ho vpodstatě nezkoumali a okamžitě na něj plivali. Kdyby ho kdokoliv chtěl zkoumat, pak by to se mnou prošel krok za krůčkem a každý krůček i 2x , 3x a dokud by onen kritik každý krůček nevstřebal a neodsouhlasil ( či zamítnul ), tak by se dál nešlo, anebo by se došlo k závěru, v němž by se UKAZALA ona chyba, závada a nepravda. Dosud to nikdo neudělal, každý to odflusal šmahem bez nastudování. Jedinej kdo to nastudoval, byl V.Hála, ale nepochopil...to že to nepochopil jeden fyzik ještě není "důkaz" chyby "jiné podstaty STR, jiného vysvětlení" STR a Lorentzovských transformací.
    V televizním pořadu na SPEKTRU to bylo řečeno ( podle mě právě špatně ) a zda se mýlím je nutno dokázat, nikoliv flusáním. V tom pořadu např. bylo řečeno, že "na raketě", která letí kolem černé díry, se zpomaluje čas a to že prý je vlastně "putováním-cestování v čase do budoucnosti", protože na Zemi běží čas rychleji...atd. To je prostě špatně, takto popsat relativitu je špatně...TAKTO !!!!! jí popsat je špatně. Já jsem ochoten to krok za krokem...krůček za krůčkem debatovat, ale jen ve slušném dialogu, kde mě nikdo nebude provokovat jedovatostmi, nekorektnostmi.( jako právě např. Vyhulenec před chvílí ; to prostě je nekorektní jak přispívá do klubu, a já už to vysvětlil ale on znova a znova rejpe ... přeci to nebudu objasňovat donekonečna. )
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BLUNTED: prosimte, pokud te zajima cestovani v case, tak se vratime o neco zpet a pripomeneme si historicke okamziky, kdy byla odhalena pravda o slavne rovnici...

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER:
    _BENNY:
    Samozřejmě, že existuje možnost HDV zpochybnit. O to mi vpodstatě jde. Je to i mottem tohoto klubu.
    citace : "za jakych okolnosti by se mohlo ukazat, ze HDV neplati? jinymi slovy, da se HDV falzifikovat?" Znáte např. román "Romeo a Julie"? Původně byl napsán v angličtině. Když ho někdo přepíše do češtiny ( co nejvěrohodněji, nejautetičtěji ), nebo do čínštiny, lze to pokládat za "falzifikaci"?????, jinými slovy že už to není román Romeo a Julie ?, a že neplatí ??? - - - Tak o tom přemýšlejte ( "proč " jsem takový příklad dal.)
    ---
    HDV, jak všude uvádím, je vlastně pokusem p ř e p s a t soudobou vědu fyzikální , tak jak je, z jedné zápisové řeči do jiné zápisové řeči. !!!!!!!!!!!! Vede k tomu nápad-názor-domněnka, že hmota "m" ve vesmíru není základní fyzikální veličinou, ( jako jsou druhé dvě veličiny x- délka ; t- čas ), ale je sestrojena
    právě z těchto dvou časoprostorových veličin....a to "vlnobalíčkováním" dimenzí těchto dvou veličin. Na makroúrovni vesmíru to nepozoroueme, ve velkoškálových strukturách se časoprsotor křiví jen málo, je téměř plochý ( křiví ho jen gravitace ), ale na mikroskopických strukturách, ve světě Planckových škál, je čp stále křivější a křivější : sám čp je pěnou, má pěnovou strukturu, je to bizarní zakřivování dimenzí délek a dimenzí časů,...vypadá to jakoby čp vřel. Vyslovil jsem hypotezu-návrh proncipu, že sám "jev" křivení je jevem "hmototvorným" : vše co se křiví ( a to je pouze časoprostor na různých úrovních ) to hmotní, tedy každá křivost čp se pak projevuje hmotně, je to buď pole ( neuzavřená křivost ) nebo element ( uzavřená křivost = vlnobalíček ).

    Čili : soudobá fyzika tvrdí, že v Big-bangu vznikly "z ničeho, naráz" tři veličiny : Délka "x"( má 3 dimenze ) , Čas "t" ( má jednu dimenzi ) a hmota "m" ( má vlastnosti ; jednou z nich je "hmotnost" )
    Já jsem toto jejich tvrzení pozměnil návrhem, hypotézou, že hmota není základní veličinou, ale je postavena-sestrojena-vyrobena-rekrutována z dimenzí těch dvou veličin "Délka" a "Čas". Když se oprostíte od každodennosti "jak" je kolem nás hmota složitá, a uvážíte, že veškerá baryonní hmota co je kolem nás je postavena ( podle fyziků ) pouze ze tří ingrediencí-artefaktů-elementů hmotových tj. z kvarku D, kvarku U a elektronu, pak...pak je to nejen úchvatné, ale i nesmírně podivné, že veškerá hmota je složena ( s l o ž e n a....co to je "složit" ? ) z těchto tří kousíčků (?) a...a tyto tři kousíčky jsou vlastně jen "geonem" = vlnobalíčkem sestrojeným ze "zakroucené" dimenze délkové a dimenze časové ( respektive zakroucených více dimenzí délkových a více dimenzí časových ).
    Na začátku své řeči jsem řekl že nic nechci na fyzice měnit a...a najednou tu je popis radikálních změn...no, takže : pochopte to tak že "nebudu" nic měnit na poznání lidstva v oboru fyziky, ale jen provedu "substituci" písmenka "m" representující hmotu za dimenze veličin "Čas a Délka". Čili jakobych Shaekspeara v angličtině jsem chtěl přepsat do čínštiny. Veškeré zápisové techniky ve fyzice užívají písmenka "x", "t" a "m" a těmi popíší celý vesmír. Já se pokusil popsat vesmír jen pomocí dvou písmenek a provedl jsem za písmenko "m" substituce písmenkami "x" a "t". Vemte celou fyziku od A do Z a přepište jí, přetransformujte jí do dvouznakové podoby. Dvojkovou soustavu znáte, že nuly a jedničky...těmi se dá vyrobit i barevný obrázek na televizní obrazovce...
    To, že jsem při pokusu zapsat "tříveličinový" vesmír ( jak ho zapsala soudobá fyzika svou znakovou řečí ) do "dvouveličinového" vesmíru, a našel přitom další nové návrhy do fyziky, ještě neznamená, že jí chci revidovat. (( např. že veličina Čas má také více dimenzí. Proč pozorujeme jen jednu ?... a možná jsou tři a více, to jsem už v několika výkladech popsal )) (( anebo jsem našel zdůvodnění STR jiné než soudobá fyzika, nereviduji STR tj. Lorentzovy transformace, ale dávám jim jen jiné vysvětlení, takže popisuji dilataci času a kontrakce délek jinak )) atd. Mám ještě několik takových návrhů. ( např. že Heisenbergův princip neurčitosti je nedozavršený poznatek.., lze ho změnit na princip určitosti, vím jak a proč...atd. To nejsou revize, to jsou návrhy.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    da se klast otazka - za jakych okolnosti by se mohlo ukazat, ze HDV neplati? jinymi slovy, da se HDV falzifikovat? muzeme si prestavit experiment ktery by dokazal, ze HDV neplati a JOSEFDRUHY by to prijal? anebo se to s HDV ma cele tak, ze plati za vsech okolnosti a neexistuje moznost jak ji zpochybnit?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: čemu říkáte "nulová hypotéza" ?...a "nulová k té mé" ? drobátko vysvětlete.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER:
    zítra ... odpověď není na pár minut.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam