• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"ostatni to pochopili. je vam to porad ne & ne docvaknout :-)"
    Reakce : Blbečku, mě to "docvakne" až poté, co moje chyby sepíšeš na papír, hlavně matematicky, uceleně, a pošleš mi je abych je zveřejnil. Do té doby to cos podal na NYXu byly jen demagogické tlachy.- - Ostatní...to byl kdo ti "ostatní" ? co Vaše důkazy pochopili ? Vyjmenujte je, p ř e s n ě a p e č l i v ě, aspoň jejich ID..., tj. kdo porozuměl vašim důkazům o mých chybách. (( určitě to byli ti mínuskáři co právě dají sem mínusky )). Já se jich pak sám zeptám "jak" rozuměli vašim důkazům o mých chybách a kde je četli....a určitě jsou-li to příznivci debat nad HDV mě ty chyby Vámi objevené oni "všichni" ukáží, předvedou a okomentují. ( LUBOBE, nevyjmenujete ty ID, ... jsem si na 110% jistý ... jenom kecy )
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: tu přeci nejde o mě zda jsem Vašim pseudodůkazů jáááá pozoruměl, ale o to zda jim porozumí ti ostatní a uznají je za korektní


    ostatni to pochopili. je vam to porad ne & ne docvaknout :-)

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: No skvělý. Ano, časoprostor po Velkém Třesku bez hmoty a fyzikálních polí neexistuje. Pouze před Třeskem. Tam je časoprostor naprosto totálně plochý, nekřivý a tím pádem nekonečný...respektive "nekonečno = 0" ( je to v uvozovkách aby mě matematikové nemlátili praklem ). Ale zajímavá je myšlenka "vnořených" 3+3 D stavů časoprostorů do plochého 3+3 D časoprostoru jenžto je pro ty křivé "rastrem"...?... Opavská kosmologie používá slovíčko "vnořovací diagramy" a ...a mě se to před několika lety zalíbilo a řekl jsem si : proč by nemohly existovat různé stavy 3+3D křivých časoprostorů VNOŘENY do základního 3+3D časoprostoru ??? jakožto vlastně svou podstatou "rastru"....?, proč ne ? pokud se zajímáte o kosmologii více ( asi ne, ale to neva ) tak jste mohla vidět v různých učebnicích i článcích na téma "hmota zakřivuje kolem sebe čp" obrázek zeměkoule ( i několik těles např. Slunce a Jupitera ) a kolem něj ( kolem nich ) je "umělecky hezoučky" nakreslena síť čp, "fyzikálně debilně", v níž se udělá důlek, do kterého se zkutálí ona koule-Slunce, ( a koule Země se "koulí" po okraji toho síťového důlku ) protože hmota zakřivuje prostoročas. Atd., což je primitivní nekorektní zobrazení "toho křivení" čp. Kdyby jste si tu síť a další sítě jednu za druhou nad sebou (např. po metru každá síť) nakreslila a v každé ze sítí udělala ten důlek, tak...tak co by vám vyšlo ? co,...že v každé ose ze tří kolem dokola té koule je sférický důlek = díra, bezprostorová díra, v které plave ta zeměkoule...a takže jakoby sama ta zeměkoule "vypadla" z celkového časoprostoru. ( a měla asi svůj čp ). Proto je užitečné si tuto představu sférických sítí ve všech rovinách kolem tělesa "vnořit" do jiné sítě nezakřivené, tedy do tří na sebe kolmých sítí - rastru. Jinak by to těleso zcela vypadlo z vesmíru, tedy z časoprostoru. Ano...asi vlnobalíček ( sestrojený z desítek dimenzí jakožto např. atom uhlíku ) "plave" v plochém 3+3D časoprostoru...a nejen on.
    Přemýšlejte o tom. Pak mi řekněte námitky.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: ??? vždyť jste tu už od září čtyřicetčtyřikrát ?.. že by tolikrát omylem ? ... hm...
    Jinak : nic proti Vám ( i kdyby byla Vaše dedukce mylná. Ale není ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"na vasi totalni zabednenost je kazdy dukaz kratky. "

    Reakce : pane...jste ***.
    Copak popudem pro nepodávání důkazů chybnosti HDV spočívá na tom zda jsem já Navrátil zabedněný ? Jste úúúžasný vědec : pokud, tedy když je pan Hawking zabedněný, ( pokřivený ), tak je toto důkazem, že jeho teorie vypařování černých děr neplatí ; kdyby Hawking zabedněný ( pokřivený ) nebyl, tak by ta teorie vypařování platila a .. a arbitrem zabedněnosti je LUBOB...( a jeho příznivci "pluskaři" , už jednu plusku za ten vědecký výkon dostal ...ha-ha-ha ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Slečna BLUNTED mi napsala do pošty v 19:50:18, 4.12.2013
    tuto otázku :
    "a kde se vzaly ty balíčky?" No to je přeci hezká lidská a smysluplná otázka...za kterou se nemusí stydět. ((( já kdysi když jsem v podobném duchu oslovil fyzika Luboše Motla otázkou :"a z čehože jsou ty struny?" v té strunové teorii, dostal jsem odpověď : "z ničeho" )))
    Takže ..., já slečně "takto" neodpovím ; řeknu jí svůj názor o něco inteligentněji než řekl tenkrát Motl mě.
    Mám názor, že Vesmír ve Třesku nevznikl. Myslím si že ve Třesku nastala jen "změna stavu" Vesmíru, tj. stavu který byl před Třeskem na stav po Třesku. Před Třeskem panoval stav Vesmíru takový, že "tam" byl ( a ještě je ) časoprostor bez hmoty, tedy je naprosto euklidovsky plochý, je inertní vůči "všemu", je nekonečný, respektive velikost "jednotky" intervalu je 1 ( jedna ) což znamená, že nelze určit "jak" je interval veliký, je až singulárně veliký dtto nekonečně veliký, nelze čím-podle čeho porovnávat velikost intervalu "jedna". A v tomto stavu před Třeskem ( je to první "člen" posloupnosti následné ) najednou (?) nastala změna = Třesk. ( už tento akt by měl být v souladu s existencí nějakého Zákona-Pravidla....a zřejmě byl a je. ( první to zákon ... ? ) A Třesk není výbuch ničeho a "někde v čp" ( asi kdekoliv a není to ani singularita ani nekonečno ) , je to "změna stavu", je to první asymetrie ( něčeho, vypovím o tom to za chíli ) po předchozí symetrii. Po Třesku "se spustí" posloupnost změn. Tato posloupnsot se bude n á s l e d ě řídit stovkami až statisíci pravidly a zákony, aj., ale v "prvním kroku" po Třesku zřejmě bylo jedním z z mála "zahajovacích" pravidel, pravidlo : Princip střídání symetrí s asymetriemi....( čeho?, že...) no v aktu zahajovacím nebylo nic jiného než samotný časoprostor, tedy jen ony dvě veličiny "Délka" a "Čas" , tedy jejich dimenze. Jsem toho názoru, že těsně před Třeskem už časoprostor "měl" 3+3 dimenze ( toť ona symetrie ) a po Třesku .... "se začaly křivit" !!!!!!!!!!!! původní poměr jednotky délkové vůči jednotce časové c = 1/1..... se najednou mění na vééé menší cééé. ( i vééé natřetí menší cééé natřetí )... prostě nastupuje křivení časoprostoru, vlnění časoprsotoru, až do naprosté bizarnosti tj. časoprostoré pěny na škálách Planckových. Tato pěna je i dnes na těch malých rozměrech.... vesmír ( čp ) "se rovnal, narovnával, až se narovnal" z původní "pěnové křivosti v té singularitě" do plochého stavu jak ho pozorujeme ve v e l k o š k á l á c h dnes.

    Výklad by mohl pokračovat v upřesňování detailů, ale ... ale ( jsou tu posluchači ? )
    Slečno BLUNTED, no a ty "balíčky" jak jste to vy označila, jsou ony vlnobalíčky v té pěně bizarně zakřiveného čp a "vyskakují" z ní do pozice "stop-stavu" zamrznutého stavu, neměnného stavu ; pěna dál pění, mění křivosti, ale vlnobalíček už ne, je to "klon" je to útvar mající přesný tvar, přesný počet dimenzí z nichž byl sestrojen, je to vlnobalíček mající neměnný vzhled atd. = to jsou pak ony "vlastnosti" které on má : hmotnost ( i ta je vlastností vlnobalíčku ), spin, náboj, barvu, izospin, vazebné schopnosti aj. Vlnobalíček je unikátním "klonem" který vznikl asi podle nějakého pravidla anebo náhodně, to nevím. Ale vím, že po vzniku-realizaci dalšího každého vlnobalíčku ten Vesmír najednou dodává "k artefaktům" i zákony chování vzájemného. Každým zesložitěním hmotových struktur vzniká i zákon, nový a nový zákon. Ve Třesku byl zákon jen jeden, pak nastupuje nejen posloupnost tvorby složitějších hmotových elementů, ( atomy, moelkuly, bílkoviny... ) ale nastupuje i posloupnost přídavných zákonů. Po třesku neexistovalo prav idlo jak se bude slučovat kyselina se se zásadou aby vznikla sůl ... ne, takový zákon "se narodil" až ve chvíli kdy Vesmír podle pravidla o střídání symetrií s asymetriemi vyrobil tyto chemické látky ""slučováním"" jednodušších ingrediencí. Stále složitější a složitějsí hmota se ve vesmíru rodí postupně podle ...
    a další výklad až potom bude-li o to mít někdo zájem.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: "Einsteine ( napsal mu v r. 1919 Niels Bohr dopis ): Einsteine, ale hovnajs. zkratka tam mate chyby, ktere nevidite,..."
    a Einstein se uklonil, poklonil autoritě a držel hubu...a tím byl důůůůůkaz proti teorii relativity celebritou na světě.

    Blbečku... naprosto nevíš "co" to je důkaz anebo aspoň poctivý korektní protiargument. Na tobě ( na tvých důkazech ) kdyby měla stát fyzika, tak nejsme ani u žárovky.
    Vzpamatuj se...

    citace :"dukazy jsem vam podal, ale protoze neumite matiku, tak jste jim neporozumnel."
    Reakce : tu přeci nejde o mě zda jsem Vašim pseudodůkazů jáááá pozoruměl, ale o to zda jim porozumí ti ostatní a uznají je za korektní - o to jde při potápění HDV. Mě...mě můžete potápět každý den, ale HDV ...na tu nemáte.

    citace : "zasadni chybou (na kterou vas uz tady upozornovali mnozi) je to, ze tvrdite, ze ten novy zapis prinasi novou informaci. "
    Reakce : blbečku, já nikde neřekl, že přináším svými zápisy "novou" informaci ( o interakcích aj.) , já tvrdím, tedy ukazuji, že HDV předvádí nové vize, nové pohledy, nové názory, nové úvahy, nové ataky na mozky odborníků. Jasně jsem napsal, že přepisem z "angličtiny do čínštiny" nic neměním, takže můj zápis dvouznakový nepřináší "novou" informaci o interakci, ale nové vidění reality. Takže lžete a překrucujete.

    citace :" misto toho, abyste si nechal poradit & chyby opravil, tak hajite nebetycnou oslovinu."
    Reakce ? blbečku, rád opravím "oslovinu" ale podle čeho ????? podle tvých bláááábolů ? Důkazy vypadají jinak.

    citace :" viz napriklad ty vase rovnoramenne trojuhleniky na thaletove kruznici. he he, to by i stredoskolsky profesr zaplakal :-))"
    Reakce : ty rovnostranné trojúhelníky jsou sice "primitivní", ale není mou chybou že tak jednoduché geometrické ukázky postačí na důkaz že LT není nic jiného než "předvedením pootáčení soustav". Nevím proč by měla být plivána jednoduchá geometrie, pokud právě jí lze dokázat LT že je chybně-vadně chápána a že vlastně sám tvar lorentzovské matematiky ( potažmo Michelson-Morley ) je důkazem toho pootáčení. Pokud na důkaz stačí a právě stačí jednoduchá geometrie, je to vynikající, a skoro nezpochybnitelné. Pokud na důkaz strunové teorie či na důkaz kvantové fyziky nestačí stovky a tisíce rovnic prostoročasů a pod. pak není špatná ta matematika, ale koncept do něhož se ta matematika investuje.
    Ukažte důkazy na papíře, nikoliv bla-bla kecama, ale matematicky rigorózně a já je zveřejním. Jasný ??? do tý doby jste jen blb...a lhář.

    citace :"zasadni chybou (na kterou vas uz tady upozornovali mnozi) je to, ze tvrdite, ze ten novy zapis prinasi novou informaci. jasne jsem ukazal treba na tom butanu, ze je to naopak. informace se ztraci." Reakce : pokud nedáte ke svému tvrzení odkaz, je bezcenné, je to pouze jen blábol. Důkazy vypadají jinak !, pochopíte to někdy ? za půl roku jste to nejen nepochopil ale ani nevstřebal "co" tu o důkazu říkám. Takže to je zásadní chybou vaší, né mojí. ... a opakuji, že "netvrdím ( a když toto slovíčko slyším z úst blba, je to opravdu k smíchu ) nový zápis přináší především nový pohled na realitu. ... pokud jsem já někde řekl, že nový zápis přináší "novou informaci" pak mi vy ukažte kde to říkám...jinak kecáte a kecáte.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: je to sice jenom (!) prepis, ale ztraci se v nem informace (viz butan - izobutan).
    je to stejne, jako kdybyste prepsal knizku tak, ze vsechny pismenka v te knizce seradite podle abecedy. nic se neztrati, ale srozumitelnost je v cudu :-)

    zasadni chybou (na kterou vas uz tady upozornovali mnozi) je to, ze tvrdite, ze ten novy zapis prinasi novou informaci. jasne jsem ukazal treba na tom butanu, ze je to naopak. informace se ztraci.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ale hovnajs. zkratka tam mate chyby, ktere nevidite, protoze neumite matematiku. dukazy jsem vam podal, ale protoze neumite matiku, tak jste jim neporozumnel.


    receno lidove, na vasi totalni zabednenost je kazdy dukaz kratky. proste vam neprojde procesorem. & tudiz pro vas neexistuje.


    misto toho, abyste si nechal poradit & chyby opravil, tak hajite nebetycnou oslovinu. (viz napriklad ty vase rovnoramenne trojuhleniky na thaletove kruznici. he he, to by i stredoskolsky profesr zaplakal :-))

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: Vážená slečno, prosííím pěkně, podobných "oponentůr" ve tvaru kecy-kecy, bla-bla, jsem za 13 let presentace HDV na internetu, slyšel néé stovky, ale tisíííce !...; já už bych rád, konečně, nějaké pořádné vědecké protiargumenty a důkazy a námitky zatraceně pádné proti HDV. Např. : Jde to, anebo nejde to, podat protiargumenty, např. sem :
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_003.doc
    ...to není imaginace, to je P O U Z E "přepis soudobé fyziky napsané historickými znaky" ( znakovou řečí ) na papír do podoby nehistorické tj. do dvouznakové podoby, na papír...chápete ? angličtina je přepsána do čínštiny. ( ovšem s úmyslem : pokud dvouznaková zápisová řeč také platí, je dobře, nemá chyby, lze jí použít, pak....pak ovšem může platit ! a může být odrazem reality, kdežto zápisová technika soudobá je jen "intelektuální zápis" nikoliv realita ) Pochopte, že vezmu-li sklenici a naleju-li do ní vodu, a ukáži vám jí a řeknu : "to je voda", má to pak stejnou ( nebo vyšší ) vypovídací hodnotu jako : na papíře napsané H2O. (?) Pokud ne, máte pole působnosti jak tuto "transformaci" pravé vody do vody "zápisové" zpochybnit.... a myslím, že nejde o imaginaci, kterou nelze dokázat, jak uvádíte. ( superstruny nelze dokázat, zatím, možná nikdy, ale vylnobalíčky hmotových elementů jsou na tom o poznání líp : o fotonu ( jehož dvouznakový vzoreček si můžete na mých webovkách přečíst ) už víme, že jsou to vlny.... vlny ( vlnoshluky ? ) "čeho" ? "z čeho" ???????? přemejšlejte.... "co" reálného z vesmíru vzít a modelovat to do "vln" aby to bylo záření ( s nulovou hmotností )... co ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: Nemluvíte přesně. citace :"no ja myslim ze zde vsichni vedi, ze prinejmensim zde neexistuje zadna autorita, kterou byste uznaval."
    Reakce máte na mysli to své zde jakože na NYXu ? Pokud ano, tak zde autorita není...tedy taková kterou bych byl "nucen" uznat jako autoritu. Uznávám každého jako svébytného myslícího tvora, který se snaží HDV i pochopit i oponovat i poflusat, ale autorita která by srazila HDV na kolena pomocí D U K A Z U, ta tu není. Takže jak jí muhu uznat ? Vy máte návrh na autoritu zdejší autoritu, kterou bych "měl" uznat ? Prozraďte tu autoritu. Děkuji.
    Autoritu, která umí cokoliv i fyziku samozřejmě uznávám, proč ne, jenže vy chcete slyšet ode mě "autoritu" která porazila HDV pomocí nevyvratitelných důkazů...ta tu není a tak jí nemohu "uznat" , slovíčko "uznat" je tu zavádějící, tedy špatné, nevhodné. Já uznávám dobrou polemiku s dobrými protiargumenty, které jsou symsluplné a před kterými už musím smeknout. Ale takové tu "proti" HDV nepadly.
    HDV bráním a budu bránit, na tom není nic špatného. Špatné by bylo kdybych jí bránil nekorektně anebo podvodem.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:


    Lubobe, seš demagog a lhář. Toho data 7:44:09 17.5.2013 a dále, v šesti příspěvcích, píšeš :
    a) citace : „…1. z niceho nic se objevuje rovnice c2=w2+w2.“
    Reakce :To je lež, nejenže to není „z ničeho nic“ ale je tu cíleně popsán výklad „proč a odkud a k čemu“ to je , takže lžeš.
    b) citace :" „…ne ne, ja jsem nic neprehledl, cetl jsem ten dokument cely.
    problem je v tom, ze v te uvaze je fatalni chyba. zatimco rychlost svetla je konstantni, obecna rychlost je promenna.“
    Reakce : Lžeš podruhé…důkaz nepředkládáš a vytrhuješ z kontextu a ještě se hájíš že „musíš“ vytrhávat z kontextu…
    c) další citace : “.. druha chyba pak je, ze tam provadite nejake manipulace s casem & souradnici. vysledkem je pak paradox.“
    Reakce : důkaz nikde… tlachání a kydy se musí dokazovat.
    d) a tady LUBOB jsou jen kecy, tlachy a důkazy žádné, dokonce i lži že uvádím nějaké své značky které nejsou vysvětleny…atd. To může napsat jen vůl a né fundovaný oponent
    e) citace :“… list 04…na tenhle odstavec pada podezreni, ze je vysledkem zasadniho nepochopeni vyznamu Lorentzovy transformace. viz jakési „t“…“
    reakce : Lubobe tys měl psát důkazy chyb a né tlachy a pocity, chápeš ?!!!, takže tohle LUBOB: jsou jen tvé tlachy a blafy. Takovým stylem dokážu že Hawking je sexuolog a podprůměrný.
    f) zde LUBOB: opět demagogie. Např. já neřekl že znaky v LT lze nahradit jakýmikoliv „mými“ znaky atd. jak ty to tu žvástáš. Prostě překrucuješ a vytrháváš z kontextu. Každý kdo si to přečte pozorně a zahloubá se do mých textů pochopí že překrucuješ ! Takže žádné protidůkazy jen rétorické kecy. Za půl roku jste už sám mohl napsat tu matematiku LT v podobě Lorentzově a v porovnání té mé a ukázat v dokumentu MATEMATICK0M ty mé chyby. Dokonce kdyby jste je opravdu našel, zaplatil bych Vám penězi.
    g) a tady LUBOB: to už jsou žvásty jako vedou babky na vesnickém rinku

    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_003.doc
    A odkazuješ na můj dokument g3. Jenže já už tehdy ti namítal, že sice odkazuješ dobře ale vytrháváš z kontextu. V dokumentu g3 je jasně práno že uvedu tři zkusmo pokusy A, B, C kterými se budu chtít dostat na stejný tvar Lorentzovských transformací, ale s „písmenkovým označením“ novým tj. ve verzi Navrátila a…a ta verze musí být ve shodě s rovnoramenným trojůhelníkem viz výklad dál o tom.
    Takže ty si sprostě vytrhl z mého dokumentu pasáž ze str 3 a označil si to za chybu, ač já už v tom dokumentu jsem předesílal že „nový“ (N) předpis transformace s novými písmenkovými označeními se už nesmí zaměňovat s se „starým“ (L) předpisem. Takže si pak tvrdil že moje LT transformace trpí fatální chybou proto že v dokumentu g3 ukazuji t´= t atd. Jenže, opakuji, vytrhl si takové ukázky z kontextu a pak jako lhář-falsifikátor můžeš tvrdit, že si podal důkaz chyby.

    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/d/d_004.doc
    ................
    Lubobe sumasumárům : těch tvých "pracných" sedm stran oponentůry je snůška pelemele nedůkazů, snůška blábolů bez objektivity, bez ladu a skladu, nahodilé pindy a tlachy. Oponentní dokument který si chce dělat nárok na "odhalení zásadních chyb celé HDV" ( přičemž těch 7 stran se tákalo jen LT a to je jen pár procent HDV ) ten vypadá jinak. Mě si vytýkal nesrozumitelnost nekoncepčnost chaotičnost...ale cos ty jako rádobyvědec ukázal, je podpsa, blábol.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: no ja myslim ze zde vsichni vedi, ze prinejmensim zde neexistuje zadna autorita, kterou byste uznaval. zajima me tedy, jestli je to dano fakt jen tim, ze nikoho neuznavate, anebo tim, ze HDV budete branit do posledni chvile, i kdyz budete sam dobre vedet, ze je to ptakovina. v druhem pripade jakakoliv diskuze ztraci smysl.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY:
    JOSEFDRUHY: Tady jsem odpověděl poprvé
    ..............................................................................................................

    "....da se klast otazka - za jakych okolnosti by se mohlo ukazat, ze HDV neplati? jinymi slovy, da se HDV falzifikovat? muzeme si prestavit experiment ktery by dokazal, ze HDV neplati a JOSEFDRUHY by to prijal? anebo se to s HDV ma cele tak, ze plati za vsech okolnosti a neexistuje moznost jak ji zpochybnit?"
    Reakce : zde jsem nereagoval, protože tuto řeč považuji za provokační, mírně nekorektní. Všichni kteří zde HDV znají a polemiky nad ní se zůčastňují jasně vědí, že já HDV nepasoval na už hotovou bezchybnou a nezpochybnitelnou teorii a mnohokrát jsem psal, že kdyby větší počet renomovaných fyziků ukázalo a prokázalo, že HDV je nesmysl a má neodstranitelné chyby, že bych samozřejmě (!) to uznal.
    ............................................................................................................
    MORPHLER:
    " snazim se premyslet nad cim me zadate- proc jste pouzil priklad s Romem a Juliii. Proc? Je to priklad neceho, co vyvratit nelze, co si neklade zadne naroky na pravdivost ci vztah na realitu, co je umeleckou literarni licenci. Chcete tim rict, ze pro HDV plati tato analogie? Snad ne, kdyz tesne pred tim tvrdite, ze HDV samozrejme (sic!) zpochybnit lze. Lze zpochybnit, ale nelze vyvratit, falzifikovat? Jestlize je vam to tak zrejme, (jak HDV zpochybnit), muzete to prosim objasnit jak nekomu, komu to az tak zrejme neni?"
    Reakce : Ano, nepochopil jste můj příměr s Romeem a Julií, nešlo o ty dva milence ani o autora, šlo mi o to říci, že jeli nějaká "pravda" napsána v jazyce anglickém a už jí nikdo nezpochybňuje ( anebo je stále dána v šanc novým poznatkům ) pak tatáž opsaná "pravda" a přepsaná do čínštiny by neměla být zpochybňována. Teorie relatzivity napsané angličtinou by měly platit i kdyby byly napsány čínskými znaky , že ? Tak to je s HDV v jedné její partii, kde jsem pouze přepsal soudobé interakce v soudobé zápisové technice do jiné zápisové techniky dvouznakové, čímž ovšem !!! jsem chtěl ukázat, že by stejný poznatek o chování "m" hmoty ( zapsaný angličtinou zapsaný pomocí desítek až stovek znaků latinky, řečtiny, a jiných ) mohl platit i tehdy když ho napíši ve dvou znacích které ovšem !!! representují veličinu "Délka" a "Čas" tj. jejich dimenze. Pokud platí interakce zapsané historickým zápisem pak tytéž pravdy zapsané pomocí dimenzí časoprostorových by měli platit taky...čili tím chci "dokazovat" že hmota je postavena z dimenzí dvou veličin a není ona sama základním artefaktem vesmíru alébrž odvozeným z čp.
    Tak to na vysvětlenou.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ty prispevky na sebe navazuji. da se znich pomerne snadno vysledovat, o cem hovorim.

    ale i tak je to vedlejsi, to hlavni bylo, ze jsem s vami o tom diskutoval, & ze jsem vam ukazal ty chyby.
    o kus dal pak pisu, ze podle vasich transformaci dochazi k paradoxum. je to jeste porad tady.

    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: priklad s Romeem a Julii jsem nepochopil. muzete mi zkusit odpovedet znovu a jinak? chcete tedy rict, ze HDV zpochybnit nejde?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: Nemám proč bych nadával, za názor se nenadává ... tak fajn, někdy zas přiďte.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: ale no taaak,...jste už víc vztahovačný než já a přesně to mi zdejší vyčítají...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Díky. Zopakuji to i pro ostatní : čím rychleji se raketa pohybuje od země tím víc se pootáčí její vlastní soustava vůči soustavě domácí, tj. základní, z které vzlétla. Ale vlastně i každá hnota která nevzlétla ze Země a pohybuje se vůči Zemi "tam" nebo "sem" má už pootočenou svou vlastní soustavu a tu dál pootáčí pokud mění svou rychlost. To se projeví pomocí spektra. Když vyhodnocujeme spektrární čáry, tak ty právě tlumočí stav hvězdy, stav galaxie, či kvasaru "jak rychle od nás letí, a tím podávají informaci o posuvu a posuv není nic jiného než "změna velikosti intervalu" z vlivu pootočení soustav. Koneckonců : celý vesmír je svou podstatou o pootáčení tj. o křivení dimenzí....každé křivení dimenzí je důvodem vzniku-realizace nějaké hmoty, pole. Každý hmotový element, částice hmoty je "jaksi korpuskule = vlnobalíček" anebo vlna-vlnění .... křivit čp je Principem realizace hmoty.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Zkuste říci "co" je pojem a "co" podstata... popište to, vysvětlete to...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: ..samozřejmě, že do budoucnosti cestuješ, cestujeme všichni pořád, ale pouze jedním stejným tempem od Třesku. Jiné tempo není a "pro Zemi" nebude. jiné tepozoruje Pozemšťan pouze u těles ( v naší zvolené soustavě ) těch která se pohybují , pohybují někde časoprostorem, např. raketa : my pozorujeme změnu toku, raketě", my informace vyhodocujeme - dilatace času. Na rakětě žádná dilatace není...fotony co k nám přiletí s tou informací pouze přišly sdělit tu informaci ....a ta dilatace nastala jen a jen díky tomu, že se vlastní soustava rakety pootočeila vůči nasí soustavě pozorovatele, dostali jsme "retardované" = zkreslené intervaly, vyhodnotili jsme světlo z rakety, fotony z rakety, spektrum z rakety "nějak" a prohlásili jsme že vidíme "dilataci" ... vpodstatě to ovšem byl jen "trik" že se interval času "na raketě" pootočil a my ho viděli "z boku" ... ( do pootočeného intervalu velkého jako sekunda se vejdou tři sekundy raketové... = dilatace času....pozorujeme jí jen my, ale néé velitel rakety.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam