• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Zkuste říci "co" je pojem a "co" podstata... popište to, vysvětlete to...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: ..samozřejmě, že do budoucnosti cestuješ, cestujeme všichni pořád, ale pouze jedním stejným tempem od Třesku. Jiné tempo není a "pro Zemi" nebude. jiné tepozoruje Pozemšťan pouze u těles ( v naší zvolené soustavě ) těch která se pohybují , pohybují někde časoprostorem, např. raketa : my pozorujeme změnu toku, raketě", my informace vyhodocujeme - dilatace času. Na rakětě žádná dilatace není...fotony co k nám přiletí s tou informací pouze přišly sdělit tu informaci ....a ta dilatace nastala jen a jen díky tomu, že se vlastní soustava rakety pootočeila vůči nasí soustavě pozorovatele, dostali jsme "retardované" = zkreslené intervaly, vyhodnotili jsme světlo z rakety, fotony z rakety, spektrum z rakety "nějak" a prohlásili jsme že vidíme "dilataci" ... vpodstatě to ovšem byl jen "trik" že se interval času "na raketě" pootočil a my ho viděli "z boku" ... ( do pootočeného intervalu velkého jako sekunda se vejdou tři sekundy raketové... = dilatace času....pozorujeme jí jen my, ale néé velitel rakety.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Nerozčilijte se. to že jsem si právě "na Vaše ID" postěžoval máte brát jako poklonu né se rozčilovat. Mě jste neurazil, kdyby se tak stalo určitě bych vám oplácel a ...a to "jak" vám naprosto přesně potlumočí LUBOB.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: Já se s Vámi nepřu...já názor, ty názor, on názor oni názor...o co jde ? ( jde o to že ve fyzice platí taková teorie, kterou odsouhlasí podstatná většina vědců ... ( HDV musí ještě čekat )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Každý jsme jiný... někdo dostane vyrážku když sní špenát, někdo má vysoký tlak a jiný ne, někdo fetuje a jiný ne, někdo je lasba a někdo ne, někdo má rád tanec a plesy v salónu, jiný nemá rád stávky a demonstrace, někdo se potí a jiný nemá rád urážky a...a už jsme u toho co vadí mě : urážky-ponižování. ( prostě jsme každý jiný...někdo zloděj jiný je citlivý na potupu...že ). A proto jich ( ponížení ) mám za život 10x víc než ostatní. PROTO že to nemám rád. Všechny to baví a ukájí se když si do mě můžou flusnout, a nějak mi ublížit ponížením...proč ne, že ?, když je to zadarmo a je z toho ( pro ně ) legrace...to, že ho to bolí, je velká legrace... ( proč by sis v tramvaji nedupnul na nážku slečně když ti to dělá radost že jí to bolí, no..no nééééé ? ) navrhuji těmto zrůdám, kterým to urážení a ponižování dělá dobře, aby si koupili kliniku mentálně retardovaných lidí a tam se vyřádí každý den dosyta : může těm dotyčný slinatajícím "paranoidním schizofrenikům" nadávat do bláznů 10 h denně, až z toho bude chraptět, anebo může totéž dělat doma manželce a svým dětem...to se také ukojí ! ((( dnešní princip světa je pro 30% lidí : ubližovat jiným. Zvířata, lvi např. v džungli neubližují, ty jen loví potravu, když jsou nažraná, může o kolo nich chodit i jezevec a ony mu neublíží. Pouze člověk je zrůda která ubližuje bezdůvodně a to z touhy "se ukojit" )))
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: citace : "sice je to mimo, ale když člověk pročítá věci napadají ho jiné věci."
    Reakce : výýýýýýborně ! ano, když už k ničemu, tak kvůli tomu tu je ta HDV : aby provokovala chytré lidi k myšlení...oni pak mají kreativní nápady a tak jde vývoj, věda dopředu. Tam kde se mlčí, tam se nic netvoří, a tam kde lidi buzerují, uráží tam se už vůůůůbec nic netvoří a nevymyslí.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: Vážená sldoufám že správně chápete má slova : že my-Zem se posouváme "po časové dimenzi" a te toto vyjádření není totožné ani podobné nějakému "cestování v čase, či časem" to je podle mě nesmysl, to nejde. Cestování "v čase" tak jak to chápe dnešní doba ( nejen vědci ) je naprosto něco jiného než "posun po dimenzi časové" proto, že právě všichni lidé věří doktríně o čase že to je "jakési fluidum "nad námi" čili "pro vesmír" a že je nějak "vedle vesmíru" či co. Ne...ne. Cestovat časem ( do minulosti či do budoucnosti ) nelze proto ( nyní přijde mé soukromé vlastní vysvětlení ) že ve Velkém Třesku nastala "první asymetrie" tohoto vesmíru : před Třesmem tu byl časoprostor nazvěmež ho jedním slovíčkem "inertní" ( slovíčko je tu pouze pomůckou nikolv přesným posudkem ) to znamená že v něm nebyla žádná hmota ani pole...proč ? protože ten čp byl totálně plochý tedy c = 1/1...tedy "jednotkový" pomer jednotek délkových ku časovým byl roven jedné. Třesk byl "změnou stavu" !!!!!!!!!!!! Najednou ( z nějaké příčiny o níž se lze dodatečně bavit a spekulovat ) po Třesku nastala "první asymetrie poměrů intervalů délkových a časových vééé menší cééé ) nemám čas hledat tagy na nerovnítko ) ... tím nastalo křivení kčivení 3+3 dimenzionálního časoprostoru. Každé křivení !!!!!!! má za následek "výrobu" hmoty, hmotových elementů nebo polí ! To je prostě "první" zákon Vesmíru po Třesku. Nastane véééé menší céééé, ve jmenovateli toho zlomku je nejednotkový interval časový... to je zrod "chodu času". Nikod na světě neví "jak velké tempo plynutí časeu máme", nemáme to k čemu vztáhnout, jen víme, že všude ve vesmíru má hmota-hmotná tělesa kratší tempo plynutí času než je na Zemi. Proč ? No protože se pohybují vzhledem k naší soustavě Země, pasované do klidu. Naše tempo plynutí času možná bude jednou možno vyhodnotit "proč je tak-a-tak velké vůči Třesku, nebo vůči reliktnímu záření, nebo vůči něčemu, já nemám čas spekulovat a spekulace zdůvodňovat., ale myslím si že to tempo plynutí jaké tu vnímáme nějak souvisí s "naším véééčkem, s naší rychlostí putování Země po vesmíru...opět nevím zatím k čemu to vztáhnout.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: Můžete mi nějak přesněji říci "na co se vlastně ptáte"?
    citace : "taky jsem se nedozvěděla jestli to Josef jel od totální nuly, nebo věřil už dřívějším teoriím"
    Reakce : nevím co jste ode mě četla ( nikdo mi nikdy nereferoval které odkazy četl a které ne...pak nevím "co" mám vykládat...nejsem v obraze...to si korespondent neuvědomuje ) a tak nevím jak mám reagovat. Četla jste např. můj názor že : "čas neběží nám, ale my běžíme jemu" tedy přesněji, že Čas je veličina, která má také 3 dimenze ( a možná víc na planckových škálách ) A podobně : jak se my-Zem posouváme vesmírem "po prostoru", tedy po délkových dimenzích, tak se také my-Zem posouváme vesmírem "po časové dimenzi" a tím my-těleso ukrajujeme na té časové dimenzi intervaly, nazvané lidmi "vteřiny, hodiny...roky", atd. tím a tak vnímáme "chod času" ... podobně jako pohyb "po délkové dimenzi" ve vesmíru. Posun po třech délkových dimenzích vnímáme přirozeně, pouze...pouze je zajímavé, ( a do diskuse téma ) "proč putujeme po třech časových dimenzích stejným tempem", což se nám lidem vnímá jakože čas je "všesměrný" na všechny strany do tří délkových os že je čas stejný se stejným tempem. ( náááhodou je, ale už víme o té dilataci času, že "v jednom směru pohybu rakety" čas dilatuje a ve druhých dvou směrech je stále původní tempo ) Proto si myslíme, že čas je "ingredience" jednodimenzionální.... ne, není. Když kosmonaut vyleze z kabiny kosmické lodi a nechá se unášet, také nepozná,( nemá kolem sebe předměty o které by se oko opřelo ), že se pohybuje do tří délkových dimenzí...podobně s tím časem. Prostě my lidé z historických mentálních důvodů si myslíme, že čas plyne "nám", kdesi "tam", jenže ne, my se pohybujeme "po něm" přesně podobně jako "po délce".

    Už víte proč potřebuji vědět "kolik" jste toho četla či nečetla ? Přeci nebudu stále každému zvlášť popisovat celou HDV...
    ANICKAJEDNICKA
    ANICKAJEDNICKA --- ---
    MORPHLER: jiz jste se rozloucil, ze?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: jste 1523 tý diskutér za 32 let mé presentace HDV, který k ní jen čmuchnul ( pak si nad ní plivnul ) a bez dialogu o ní, odešel....sbohem.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: překlep tu je : má býti loďmi , né lidmi
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: máte pravdu, ale už to oddělit nejde, je to chronologie vývoje 30ti let
    JOSEFDRUHY: překlep : má býti loďmi, néé lidmi
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Zajímá Vás fyzika anebo osud pronásledovaného člověka ? Pokud fyzika, tak si toho ostatního nevšímejte,... pokud budete chtít napsat román, nevšímejte si fyziky...
    V r. 1922 byl Baťa v Americe na "poznávací cestě". Amerika bouřila průmyslovou revolucí...jezdilo se do Ameriky pouze lidmi, letadla byla vzácností...a tak v tom r. 1922 jel už Baťa z té Ameriky a potkal na lodi známého ze Zlína ( komunista to byl ) a ten se k němu vehementně hlásil. Dali slovo a bavili se o tom co kdo viděl. Komunista vyprávěl znechucen, že viděl nad městy smog a kouř, že viděl dřinu dělníků kteří dřeli 10-12 h denně, že tam dělníci spali v továrnách, že matky s dětmi žebraly na chodníku, viděl mrzáky, viděl ... a Baťa mlčel a koukal na moře a pak mu odpověděl : hm, víte...já to tam vůůůůbec neviděl, já tam viděl vynálezy Nikoly Tesly, Edisona, já viděl parní stroje, já viděl osvětlení ulic, já viděl moderní burzu, banky, já viděl pásovou výrobu, já viděl nadšení lidí... a komusita jen zíral. Baťa : Víte pane komunisto, já tam jel za poznáním toho dobrého, toho "co chci" co potřebuji vidět a né to co "nechci" vidět.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Kdo se pokusí si přečíst toto : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_058.doc , s tím pak budu na téma LT a STR debatovat. ( a abych se přesvědčil zda to četl, položím mu vybranou testovací otázku, kterou si připravím z toho dokumentu abych se přesvědčil že opravdu dokument četl ) A vysvětlíme si v dialogu krok po kroku jak to s tou dilatací je.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: zatím žádná reakce a názor....( požádal ! jsem vás o něj...)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: citace :"... by podle vas bylo pro jeji uspech nejvice prinosne rozpracovat?" Reakce : no bože... přínosné by bylo už pouze to že by si té myšlenky kdokoliv z chytrých lidí všimnul a zamyslel se nad tím. Už to by byl ten nejdelší krok ( jaký bych si mohl přát ) ...pak už by se to rozjelo, ta debata jako po másle. Já nejsem vševěd a pokud jsem "něcoů nového nastínil "podle HDV" tak je toho děsně málo na to jaké možnosti HDV skýtá a jaké se v budoucnu z této hypotézy vynoří. To si neokážete ani ve snu kde sníte sen představit jak obrovský to bude skok ve vědě zkoumat zda to je realita či ne....už uvažování o "zatracení HDV" přinese plodné výsledky, mnopho nových nápadů. Ani strunová teorie nedokázala navodit nové a nové a nové myšlenky jako to později dokáže HDV. Jenže namísto toho, aby lidé o ní přemýšlejí, tak flusají na mě ( jakobych já zbyl něčím vinen že jsem jí nabídl )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Jste novinář ? Fyzikové odpovídají novinářům ( na podobné otázky jaké kladete ) jinak než fyzik fyzikovi.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    HYENA: citace :"To je samozřejmě nesmysl :)"
    Reakce : souhlasím s Vámi, zřejmě je to nesmysl...ale né můj, je převzatý z televize 3.12.2013 ze SPEKTRUM
    20:00 Vesmír Stephena Hawkinga 1. #3

    citace :"Nedívej se na spektrum když už se chceš něco dozvědět, je to populární, neúplný a zavádějící."
    Reakce : Kvituji, že se nedíváte na Hawkinga na SPEKTRU a díváte se na HDV Navrátila v NYxu.

    Na dilataci času si nechám samostatnou řeč, později. Nyní aspoň vyhledám už své psané texty na "paradoxy dvojčat" aj.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: citace :" Zkusim svou puvodni, uvodni a zatim stale hlavni a nezodpovedenou otazku zformulovat jeste jinak. Co se da pomoci HDV predpovedet a zaroven se neda predpovdet soucasnym modelem, nebo dokonce, co HDV predpovoda jinak nez soucasny model?"
    reakce : Výýýborná otázka. Bohužel už tu byly za 24h + další hodiny nejméně 3 dobré otázky, na které jsem nestihl odpovědět ( neb odpověď je vždy na několik hodin sepisování ). Důfám, že mě těchto několik debatérů nezaplaví otázkami víc než je možné zvládat a čas-od času se mohu vrátit k těm nezodpovězeným.

    Takže k této otázce jen stručně : HDV je tu navržena ke zkoumání zda příroda - Vesmír opravdu takový je či ne. Pokud by se ukázalo, že je, že hmota hmotové elementy ( do začátku zkoumané jen tři : kvark D, kvark U a elektron ) jsou "faktem-faktoucím" z dimenzí veličiny Délka a Čas, pak se podle HDV dá předpovědět mnoho otázek které soudobou fyziku trápí. Je to jiný pohled na vesmír. Já ukazuji interakce ve dvouznakové zápisové řeči a pokud je správná taková cesta, lze pomocí ní rozřešit mnoho záhad kvantové fyziky a lze pomocí HDV mít na vesmír nový náhled a ten vyvolá asociačně lavinu nových nápadů u chytrých fyziků.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam